Διαλέγοντας «αρχιστράτηγο»…

Δευτέρα 29 Μάη>> Όσες / όσοι ασχολούνται με την ασταμάτητη μηχανή θα το ξέρουν: κάμποσες φορές έχουμε υποδείξει ότι μια απ’ τις βασικές διακυβεύσεις στο ουκρανικό πεδίο μάχης είναι η Μαύρη Θάλασσα∙ την οποία ο άξονας έχει χάσει, όχι μόνο επειδή η Μόσχα έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας ακτογραμμής της μαζί με την ενδοχώρα της, αλλά και επειδή η Άγκυρα συμφωνεί: yankees out!!

Αυτή η θέση μας επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από εντελώς αρμόδια χείλη – αλλά αυτό είναι για κακό.

H Mara Karlin, υφυπουργός άμυνας των ηπα για ζητήματα στρατηγικής και σχεδιασμού, τηλε-μιλώντας πριν μια βδομάδα στο Black Sea and Balkans Security Forum (παραπαμάγαζο του νατο) στο Βουκουρέστι, θύμισε ότι:

«…Πρωτ’ απ’ όλα η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι μια περιοχή με σημαντική γεωπολιτική σημασία. Ενώνει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή κι ακόμα μακρύτερα, οπότε είναι ένα σημείο κλειδί για τις υποδομές των μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές… Είναι επίσης βασικό μέτωπο για την διατλαντική συμμαχία. Και σήμερα είναι τμήμα της μεγαλύτερης σύγκρουσης στην Ευρώπη απ’ τον Β παγκόσμιο και μετά…. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των συμμάχων μας στη Μαύρη Θάλασσα, για να αντιμετωπιστεί η σε εξέλιξη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται με το νατο και τους συμμάχους τους για την στρατιωτική αναβάθμιση που θα αντιμετωπίσει την ρωσική στρατιωτική απειλή και σ’ αυτήν την περιοχή…»

Οι πιο ψύχραιμοι (ή αδιάφοροι) θα πουν «ε, και τι περιμένατε να πει;». Σωστά. Αλλά δεν υπάρχουν (ακόμα) αποδείξεις ότι αυτά είναι λόγια του αέρα και ότι η Ουάσιγκτον και ο άξονας συνολικά (άρα και το Λονδίνο) έχουν συμβιβαστεί με την ήττα τους σε ότι αφορά τη Μαύρη Θάλασσα. Επειδή δε η Μαύρη Θάλασσα σχετίζεται με διάφορα κράτη (μεταξύ των οποίων, οπωσδήποτε, ο «αιώνιος εχθρός»…) αλλά και το Αιγαίο, το τι και πως συμβαίνει και θα συμβεί εκεί σχετίζεται άμεσα και με τον ελληνικό ιμπεριαλισμό και τις συμμαχίες του (αλλά ας τα αφήσουμε αυτά: ο λαός ψηφίζει και εκλέγει τον Λάμαχο σαν αρχιστράτηγό του – «είμαστε σε πόλεμο» αλλά «θέλουμε σταθερότητα»…)

Τι δείχνει να μεθοδεύει ο άξονας για να αμφισβητήσει την ως τώρα ήττα του στη Μαύρη Θάλασσα;


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.