Jenin, Jenin!

Δευτέρα 23 Οκτώβρη>> Η Δυτική Όχθη δεν περιλαμβάνεται στη «ζώνη εξόντωσης των τρομοκρατών μετά απ’ αυτό που τόλμησαν να κάνουν – από το νόμιμο δικαίωμα στην άμυνα του Ισραήλ», όπως η λωρίδα της Γάζα. Συνεπώς εκεί ΔΕΝ συμβαίνουν (εκ μέρους της φιλάνθρωπης δύσης) τα εξής δύο. Πρώτον, το ζήτημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» δεν τίθεται καν, ως πλυντήριο / στεγνωτήριο του δυτικού ιμπεριαλισμού στη μέση Ανατολή. Δεύτερον, το ζήτημα των «διεθνών κανόνων πολέμου» δεν τίθεται καν, ως πρόσχημα και δήθεν περί αυτοπεριορισμού των χασάπηδων. Επιπλέον η Δυτική Όχθη δεν είναι χρεωμένη στη Χαμάς: αυτή είναι η υποτιθέμενη περιοχή στην αρμοδιότητα της κουϊσλιγκ «παλαιστινιακής αρχής», που είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και δεν είναι καθόλου «τρομοκρατική»…

Απελευθερωμένη απ’ τέτοιους κορσέδες η Δυτική Όχθη είναι αφιερωμένη στην ισραηλινή κτηνωδία του στρατού και των εποίκων, όπως τους αρέσει. Όχι μόνο τώρα – εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Δυτική Όχθη, για παράδειγμα (και σε αντίθεση με τη λωρίδα της Γάζας) είναι περιοχή ελεύθερης δράσης των θεο-ναζί εποίκων: μπορείτε να φανταστείτε τι είδους όντα δημιουργεί η διασταύρωση της ναζιστικής θεωρίας περί «ανώτερων φυλών» με την παλιά διαθήκη και την θεολογία του «περιούσιου λαού»; Δεν μπορείτε!!! Ειλικρινά σας το λέμε, δεν μπορείτε!!! Είναι απίστευτο πόσοι τόνοι σκατά χωράνε στα κεφάλια∙ και όμως, χωράνε! Και οπλίζουν χέρια, και φτιάχνουν ψυχρούς δολοφόνους – μάζα.

Στη Δυτική Όχθη (που η δυτική φιλολογία, το επαναλαμβάνουμε, δεν κατατάσσει στις «ζώνες τρομοκρατών») ο στρατός και το επίσημο καθεστώς έχουν φτιάξει τοίχους και τείχη, «μπαντουστάν», διάσπαρτες φυλακές σα να λέμε, καταλαμβάνοντας διαρκώς έδαφος (απ’ αυτό που η δύση αναγνωρίζει ως «έδαφος της παλαιστινιακής αρχής»…) και κτίζοντας διαρκώς σπίτια / μικροπόλεις για τους εποίκους (κάτι που οι «διεθνείς κανόνες» απαγορεύουν ρητά – ε, και ποιος τους χ…;) Στη Δυτική Όχθη η παλαιστινιακή αντίσταση εκδηλώνεται σαν εξεγέρσεις κρατούμενων. Ο στρατός σκοτώνει σαν αστυνομία∙ οι έποικοι (άσχετα με εξεγέρσεις ή όχι) σκοτώνουν διαρκώς σαν «ένοπλα αγανακτισμένα τέκνα του θεού»: λένε πως απλά κάνουν αυτό που τους συμβουλεύει ο θεός μέσω της παλιάς διαθήκης. Και ευτυχώς η δύση ΔΕΝ τους κατηγορεί σαν επικίνδυνα παρανοϊκούς δολοφόνους. Όχι. Έχουν κι αυτοί το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»… με την ευρεία έννοια και με τις ευλογίες θεού και ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις μακάβριες καταγραφές, υπό «ομαλές συνθήκες», στη Δυτική Όχθη δολοφονούνται από τον στρατό και τους εποίκους κατά μέσο όρο 20 Παλαιστίνιοι τον μήνα, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα σφαγείο που οι καλολουστραρισμένες «ανθρωπιστικές» συνειδήσεις των δυτικών θεωρούν κανονικότητα, χωρίς κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά τις τελευταίες 2 εβδομάδες η δολοφονική «παραγωγικότητα» έχει αυξηθεί αισθητά, χωρίς και πάλι τα ανθρωποφάγα δυτικά βαμπίρ να ανησυχούν: 90 δολοφονίες, πάντα από τον στρατό και τους εποίκους, εκ των οποίων οι 30 δολοφονίες ανηλίκων / παιδιών… Σε μισό μήνα αυτό… Για να είναι σίγουρος ότι θα υπάρχει απτή και πλούσια παλαιστινιακή αιματοχυσία ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί και βομβαρδιστικά – όπως στη Γάζα: μην ψάξετε σοφούς «ειδικούς» να ψελίσουν ότι αυτό θεωρείται μαζικό έγκλημα. Δεν υπάρχουν. Η Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη δεν υπάρχει, δεν χωράει στη σκηνοθεσία περί «απολίτιστων και αλλοπρόσαλλων τριτοκοσμικών». Είναι, απλά, νεκροταφείο υπό διαρκή επέκταση.

