(Μεταξύ όλων των άλλων…) Διασώστε την πραγματικότητα! (2)

Δευτέρα 27 Νοέμβρη>> Το δεύτερο video αφορά το τι έγινε στην περιβόητη (ή θρυλική) 7 Οκτώβρη 2023, στη διάρκεια της «εισβολής του al Aqsa». Πριν δυο βδομάδες (Το πέταγμα της πεταλούδας – στις 7 Οκτώβρη…. The Hannibal Doctrine) παρουσιάσαμε σοβαρά κομμάτια της αλήθειας του τι έγινε εκείνη την ημέρα μέσα από στοιχεία ισραηλινής προέλευσης. (Το έχουν κάνει κι άλλοι, οπωσδήποτε ο «ριζοσπάστης»).

Το παρακάτω είναι ένα αδιαμφισβήτητο (ηχητικό) ντοκουμέντο: ο έφεδρος ισραηλινός σμήναρχος Nof Erez εξηγεί στην ισραηλινή εφημερίδα Ha’aretz τι και, κυρίως, γιατί συνέβη αυτό που και ο ίδιος παραδέχεται μέσα-απ’-τα-δόντια ως σφαγή ισραηλινών αμάχων απ’ τον ισραηλινό στρατό τις ώρες που κράτησε η «εισβολή του al Aqsa». (Οι αγγλικοί υπότιτλοι στο ηχητικό είναι απ’ το έγκυρο αντι-ιμπεριαλιστικό site greyzone):

Σμήναρχος Nof Erez: Στον ισραηλινό στρατό (IDF) ο τρόπος που δρα ένα επιθετικό ελικόπτερο είναι ο εξής: φτάνει στην περιοχή δράσης προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το επιχειρησιακό κέντρο της μεραρχίας. Στις 6.30 το πρωί δεν υπήρχε επιχειρησιακό κέντρο της μεραρχίας.

Αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το επιχειρησιακό κέντρο της μεραρχίας προσπαθεί να βρει επικοινωνία με το επιχειρησιακό κέντρο της ταξιαρχίας. Αλλά ούτε αυτό υπήρχε. Και το τάγμα 13 (το τάγμα Golani) δυστυχώς δεν ήταν προσβάσιμο πλέον.*

Ξέρω για μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι πιλότοι των επιθετικών ελικοπτέρων πήραν μέσω κινητών τα νούμερα επαφής με τις περιπολίες στους οικισμούς στην περίμετρο της Γάζας, και συντονίστηκαν μαζί τους για την διαχείριση πυρός και την υποστήριξη.

Haaretz: Αυτό είναι η περίπτωση απ’ όπου προέκυψαν και διαδόθηκαν οι φήμες ότι ο IDF βομβάρδισε οικισμούς στην περίμετρο της Γάζα, εφάρμοσε το Δόγμα Hannibal, και άλλες θεωρίες συνωμοσίας τις πρώτες ημέρες (μετά την 7η Οκτώβρη);

Σμήναρχος Erez: Δεν βομβάρδισαν σπίτια χωρίς έγκριση. Εγώ ο ίδιος, επί τη ευκαιρία, είδα πολλά drones πάνω από κάθε οικισμό, σαν εικόνες στον υπολογιστή. Μπορούμε να τα δούμε από κάθε κέντρο διοίκησης στο Ισραήλ.

Είναι μεγάλο πρόβλημα να αναπτύσσεις drones πάνω απ’ την δική σου περιοχή, αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο εχθρός και ποιος είναι η μονάδα περιπολίας στον οικισμό, και ποιοι είναι οι δικοί μας στρατιώτες που ήταν εκεί ήδη στις 10 το πρωί…

… και το να τους ταυτοποιήσεις απ’ τον αέρα είτε μέσω των θερμικών καμερών του ελικοπτέρου είτε μέσω των θερμικών καμερών των drones, αυτό είναι εντελώς αδύνατο.

Αν δεν έχεις κάποιον να επικοινωνήσεις και να σου πει είμαι στο σπίτι νούμερο τάδε και τάδε και οποιοσδήποτε στην απέναντι πλευρά είναι εχθρός, είναι πολύ ζόρικο να κτυπήσεις και να πυροβολήσεις.

Και το Δόγμα Hannibal για το οποίο μιλάει ο κόσμος, είναι ένα σενάριο για να σταματήσεις μια απαγωγή με ένα όχημα, έχει προκύψει από περιστατικά του παρελθόντος στον Λίβανο πριν 3 δεκαετίες.

Ακόμα και σε τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει μια μοναδική αρχή [για να δώσει το ο.κ.] στο ελικόπτερο ή στον χειριστή ενός drone να ανοίξει πυρ στο όχημα, δρώντας προσεκτικά για την ασφάλεια του ομήρου, δεν υπάρχει οδηγία που επίσημα να εξειδικεύει κάτι τέτοιο.

Haaretz: Έγινε κάτι τέτοιο αυτή τη φορά;

Σμήναρχος Erez: Δεν ξέρουμε εάν κτυπήθηκαν όμηροι απ’ την στιγμή που τα επιθετικά ελικόπτερα και τα drones άρχισαν να ρίχνουν προς τον φράχτη, απ’ την στιγμή που είδαν την μαζική κίνηση στον φράχτη, μπες βγες.

