Αποτελεσματικά και ασφαλή; 1 (Όταν ΔΕΝ τα λένε μόνοι τους…)

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Δεν μας εκπλήσσει. Και δεν χρειάζεται να γίνουμε «μυστικοί πράκτορες»! Στοιχειώδη γνώση του καπιταλισμού του 21ου αιώνα αν έχει κάποιος (η τρέχουσα «επαναστατική σοφία» αφορά, με το ζόρι, το πρώτο μισό του 20ου…), και εργατική κριτική ενασχόληση μ’ αυτόν ακριβώς τον καπιταλισμό και εναντίον του, καταλαβαίνει έγκαιρα.

Έχουν ωστόσο σημασία οι έγκυρες (από επιστημονική άποψη…) αποκαλύψεις που ξεδιπλώνονται πολύ γρηγορότερα και πολύ πιο πυκνά απ’ ότι νομίζουν οι ignorants σχετικά με την καθεστωτική βρωμιά της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας και της μαζικής επιβολής της εγκληματικής γενετικής μηχανικής ως «σωτηρίας». Είναι εκ των υστέρων, κι αυτό πονάει: υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πρωτοκοσμικοί που αφού έμειναν μεθοδικά στο σκοτάδι για 2,5 τουλάχιστον χρόνια σχετικά με τις αλήθειες αυτού του πολέμου εναντίον τους , τώρα υποφέρουν από τις mRNA «βόμβες» – πληρώνουν πάνω στα κορμιά τους το «πείραμα»… και αυτοενοχοποιούνται…

Στις 16 Νοέμβρη του 2022, πριν 2 βδομάδες και κάτι δηλαδή, δημοσιεύτηκε (φωτογραφία επάνω) στην αξιοσέβαστη διεθνώς ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal ένα άρθρο με τίτλο Η επίβλεψη των κλινικών δοκιμών από τον FDA ήταν «εξαιρετικά ανεπαρκής» λένε οι ειδικοί… (Πού ήταν αυτοί οι ειδικοί το 2020, όταν οι φαρμακομαφίες και οι κάθε είδους λακέδες τους εξοπλίζονταν -ως-τα-δόντια; Δεν ξέρουμε…) Να οι πρώτες παράγραφοι αυτού του κειμένου (ο τονισμός δικός μας):

Στις 25 Σεπτέμβρη του 2020 η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έγινε αποδέκτης μιας καταγγελίας απ’ την Brook Jackson που δούλευε για την Ventavia Research Group, μια εταιρεία με έδρα στο Τέξας, που είχε προσληφθεί από την Pfizer για να κάνει κλινικές δοκιμές του εμβολίου mRNA για την covid-19. Η Jackson, περιφερειακή διευθύντρια της Ventavia, είχε διαπιστώσει προβλήματα σε τρία μέρη όπου γίνονταν αυτές οι δοκιμές και τα οποία επέβλεπε, και κατήγγειλε σ’ έναν επιθεωρητή του FDA μια σειρά προβλημάτων, στα οποία περιλαμβάνονταν παραπλανητικά δεδομένα, συμμετέχοντες στο πείραμα που ήξεραν ότι έπαιρναν το κανονικό εμβόλιο ή το placebo (: unblinded patients) και ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι εμβολιαστές που καθυστερούσαν στην παρακολούθηση παρενεργειών. «Νόμιζα ότι ο FDA θα έκανε έφοδο και θα φρόντιζε για όλα. Αυτό που ανέφερα ήταν πολύ σημαντικό» είπε η Jackson στην BMJ. O FDA όμως δεν έκανε έλεγχο σ’ αυτά τα τρία σημεία.

