Η κατάρα

Δευτέρα 8 Αυγούστου>> Ναι, το σχολιάσαμε ειρωνικά πριν κανά μήνα (bye bye, Δευτέρα 11 Ιούλη): Μήπως υπάρχει κάτι σαν «η κατάρα των γελωτοποιών»; Όσοι αγκαλίασαν τον κλόουν του Κιέβου πέφτουν… Μέσα σ’ αυτόν τον μήνα άδειασε την γωνιά ο τραπεζίτης / κυνόδοντας της Ρώμης, αν και (οι δημαγωγοί δεν το πρόσεξαν) ο Ντράγκι είχε δείξει την διάθεσή του να την κάνει μ’ ελαφρά πηδηματάκια απ’ την θέση πολιτικής ευθύνης (πρωθυπουργία) απ’ τον περασμένο Γενάρη (του 2022), όταν έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος (της ιταλίας) έχοντας την εκλογή του για σίγουρη. Έχασε, βρήκε άλλη ευκαιρία.

Το «κακό» κτύπησε τελικά και την πόρτα του εντόπιου ρημαδογκουβέρνου. Μόνο που ο τσαπατσούλικα οργανωμένος μηντιακός θόρυβος (σε κάθε περίπτωση, θόρυβος…) κουκουλώνει το γεγονός ότι η εντόπια τηλεπαρακολούθηση του (τότε ευρωβουλευτή) Ανδρουλάκη δηλώνεται πως έχει γίνει για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών … του Κιέβου! Πράγμα που σημαίνει πως ενώ άλλοι φίλοι-του-κλόουν πέφτουν λόγω των συνεπειών της φιλίας τους, στην περίπτωση του ελλαδιστάν ο πιο διάσημος γελωτοποιός του πλανήτη είναι απευθείας ανακαταμένος στην «κρίση διακυβέρνησης», μέσω των υπηρεσιών του!

Το Κίεβο, μέσω της πρεσβείας του στην Αθήνα, διαψεύδει βέβαια ότι ζήτησε τέτοια εκδούλευση. Χμμμ… Με το ίδιο τιτίβισμα διαψεύδει ότι οι φασίστες του χρησιμοποιούν αμάχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες»… Οι δύο διαψεύσεις σερβίρονται πακέτο, συνεπώς όποιος είναι διατεθειμένος το αγοράζει… Εμείς όχι.

Πόσο βαθιά είναι η σχέση του ελληνικού βαθέος κράτους με το ουκρανικό έτσι ώστε το πρώτο να συμμερίζεται τις κατασκοπευτικές ανάγκες του δεύτερου; Ποιο είναι το «αμάρτημα» του (θυμίζουμε: τότε ευρωβουλευτή…) Ανδρουλάκη που τον έκανε στόχο του Κιέβου και έπεισε τις εντόπιες υπηρεσίες να τον κάνουν και δικό τους; Έκανε τίποτα κακές παρέες (από άγνοια προφανώς); Πόσοι και ποιοι εμπίπτουν στο ίδιο πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο συγκεκριμένων μηχανισμών; Τι σχέση έχει η μετέπειτα «ακαριαία» πολεμική βοήθεια της Αθήνας προς το Κίεβο με την ασφαλίτικη συνεργασία τους για καιρό πριν; Υπάρχει περίπτωση το Κίεβο να μην δρα σαν υπεργολάβος για λογαριασμό του άξονα;

Να μερικές (περιθωριακές) απορίες που δεν πρόκειται να βρουν απάντηση. Τα «εθνικά συμφέροντα» έχουν φτιάξει ήδη την προστατευτική ομίχλη γύρω τους, κι έτσι το ζήτημα θα προχωρήσει με τα δευτερεύοντα στοιχεία του. Με τις ρεζέρβες του…

Comments are closed.