The New Black

Δευτέρα 25 Δεκέμβρη>> Σε μια πρώτη συνεργασία, το νοτιοαφρικανικό συγκρότημα The Mavrix, και ο παλαιστίνιος μουσικός Mohamed Omar (παίζει ούτι), κυκλοφόρησαν το 2011 το μουσικό video The New Black. Το τραγούδι, που έγραψαν οι Jeremy Karobia και Ayub Mayet, ήταν αντίδραση στη σφαγή στη Γάζα το 2008/2009. Οι στίχοι του προήλθαν απ’ το βιβλίο Mornings in Jenin της Susan Abulhawa. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε απ’ τους The Mavrix στη νότια αφρική, ενώ ο Mohamed βιντεοσκόπησε την συμμετοχή του στη Γάζα, ώστε να γίνει το τελικό μοντάζ. Το video ήταν παραγωγή της νοτιοαφρικάνικης «Παλαιστινιακής Συμμαχίας Αλληλεγγύης» και της «Παλαιστινιακής εκστρατείας για το ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϋκοτάζ στο ισραήλ / PACBI» σαν ένα μήνυμα συμπαράστασης απ’ τη νότια αφρική προς τους παλαιστίνιους.

Αυτό έγινε το 2011. Ένα χρόνο μετά (και τρία μετά την σφαγή της επιχείρησης καυτό μολύβι διάρκειας 3 εβδομάδων, που δολοφόνησε 1500 Παλαιστίνιους…) ένας λευκός αμερικάνος σκότωσε τον αφροαμερικάνο πιτσιρικά Trayvon Martin. Εκείνη η δολοφονία ήταν η αφετηρία του κινήματος Black Life Matters.

Το κίνημα «αγκαλιάστηκε» απ’ τους λεγόμενους «δημοκρατικούς», τόσο σφικτά όσο χρειαζόταν να εξασφαλίσει τις ψήφους του σε κάθε είδους εκλογές. Πολιτειακές ή εθνικές. Οι ίδιοι ακριβώς καθεστωτικοί «δημοκρατικοί» υποστήριζαν τότε και υποστηρίζουν έμπρακτα ως σήμερα του «δικαίωμα» του θεοναζί, απαρτχάιντ συμμαχικού τους καθεστώτος να σκοτώνει κατά βούληση δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες κάθε ηλικίας, καταγγέλλοντας όποιον τολμάει το αντίθετο ως «αντι-σημίτη», δηλαδή «κρυφοναζί»… Ο λόγος είναι απλός στον κυνικό και πρόστυχο υπολογισμό τους: οι Παλαιστίνιοι μπορεί μεν να είναι οι «νέοι μαύροι», αλλά δεν ψηφίζουν για βουλευτές, γερουσιαστές και προέδρους στις ηπα. Συνεπώς η ζωή τους δεν έχει κανένα «ενδιαφέρον». Doesn’t matter.

Εννοείται πως όποιος διαταράσσει αυτήν την πρωτοκοσμική, δυτική «πολιτική ορθότητα» είναι τρομοκράτης…

Comments are closed.