Αυτή η έλλειψη επίβλεψης δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση όπως έμαθε η BMJ. Τα ντοκουμέντα σχετικά μ’ αυτό το θέμα δείχνουν ότι μόνο τα 9 απ’ τα 153 κέντρα κλινικών δοκιμών της Pfizer ελέγθηκαν πριν δοθεί η άδεια στο mRNA εμβόλιο. Ομοίως, ελέγθηκαν μόνο 10 απ’ τα 99 κέντρα κλινικών δοκιμών της Moderna και 5 απ’ τα 73 για το Remdesivir [σ.σ.: της Gilead. Το συγκεκριμένο ιδιαίτερα τοξικό «αντι-ιικό», παλιότερης κατασκευής και αποδεδειγμένα επικίνδυνο, εγκρίθηκε με αστραπιαία ταχύτητα απ’ τον FDA στην αρχή της τρομοεκστρατείας έτσι ώστε να «ξεστοκάρει» η συγκεκριμένη φαρμακομαφία τις ποσότητες που είχε στις αποθήκες της αφού δεν είχε καταφέρει να το πουλήσει τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς εξαιτίας της τοξικότητάς του. Και έτσι σκότωσε πολύ κόσμο στο πρώτο μισό του 2020. Εγκρίθηκε με την ίδια ταχύτητα και απ’ τον ευρωπαϊκό ΕΜΑ και παραμένει ακόμα σε – περιορισμένη – χρήση….]

Αυτό το «εγώ δεν κοιτάω, εσείς επιχειρηματίες της βιομηχανίας της υγείας κάντε ό,τι θέλετε και πείτε ό,τι θέλετε, θα το προσυπογράψω» απ’ την μεριά του FDA ο οποίος, υποτίθεται, προστατεύοντας την δημόσια υγεία (στις ηπα…) είναι υποχρεωμένος να ελέγχει εξονυχιστικά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια οποιουδήποτε σκευάσματος, είναι η πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες∙ κι αυτή η πραγματικότητα είναι γνωστή, δυστυχώς κυρίως μεταξύ των σχετικών. Στην εκδήλωση που έκαναν τα κόκκινα μαντήλια στις 12 Γενάρη του 2022 με κύριο θέμα την videoπροβολή μιας συνέντευξης του Robert Malone, αυτός (: υψηλόβαθμο στέλεχος των βιοτεχνολογικών ερευνητικών στις ηπα και εφευρέτης της mRNA τεχνολογίας – «μετανοιωμένος» πλέον…) το είπε όσο πιο καθαρά γινόταν: οι φαρμακομαφίες έχοντας πείσει το αμερικανικό κογκρέσσο ότι δεν αξίζει να χρηματοδοτείται ο FDA απ’ το δημόσιο ταμείο ανέλαβαν οι ίδιες την χρηματοδότησή του∙ με δυο λόγια τον αγόρασαν εδώ και χρόνια.

Το 2007 μια έρευνα του τμήματος παροχής υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού υπουργείου υγείας σε σχέση με το τι κάνει (και τι δεν κάνει) ο FDA απέδειξε ότι είχε ελέγξει / επιβλέψει την διεξαγωγή λιγότερο απ’ το 1% του συνόλου των κλινικών ερευνών / δοκιμών που είχαν γίνει απ’ το 2000 ως το 2005, και δεν είχε καν μια λειτουργική βάση δεδομένων για το που γίνονται αυτές οι κλινικές δοκιμές. Μια άλλη έρευνα, του 2015, δημοσιογραφική αυτή, για τους ελέγχους / τις επιβλέψεις του FDA ανάμεσα στο 1998 και το 2013 έδειξε ότι δεκάδες «εγκεκριμένες» ως προς τα αποτελέσματά τους κλινικές δοκιμές είχαν σε ποσοστό 40% παραπλανητικά δεδομένα, 25% είχαν κρύψει παρενέργειες, και πάνω απ’ τις μισές είχαν αδιαφορήσει για την προστασία της υγείας και της ζωής των ανθρώπινων πειραματοζώων.