Haaretz: Αλλά το Δόγμα Hannibal είναι εμπρόθετο, αν εφαρμόστηκε αυτό ήταν ενέργεια με πρόθεση, αν κτυπήθηκαν όμηροι (αθέλητα) αυτό είναι (φανερά) κάτι διαφορετικό.

Σμήναρχος Erez: το Δόγμα Hannibal προφανώς εφαρμόστηκε γιατί απ’ την στιγμή που εντοπίζεις κατάσταση ομηρίας αυτό είναι Hannibal…

… αλλά το Hannibal για το οποίο κάναμε ασκήσεις τα προηγούμενα 20 χρόνια αφορούσε ένα μόνο όχημα, ξέρεις σε ποιο σημείο του φράχτη θα μπει, σε ποια μεριά του δρόμου κινείται, ακόμα και σε ποιον δρόμο.

Αυτό που είδαμε ήταν ένα ΜΑΖΙΚΟ HANNIBAL. Υπήρχαν πολλά ανοίγματα στον φράχτη, χιλιάδες άνθρωποι σε πολλά διαφορετικά οχήματα με ή χωρίς ομήρους.

Ήταν αδύνατο να ταυτοποιήσεις και να κάνεις αυτό που έκαναν οι πιλότοι.

Αυτό που ξέρω είναι πως όποιοι είχαν διαθέσιμα οπλικά συστήματα, τόσο [οι χειριστές των] drones όσο και οι πιλότοι των επιθετικών ελικοπτέρων έκαναν ότι μπορούσαν χωρίς συντονισμό με χερσαίες δυνάμεις, γιατί τέτοιες δεν υπήρχαν…

Η συνεχιζόμενη «αγανάκτηση» για την «κτηνωδία της Χαμάς» στις 7 Οκτώβρη, είτε από εγκάθετους είτε από βαριεστημένους που τρέφονται με τα αποφάγια της προπαγάνδας, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Κι αυτό δεν είναι υπεράσπιση της παλαιστινιακής αντίστασης απ’ την μεριά μας – δεν την χρειάζεται!

Ενώ είναι λογικό ότι στις σύντομες μάχες που έγιναν μετά την έναρξη της «εισβολής του al Aqsa» σκοτώθηκαν από παλαιστινιακές σφαίρες και άμαχοι, είναι ακόμα πιο λογικό να σκεφτείτε αυτό: Η μία πλευρά (η παλαιστινιακή) έκανε την εισβολή για να απάγει στρατιώτες (σαν πρώτη προτεραιότητα) και πολίτες ώστε να τους ανταλλάξει με τους χιλιάδες παλαιστίνιους αιχμάλωτους. Ήθελε, επεδίωκε, την συνέφερε να τους απάγει ζωντανούς! Η άλλη πλευρά (η ισραηλινή) έχει αποδεδειγμένα ένα δόγμα, το Δόγμα Hannibal, που έχει στόχο να σκοτώσει και τους όποιους ομήρους, και τους απαγωγείς τους, και οποιονδήποτε ισραηλινό ή παλαιστίνιο άμαχο βρίσκεται κοντά έτσι ώστε να μην ολοκληρωθεί η απαγωγή, και να μην αναγκαστεί να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση παλαιστίνιων αιχμαλώτων.

Ποια απ’ τις δύο πλευρές είχε στόχο, «συμφέρον», επιδίωξη να σκοτώνει-στα-τυφλά στις 7 Οκτώβρη; Αν προσθέσουμε και τον πανικό (λόγω της αιφνιδιαστικής παλαιστινιακής επίθεσης) ποια απ’ τις δύο πλευρές προχώρησε σε σφαγή στις 7 Οκτώβρη;

Τίνος ήταν η κτηνωδία; (Εκείνων που την συνέχισαν απ’ τις 8 και μετά…)

*Η ταξιαρχία Golani θεωρείται η ελίτ του ισραηλινού στρατού. Στις 7 Οκτώβρη αιφνιδιάστηκε τόσο ώστε το αρχηγείο του τάγματος δίπλα στον φράχτη της Γάζα, που είχε την γενική ευθύνη επιτήρησης και ελέγχου των αιχμάλωτων, καταλήφθηκε γρήγορα απ’ τους ένοπλους παλαιστίνιους εισβολείς…

Και εδώ ένα έξτρα ντοκουμέντο, της τελευταίας στιγμής (γι’ αυτό είναι μόνο με αγγλικούς υπότιτλους). Η ισραηλινή Yasmin Porat, που διέφυγε από σπίτι του κιμπούτς Be’eri ΠΡΙΝ φτάσει εκεί (και “καθαρίσει”) ο ισραηλινός στρατός, εξιστορεί τι είδε και τι της είπε η μοναδική γυναίκα που επέζησε του Δόγματος Hannibal στο συγκεκριμένο κτίριο, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της: δύο βολές από ισραηλινό τανκς… και τέλος…

Υπήρχαν εκεί 13 ισραηλινοί. Οι 12 σκοτώθηκαν / δολοφονήθηκαν απ’ το ίδιο τους το κράτος…

 

Comments are closed.