Πόρκα μιζέρια 2!

Σάββατο 25 Φλεβάρη. Ακόμα κι εκείνο που φαίνεται (σχετικά) ευκολότερο, ως τα μέσα του ερχόμενου Ιούλη, δηλαδή η «συμφωνία για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και η νομοθέτησή τους, δεν είναι καθόλου απλό.

Ας το θυμίσουμε: η πανέξυπνη και ικανή στην τακτική (έτσι νομίζει…) φαιορόζ κυβέρνηση κατάφερε να «παγώσει» για 3 μήνες (απ’ τον περασμένο Δεκέμβρη) οποιαδήποτε συζήτηση με τους τρισκατάρατους δανειστές επειδή αποφάσισε μονομερώς («σιγά μην τους ρωτήσουμε» κοκορεύτηκε ο εξοχότατος πρωθυπουργός) να δώσει χριστουγεννιάτικο δώρο στους «χαμηλοσυνταξιούχους», ακόμα και σε πολλούς που έχουν αρκετή περιουσία ώστε να μην το χρειάζονται.

Ποιός βιαζόταν τον περασμένο Δεκέμβρη; Μα αυτή ακριβώς η φαιορόζ κυβέρνηση! Διαφορετικά δεν θα είχε δώσει ο εξοχότατος «οδηγίες» στους υπουργούς του μετά τον ανασχηματισμό να «κλείσουν» το deal στις αρχές Δεκέμβρη…

Βιαζόταν… αλλά δεν βιαζόταν… Τώρα; Τώρα καίγεται! Δεν έχει καν τα χρονικά περιθώρια για «διαπραγμάτευση». Εκτός αν σκοπεύει να ξανακαταφύγει σε διάφορα «ηρωϊκά» (π.χ. εκλογές) ελπίζοντας αυτή τη φορά να χάσει.

Εμείς πάντως, σαν σύγχρονοι εργάτες και εργάτριες, θα ξαναπληρώσουμε… Σίγουρα με το λεγόμενο «αφορολόγητο»…

Comments are closed.