Το άγχος του Σεπτέμβρη

Δευτέρα 22 Αυγούστου>> «Τι μας ετοιμάζουν;» είναι η εύλογη απορία πολλών ενόσω ακόμα προσπαθούν να απολαύσουν (αγχωμένη απόλαυση!) το καλοκαιρινό διάλειμμα. Το φθινόπωρο έρχεται, και είναι αναμενόμενο ότι οι διάφορες εξουσίες της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης θα σηκώσουν τα μανίκια τους.

Στέρεη απάντηση δεν έχει η ασταμάτητη μηχανή. Υπάρχουν όμως δυο – τρεις σταθερές που ακόμα κι αν δεν βγάζουν (ακόμα…) προβλέψιμους χειρισμούς των αφεντικών, δείχνουν τις συντεταγμένες της κίνησής τους.

Η μία σταθερά είναι το ψηφιακό φακέλωμα (κατ’ αρχήν υγείας). Colpo grosso που δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλειφθεί ή να καθυστερήσει, εκτός αν πέσει πάνω στο τείχος μιας αδιάλλακτης, αποφασισμένης, διαρκούς και μαζικής αντίστασης των από κάτω.

Η δεύτερη σταθερά είναι οι αλληλεπάλληλες «κρίσεις». Όλες είναι μαστορεμένες από δυτικά μυαλά με συγκεκριμένους στόχους η κάθε μία. H «κρίση τροφίμων» μοιάζει να ΄χει υποχωρήσει προς το παρόν (τα ουκρανικά στάρια πλέουν προς τις αγορές), αλλά είναι κι αυτή στρατηγικής σημασίας και κάπου, κάπως, θα επανέλθει. Πέρα απ’ αυτήν, η συσσώρευση των υπόλοιπων («κρίση ρεύματος», «κρίση αερίου», «κρίση λιπασμάτων»), η μία βία πάνω στην άλλη, δημιουργεί ένα σύμπλοκο που δεν μας επιτρέπει βεβαιότητες για το αν οι τοξικοί των δυτικών γκουβέρνων (πολιτικές βιτρίνες, σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι) είναι σε θέση να διαχειριστούν χωρίς ολοκλήρωση των πραξικοπημάτων τους – χωρίς ανάθεση της διαχείρισης σε γαλονάδες .

Κι αυτό επειδή ο τρίτος παράγοντας, καθόλου «σταθερά», μάλλον άγνωστος Χ


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.