11 Σεπτέμβρη…

Ο ουρανοξύστης νο 7, στο world trade center της Ν. Υόρκης, καταρρέει στις 11 Σεπτέμβρη του 2001, ώρες μετά τους δυο υψηλότερους δίπλα του, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να τον έχει κτυπήσει κανένα αεροπλάνο: σχεδιασμένη κατεδάφιση, τόσο γι’ αυτόν όσο και για τους άλλους δύο!!! Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο, και η κατάρρευση του WTC7 ήταν η “ανάληψη ευθύνης” του inside job για το σύνολο της επιχείρησης.

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ αυτή κατάρρευση προβλήθηκε μηντιακά (για την ακρίβεια: αναγγέλθηκε πριν καν γίνει…), “εξαφανίστηκε” απ’ το ίχνος εντυπώσεων του μεγάλου κοινού από τότε και μετά! Με δυο λόγια, όταν γίνεται αναφορά στην “11 Σεπτέμβρη” όλοι θυμούνται τους δίδυμους πύργους, τα αεροπλάνα, και τέλος…

Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη>> Όχι, δεν ξεχνιέται το τι έγινε και, κυρίως, γιατί (και από ποιους) πριν 22 χρόνια. Είναι πια εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που έχουν καταλάβει. Όμως ακριβώς εκεί ξεκινάει ένα καινούργιο και ειδικής σοβαρότητας ζήτημα.

Η θρυλική «11η Σεπτέμβρη» στις ηπα ήταν inside job, με διάφορα επίπεδα – αυτό είναι αποδεδειγμένο εδώ και χρόνια. Ήταν το «σοκ», το «Περλ Χάρμπορ», που οι δημιουργοί και οι οπαδοί του Project for a new American Century (οι λεγόμενοι «νεοσυντηρητικοί») θεωρούσαν το 1997 απόλυτα απαραίτητο για να «αφυπνιστεί» η αμερικανική κοινωνία∙ δηλαδή για να στρατιωτικοποιηθεί επίσημα και πάλι, συναινετικά όσο περισσότερο γινόταν, το αμερικανικό καθεστώς, ώστε να ξεκινήσει χωρίς εσωτερικές αντιρρήσεις τον 4ο παγκόσμιο πόλεμο. «Προληπτικά»… Πράγμα που έγινε απ’ το 2001 και μετά: η θρυλική patriot act και οι διεθνείς εκστρατείες του αμερικανικού καθεστώτος και των συμμάχων του ήταν η αιτία της 11ης/9ου – όχι το αποτέλεσμά της.

Ωστόσο τι πάει να πει «αποδεδειγμένο» στην ιστορία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας; Αν οι γερμανοί ναζί και οι σύμμαχοί τους είχαν νικήσει στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα ήταν «fake stories», «διασπορά ψευδών ειδήσεων», «φαντασιώσεις ψεκασμένων», και τα λοιπά. Αν είναι εδώ και σχεδόν 80 χρόνια μια αποδεδειγμένη πραγματικότητα, αυτό οφείλεται όχι στο ότι πράγματι υπήρξαν αλλά στο ότι οι ναζί ηττήθηκαν. Κάποιοι από δαύτους δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για τα μαζικά εγκλήματά τους. (Αντίθετα, οι αμερικάνοι μιλιταριστές φασίστες νίκησαν, και παρότι τα δικά τους μαζικά εγκλήματα κατά αμάχων στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι είναι πολύ γνωστά, δεν δικάστηκαν, ούτε καταδικάστηκαν. Το «αποδεδειγμένο» στο δικό τους έγκλημα οφείλεται αποκλειστικά στο ότι καμαρώνουν γι’ αυτό…).

Τι πάει να πει, λοιπόν, «αποδεδειγμένο» σε σχέση με την 11η Σεπτέμβρη του 2001;


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.