Mad Max light

Δευτέρα 17 Οκτώβρη>> Α λα γαλλικά. Ένα παλιό σύνθημα έλεγε «όταν κοπεί το ρεύμα τελειώνει ο πολιτισμός σας». Προχωράμε ολοταχώς προς το πρώτο κομμάτι του συνθήματος, αλλά εν τω μεταξύ ο πολιτισμός (ο δυτικός συγκεκριμένα) φαίνεται να τελειώνει κι όταν κοπούν τα καύσιμα. Ακόμα κι αν δεν ευθύνεται ο καταραμένος της Μόσχας αλλά μια καθ’ όλα δίκαιη απεργία.

Στην «πόλη του φωτός» για παράδειγμα δεν δείχνουν πολύ πολιτισμένοι. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο «γαλλικός πολιτισμός» ήταν βασικό εξαγώγιμο είδος, σα σημαία του γαλλικού ιμπεριαλισμού.

Τώρα που αυτός ο ιμπεριαλισμός τρώει την μία κλωτσιά μετά την άλλη στην «παραδοσιακή ζώνη» του, στην υποσαχάρια Αφρική, τώρα λοιπόν οι δραπέτες θα χαζεύουν την αυθεντική έκφραση της πρωτοκοσμικής πολιτιστικής ανωτερότητας και θα κρατάνε την κοιλιά τους απ’ τα γέλια.

Οπωσδήποτε θα έχουν και μια απορία: ρε σεις γάλλοι, και το ουράνιο απ’ τα κοιτάσματα στο μάλι σε σακούλες σκουπιδιών θα το παίρνετε; Όπως την βενζίνη;

(Λέτε άμα ζοριστούν να αντιμετωπίσουν έτσι και τους συμμάχους τους στην ανατολική Μεσόγειο; Με τις κλωτσιές; Παναϊα μου!)

Comments are closed.