Η Jackson απολύθηκε απ’ την Ventavia – δεν έπρεπε να μιλήσει… Ο κτηνίατρος CEO δεν απολύθηκε. Αφού ανακοίνωσε τα τεράστια κέρδη της επιχείρησης, βρήκε λίγο χρόνο να δηλώσει κάτι απ’ αυτά τα ακατάληπτα που αρέσουν στους δημαγωγούς υπαλλήλους του: «δεν ξέρω», «τι είναι αυτά;», «ψέματα λέει», «δεν ξέρει τι της γίνεται»… Ο FDA αποδείχθηκε άλλη μια φορά σαν αυτό που είναι: ένα βουτηγμένο στα σκατά «πρότυπο», «πιλότος», καθοδήγηση για όλους τους δυτικούς ανάλογους οργανισμούς. Αν ο ελεγκτικός μηχανισμός μιας τόσο «αναπτυγμένης δημοκρατίας» σαν την αμερικανική λέει «ναι» (στις αμερικανικές φαρμακομαφίες) δεν μπορεί παρά να είναι έγκυρο – σωστά; (Κι ο Αλ Καπόνε το ίδιο θα έλεγε). Αν κάτι το εγκρίνει ο FDA θα το εγκρίνει οπωσδήποτε και ο αγγλικός MHRA∙ και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα ακολουθήσει ο ευρωπαϊκός EMA.

Με δυο λόγια ο FDA είναι το υπόδειγμα του κρατικού σκέλους των φαρμακομαφιών, το «χρυσό στάνταρ» του μπάτε-σκύλοι-αλέστε. Απ’ την σκοπιά των αφελών πιστών υπηκόων του κρατικού πατερναλισμού στην όποια εκδοχή του αυτό είναι σκάνδαλο!… Απ’ την σκοπιά όμως της αντικαπιταλιστικής κριτικής, κάτι τέτοιο είναι από αναμενόμενο έως αυτονόητο. Εκτός αν έχει μείνει κάποιος στις αρχές του 20 αιώνα όπου πράγματι, τέτοιοι κρατικοί μηχανισμοί δημιουργήθηκαν για να βάλουν χαλινάρι στην ασυδοσία (ήδη από τότε!) των (τότε…) βιομηχανιών τροφίμων και φαρμάκων. Ναι, είναι αλήθεια, τότε έπρεπε να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη διαφήμιση (ήταν η πρώτη περίοδος της «ρεκλάμας»…) μαγικών και σωτήριων θεραπειών από επιτήδειους∙ και τα αστικά κράτη θεώρησαν καθήκον τους να προστατέψουν αφενός τους πληθυσμούς τους απ’ τους αναδυόμενους βιομηχανικούς απατεώνες και αφετέρου την φαρμακολογία απ’ την κοινωνική δυσπιστία έως καχυποψία εξαιτίας των «παράπλευρων απωλειών».

Αλλά ο καπιταλιστικός 20ος αιώνας πέρασε από πολλά στάδια και τελικά έχει όλους τους αέρηδες στα πανιά του στον 21ο. Οι φαρμακομαφίες γιγαντώθηκαν ειδικά μαζί με τον post ’60s υγιεινισμό αγοράζοντας επιρροή στα media∙ δωροδοκώντας γιατρούς∙ παραγγέλνοντας με το κιλό βολικές έρευνες και μελέτες∙ αγοράζοντας πανεπιστήμια και ινστιτούτα∙ εκβιάζοντας, απειλώντας και συκοφαντώντας αντιρρησίες∙ εξαπατώντας τους πάντες. Το να αγοράσουν, τελικά, τους ελεγκτές τους (εδώ και πολλά πολλά χρόνια) ήταν από αναμενόμενο έως αυτονόητο – πάντα απ’ την σκοπιά της εργατικής, αντικαπιταλιστικής αντίληψης των πραγμάτων. Όπως σωστά παρατήρησε ο (συντηρητικός) Malone, δεν είναι μόνο ο FDA παράρτημα των φαρμακομαφιών. Είναι και ο IATA παράρτημα των αεροναυπηγικών εταιρειών. Ο Π.Ο.Υ. πάλι των φαρμακομαφιών. Και ούτω καθεξής…

Comments are closed.