αναδιάρθρωση 2…

Δευτέρα 5 Φλεβάρη>> Η σύνδεση της υπάρχουσας βιομηχανίας τροφίμων (αλλά και όλων των παλιότερων μορφών παραγωγής τροφής!) με την «κλιματική κρίση» είναι ένα είδος ατσάλινης φτέρνας υπέρ της μαζικής καταστροφής και (στη συνέχεια) της ανασύνθεσης του κεφαλαίου. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι οι πορδές των μοσχαριών «βλάπτουν το περιβάλλον», «ενισχύουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα» κλπ (φανταστείτε την επί γης κόλαση όταν έκλαναν οι δεινόσαυροι!!… ευτυχώς εξαφανίστηκαν πριν σκάσει το “παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ”!!!). Αυτά είναι ισχυρισμοί που μπορεί να ισχύουν ή όχι: εξαρτάται, απλούστατα, απ’ την δύναμη και το χρήμα εκείνων που τους υποστηρίζουν.

‘Όταν, για παράδειγμα, το ολλανδικό κράτος αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή, το 2023 (με την αναγκαστική καθυστέρηση λόγω υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας αλλά και μιας δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι το σχέδιο είχε ανακοινωθεί στις βασικές του γραμμές απ’ το 2019), την «καταστροφή» / κλείσιμο περίπου 3.000 μικρών και μεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων (γεωργικών και κτηνοτροφικών) επικαλέστηκε την έκκληση αμμωνίας – που μολύνει την ατμόσφαιρα, κλπ κλπ. Ποιος θα τολμήσει να υποστηρίξει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί είναι δόλιοι;

Σίγουρα κάποιος «αρνητής της επιστήμης»… Εν τω μεταξύ είναι απόλυτα βέβαιο ότι το ολλανδικό γκουβέρνο δεν θα έκανε το ίδιο αν επρόκειτο για «εκμεταλλεύσεις» της basf, της bayer (+ monsanto) και της cargil, για να θυμίσουμε μερικούς απ’ τους πραγματικούς αναδόχους της γεωργικής / κτηνοτροφικής αναδιάρθρωσης∙ οι πολιτικοί και οι λοιποί δημαγωγοί είναι απλά οι αγορασμένες με το κιλό βιτρίνες.

Να που βρισκόμαστε τώρα, και να γιατί οι ευρω-επιδοτήσεις, οι ευρω-ενισχύσεις και η υπόλοιπη κρατική φροντίδα (νομική, θεσμική, κλπ) κατευθύνεται πια αλλού.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.