Συρία 2

Παρασκευή 7 Απρίλη. Η Μόσχα, προκειμένου να μην μείνει στη γωνία (και γιατί άλλωστε;) στράφηκε ήδη όχι άμεσα εναντίον της Ουάσιγκτον αλλά εναντίον του Τελ Αβίβ – για την ενοχοποίηση του Άσαντ για τα χημικά. Μία η άλλη…

Ο ανθρωποφάγος υπ.αμ. του ισραηλινού κράτους Avigdor Lieberman (φίλος και συνεργάτης και της φαιορόζ κυβέρνησης· αν κυλάει αίμα στις φλέβες σας ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!) δήλωσε συνεντευξιαζόμενος στην καθεστωτική εφ. Yedioth Ahronoth ότι είναι 100% σίγουρος ότι η χημική επίθεση έγινε απ’ τον Άσαντ.

Σαν απάντηση (κατά το καθεστωτικό russia today) σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Πούτιν επέπληξε τον ισραηλινό πρωθ. Netanyahu: είναι απαράδεκτο το να γίνονται αβάσιμες ενοχοποιήσεις εναντίον οποιουδήποτε χωρίς να έχουν προηγηθεί λεπτομερείς και ελεύθερες έρευνες είπε ο ρώσος πρόεδρος. Υποθέτουμε ότι το είπε στην Ουάσιγκτον, από σπόντα.

Ενδεχομένως η Μόσχα να προσπαθήσει να δοκιμάσει την «τύχη» της στο συμβούλιο ασφαλείας του οηε, επιδιώκοντας ένα ψήφισμα που θα ζητάει και θα νομιμοποιεί «έρευνα» για το θέμα και όχι αμερικανικά αντίποινα. Αλλά έχουμε αμφιβολίες για το αν η Ουάσιγκτον θα συγκρατηθεί.

Επικίνδυνοι καιροί.

Comments are closed.