Aστακός

Δευτέρα 29 Γενάρη>> Καμαρώνει ο don Rico & Co: χάρη στην ελληνοαμερικανική συμμαχία, ο σύμμαχος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, παρά τα προβλήματά του, νοιάζεται για την στρατιωτική θωράκιση του ελλαδιστάν… κάποια στιγμή την επόμενη δεκαετία. Δεν φαίνεται όμως να λέει όλη την αλήθεια.

Συμφώνησε, άραγε, να δώσει στον τοξικό του Κιέβου ό,τι διαθέτει από ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα (S-300, Tor M1, Osa-AKM) σαν μέρος των αμερικανικών δωρεών ή όχι-και-τόσο-δωρεών; Έτσι φαίνεται: από καθαρά επιχειρηματική πλευρά, αφού (ο don Rico & Co) «έχει κηρύξει πόλεμο στη ρωσία», δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα παλιά ρωσικά συστήματα. Ας τα χαρεί (αν προλάβει) κάποιος άλλος. Μόνο που πέρα απ’ αυτήν την πλευρά υπάρχει κι άλλη μια: ο εξοπλισμός ενός καθεστώτος που έχει χάσει πια τον πόλεμο ενώ είχε ξεκινήσει πολύ καλύτερα οπλισμένο, το μόνο που θα έχει σαν αποτέλεσμα είναι ο θυμός του νικητή… Είναι επιεικώς ηλίθιο να προκαλείς μόνο και μόνο για μερικές χούφτες δολάρια!

Αυτά ισχύουν βέβαια μόνο στον πραγματικό κόσμο. Στον μεθυσμένο, εικονικό κόσμο του το ελληνικό γκουβέρνο ξεμπερδεύει αν χρειαστεί (ή έτσι νομίζει) με «καθαρές κουβέντες»…

Και φυσικά «έχουμε πλάτες τους αμερικάνους»…

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Comments are closed.