Αποτελεσματικά και ασφαλή….

Δευτέρα 20 Φλεβάρη>> Απ’ την γαλλία στην ιαπωνία, απ’ την ισπανία στην αγγλία… και σήμερα στις ηπα. Ο Retsef Levi, με σπουδές μαθηματικών και στατιστικής, είναι εδώ και πάνω από 25 χρόνια καθηγητής management στο MIT. Μια χαρά κάνει λοιπόν σ’ όσους θέλουν γνώμες ειδικών. Επιπλέον αρχικά ήταν «πιστός»: έκανε τις δύο δόσεις.

Ύστερα…

Το συγκεκριμένο video ανέβηκε πριν ένα μήνα περίπου, αλλά πιθανόν είναι λίγο παλιότερο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το αναδημοσιεύσουμε (τεχνικοί λόγοι), οπότε παραθέτουμε μόνο την μετάφραση όσων λέει ο Levi (ευχαριστούμε τον Ν. για την επιλογή και την μετάφραση):

 Λέγομαι Retsef Levi και από το 2006 είμαι μέλος του ΔΕΠ στο MIT στο Cambridge της Μασαχουσέτης. Έχω περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίας και ακαδημαϊκός στη χρήση δεδομένων και στατιστικών αναλύσεων για την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνου, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των συστημάτων υγείας, των πολιτικών υγείας, καθώς και στη διαχείριση της ασφάλειας και της ποιότητας της κατασκευής βιολογικών φαρμάκων.

Φτιάχνω αυτό το βίντεο για να μοιραστώ την ισχυρή μου πεποίθηση ότι, αυτή τη στιγμή, όλα τα προγράμματα mRNA εμβολιασμού για την COVID θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Θα πρέπει να σταματήσουν επειδή απέτυχαν εντελώς να εκπληρώσουν οποιαδήποτε από τις διαφημιζόμενες υποσχέσεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα. Και το πιο σημαντικό, θα πρέπει να σταματήσουν λόγω των αυξανόμενων και αδιαμφισβήτητων αποδείξεων ότι προκαλούν πρωτοφανές επίπεδο βλάβης, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου νέων και παιδιών.

Προσωπικά ανησύχησα για την ασφάλεια των εμβολίων γύρω στα μέσα του 2021, όταν έγινε γνωστό ότι τα εμβόλια mRNA προκαλούν μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή της καρδιάς. Δεδομένου ότι η μυοκαρδίτιδα είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να διαγνωστεί επειδή έχει συχνά ασαφή συμπτώματα ή μπορεί ακόμη και να είναι υποκλινική χωρίς συμπτώματα, δεδομένου επίσης ότι είναι γνωστό ότι είναι συχνή αιτία αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου, ειδικά μεταξύ των νέων, ανησύχησα πολύ ότι δεν θα ανιχνευθεί από τα υπάρχοντα συστήματα επιτήρησης της ασφάλειας των εμβολίων.

Παρακινημένοι από αυτό, αποφασίσαμε να αναλύσουμε τα δεδομένα του ΕΚΑΒ του Ισραήλ για να δούμε εάν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένων ανεπιθύμητων ενεργειών εκτός νοσοκομείου. Η ανάλυση των κλήσεων του ΕΚΑΒ και των δεδομένων διάγνωσης από το 2019 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2021 αποκάλυψε ορισμένα πολύ ανησυχητικά σημάδια. Εντοπίσαμε αύξηση 25% στις κλήσεις με διάγνωση καρδιακής ανακοπής στις ηλικίες 16 έως 39 ετών το πρώτο εξάμηνο του 2021, ακριβώς όταν ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ. Μικρότερη αύξηση παρατηρήθηκε και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Επιπλέον, εντοπίσαμε και μια στατιστικά σημαντική χρονική συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των δόσεων του εμβολίου Pfizer που χορηγήθηκαν σε αυτόν τον πληθυσμό και του αριθμού των κλήσεων του ΕΚΑΒ με διάγνωση καρδιακής ανακοπής. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν βρήκαμε καμία στατιστικά σημαντική συσχέτιση με τον αριθμό των λοιμώξεων CoViD-19 κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Αν και αυτό δεν αποτελεί απόδειξη αιτιώδους σχέσης, μας ανησύχησε πολύ, ειδικά με δεδομένο ότι οι μηχανισμοί κλινικής εποπτείας είναι ανυποψίαστοι για αυτά τα δεδομένα. Και ζητήσαμε μια άμεση ενδελεχή έρευνα από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για να διερευνήσει ποιοι είναι οι υποκείμενοι αιτιακοί μηχανισμοί αυτής της παρατηρούμενης αύξησης των κλήσεων για καρδιακή ανακοπή. Δυστυχώς, από όσο γνωρίζω, ποτέ δεν έγινε τέτοια ενδελεχής έρευνα.

Τώρα πιστεύω ότι τα σωρευτικά στοιχεία είναι αδιάσειστα και επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας ότι τα εμβόλια mRNA προκαλούν πράγματι αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ως επακόλουθο της μυοκαρδίτιδας που προκαλείται από το εμβόλιο, και αυτός είναι δυνητικά μόνο ένας μηχανισμός με τον οποίο προκαλούν βλάβη. Τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκωτία και την Αυστραλία επαναλαμβάνουν τα δεδομένα από το Ισραήλ. Πρόσθετα στοιχεία από το Ισραήλ δείχνουν ότι το 2021 το ΕΚΑΒ στο Ισραήλ πραγματοποίησε πάνω από 3.000 περισσότερες επεμβάσεις καρδιακής επαναφοράς σε σύγκριση με το 2019, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 27%. Δύο σε εξέλιξη μελέτες από την Ταϊλάνδη και την Ελβετία κατά τις οποίες οι εμβολιασθέντες εξετάστηκαν πριν και μετά τον εμβολιασμό, δείχνουν ότι τα ποσοστά καρδιακής βλάβης είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερα από τα ποσοστά που ανιχνεύονται από την κλινική διάγνωση.

Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο εύρημα του αμερικανικού στρατού το 2015 όταν διεξήγαγε παρόμοια μελέτη για το εμβόλιο της ευλογιάς. Μια άλλη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ανίχνευσε στο αίμα παιδιών με μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο μια ολόκληρη ακίδα που αποτελεί άλλη μια ένδειξη του υποκείμενου μηχανισμού της βλάβης, αλλά στην πραγματικότητα έχει ακόμη ευρύτερες επιπτώσεις για την ασφάλεια του εμβολίου, δεδομένων των επαναλαμβανόμενων αποδείξεων που έχουμε ότι το mRNA και τα νανολιπίδια πράγματι διεισδύουν στο κυκλοφορικό σύστημα. Και τέλος, οι αυτοψίες ανθρώπων που πέθαναν λίγο μετά τον εμβολιασμό, δείχνουν ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο θάνατος προκλήθηκε από μυοκαρδίτιδα που προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Παρουσιάζοντας λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη ηθική ή επιστημονική επιλογή από το να αποσύρουμε από την αγορά αυτά τα ιατρικά προϊόντα και να σταματήσουμε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού με mRNA. Αυτό είναι σαφώς το πιο αποτυχημένο ιατρικό προϊόν στην ιστορία των ιατρικών προϊόντων, τόσο όσον αφορά την αποτελεσματικότητα όσο και την ασφάλεια. Και πρέπει να διερευνήσουμε και να σκεφτούμε καλά πώς καταλήξαμε σε μια κατάσταση όπου αυτό το πιο αποτυχημένο προϊόν είναι επίσης το πιο κερδοφόρο στην ιστορία των ιατρικών προϊόντων.

Comments are closed.