Προς πάντων οικονομία!

Δευτέρα 16 Οκτώβρη>> … Φυσικά το να υποστηρίζουμε την Ουκρανία είναι ένας πολύ φτηνός τρόπος να σιγουρέψουμε ότι η Ρωσία υπ’ αυτό το καθεστώς δεν είναι απειλή για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Και είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε αυτήν την υποστήριξη. Είναι προς το συμφέρον μας να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, αφού αυτοί είναι που πολεμούν σ’ αυτόν τον πόλεμο, όχι εμείς…

Τάδε έφη η κυρία Kajsa Ollongen, υπ.αμ. της ολλανδίας, μιλώντας στο «φόρουμ ασφαλείας της Βαρσοβίας στις 3 Οκτώβρη του 2023 – πριν την “έκρηξη” στη Μέση Ανατολή. Και εξέφρασε με τον τρόπο της αυτό το κράμα ιμπεριαλισμού και ρατσισμού που είναι σύμφυτο με την πρωτοκοσμική, δυτική «ανωτερότητα» επί αιώνες.

Θα θυμάστε πως όταν οι πρώτες χιλιάδες προσφύγων απ’ την ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή στις 24 Φλεβάρη του 2022, άρχισαν να φτάνουν σε «ευρωπαϊκό έδαφος» (και το ουκρανικό ευρωπαϊκό είναι) η φιλάνθρωπη αντίδραση των δημαγωγών ήταν: Ωωωω! Αυτοί είναι λευκοί, ξανθοί, με γαλάζια μάτια, όπως εμείς! Δεν είναι σαν τους άλλους τους μαυριδερούς… Πράγμα που σήμαινε ότι «ανοίγουμε την αγκαλιά μας σ’ αυτούς που είναι σαν εμάς, λευκοί, ξανθοί, με γαλάζια μάτια, και δεν τους ρίχνουμε κλωτσιές όπως στους άλλους, τους μαυριδερούς…»

Αυτή ήταν η μία όψη της «δυτικής ανώτερης φιλοξενίας». Η άλλη, η κυρίως όψη, είναι εκείνη που εξέφρασε η κυρία Ollongen (και πολλοί άλλοι, έμμεσα ή και λιγότερο έμμεσα): ό,τι χρώμα και να είστε, το βασικό είναι πως είστε πολύ φτηνοί, μας στοιχίζεται ελάχιστα, για να φτιάξουμε «αναχώματα» με τα κορμιά / πτώματά σας, ώστε να μην απειλεί η ρωσία… Κι ας αφήσουμε προς στιγμή στην άκρη πόσο «απειλητική» ήταν η Μόσχα για το νατο τον Φλεβάρη του 2014, όταν και πάλι οι ουκρανοί ήταν «πολύ φτηνοί» ώστε να τους καθορίζουν οι πληρωμένοι απ’ τις ηπα και τους συμμάχους τους ελεύθεροι σκοπευτές, για να ολοκληρωθεί το φασιστικό πραξικόπημα της Maidan στο Κίεβο… Ή, πάλι, το πόσο «απειλητική» ήταν τον Δεκέμβρη του 2019…

Το ερώτημα είναι πόσες φορές πρέπει να ακούσουν οι ουκρανοί και οι ουκρανές τις έγνοιες της κάθε κυρίας Ollongen, του κάθε Borrel, της κάθε αγαπημένης Annalena, του κάθε Παρωπίδα και του κάθε don Rico, για να αποφασίσουν ότι αφού πρώτα ξεφορτωθούν τα φασιστοκαθάρματα που τους κυβερνούν σκοτώνοντάς τους και τους σκοτώνουν κυβερνώντας τους, θα πρέπει να ανοίξουν τους λογαριασμούς μ’ όλους αυτούς που τους θεωρούν «έναν πολύ φτηνό τρόπο»… Για οτιδήποτε.

Υπόγειες κινήσεις υπάρχουν… Αλλά ως τώρα παραμένουν υπόγειες. Εν τω μεταξύ ο «πολύ φτηνός θάνατος» προελαύνει…

Comments are closed.