Πολλοί και διάφοροι, για να μασήσουν τα λόγια τους, κατηγορούν την δύση για υποκρισία. Είναι υποκριτική λένε, επειδή άλλους τους νοιάζεται κι άλλους όχι, επικαλούμενη πάντα «ηθικές», «κανόνες» και «δίκαια». Όμως αυτή η κατηγορία είναι φτηνή, και αθωώνει τον δυτικό μιλιταρισμό / ιμπεριαλισμό. Η «υποκρισία» είναι επιφαινόμενο. Μπορεί να οφείλεται ακόμα και σε αίσθηση αδυναμίας. Όμως η σιωπηλή αποδοχή επί πολλά χρόνια συστηματικών δολοφονιών / εκκαθαρίσεων, καταστροφών σε σπίτια και σε καλλιέργειες, νομοθεσιών ενίσχυσης ενός απαρτχάιντ που μπροστά του το άλλοτε νοτιοαφρικανικό ωχριά, δεν είναι καν συνενοχή, δεν είναι καν συνέργεια. Είναι δημιουργία και επίδειξη του καθαρού και κατηγορηματικού δυτικού, ιμπεριαλιστικού ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Το οποίο πρέπει να περνάει απαρατήρητο και αδιάφορο μέχρις ότου… (Για παράδειγμα η χρηματοδότηση από διάφορους στον πρώτο κόσμο, βαρώνους και εταιρείες, της κατασκευής των απ-οικισμών-που-απαγορεύονται, δεν περιλαμβάνεται επ’ ουδενί στην «χρηματοδότηση εγκληματικών ενεργειών»….)

Αν τώρα οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης οργανωθούν, εξοπλιστούν στοιχειωδώς (πέρα απ’ τα καλάσνικοφ) και βγουν απ’ τις φυλακές τους με την βοήθεια φίλων και συμμάχων αν χρειάζεται, τι θα είναι; Το βρήκατε: απαίσιοι τρομοκράτες!

Το γνωστό αμερικανικό αντι-εξεγερσιακό δόγμα Αδειάζοντας υπνοδωμάτια με οπλοπολυβόλα σε εφαρμογή. Και πάλι στον προσφυγικό καταυλισμό της Jenin, αλλά όχι τώρα. Πριν 21 χρόνια: το 2002…. Μετά από τέτοια και χίλιες φορές τόσα, στην Jenin έχει δημιουργηθεί μια ένοπλη παλαιστινιακή πολιτοφυλακή – αλλά χωρίς αντιαεροπορικούς πυραύλους, όπως θα έπρεπε… Όμως τέτοιους δεν φαίνεται να έχει ούτε η αντίσταση στη Γάζα…

Comments are closed.