West is sinking…

Πέμπτη 28 Ιούλη>> Πριν προχωρήσουμε στα δυο τρία πράγματα που ξέρουμε σχετικά με την πρόσφατη κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος» εξαιτίας της ευλογιάς-των-πιθήκων, οφείλουμε να θυμίσουμε την αφετηρία της θέσης μας. Χωρίς την οποία (υποστηρίζουμε) ορισμένοι βασικοί χειρισμοί των δυτικών αφεντικών δείχνουν τυχαίοι, αδιάφοροι, ασήμαντοι.

Η βιογενετική μηχανική και διάφορες σχετικές τεχνολογίες είναι ένα απ’ τα ελάχιστα τεχνοεπιστημονικά πεδία στα οποία ο δυτικός καπιταλιστικός κόσμος εξακολουθεί (;) να έχει κάποια ανταγωνιστικά (στις ενδοκαπιταλιστικές αναμετρήσεις) πλεονεκτήματα, τέτοια που να του επιτρέπουν πλανητική ηγεμονία. Η «τεχνητή νοημοσύνη» έχει χαθεί, το machine learning επίσης, οι 5G και 6G επικοινωνίες το ίδιο… Όποιος μελετήσει προσεκτικά όλες τις «ασκήσεις πανδημιών» απ’ τις αρχές του 21ου αιώνα καθώς και τις μεθοδεύσεις στην περίπτωση της «γρίπης των πτηνών» (2004 – 2005) και της «γρίπης των χοίρων» (2009 – 2010), θα καταλάβει ότι ξεκινούσαν και κατέληγαν στο ίδιο σημείο: την παγκόσμια «ρύθμιση» της «υγείας» του πλανήτη υπό τον πλήρη έλεγχο και την καθοδήγηση διεθνών (τυπικά…) θεσμών και μηχανισμών ελεγχόμενων απόλυτα απ’ το δυτικό κεφάλαιο και τα δυτικά κράτη. Όπως συνέβη με όλα τα πεδία της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης» έτσι και στον ευρύ τομέα της βιογενετικής μηχανικής+ το ζητούμενο δεν ήταν άλλο απ’ την διαιώνιση / ανανέωση του δυτικού ιμπεριαλισμού μετά το τέλος του 3 παγκόσμιου («ψυχρού») πολέμου στις συνθήκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Για να το πούμε διαφορετικά: διάσημοι οργανισμοί που στο όνομά τους περιλάμβαναν ή υπονοούσαν τον όρο «παγκόσμιος», ξεκινώντας απ’ την «παγκόσμια τράπεζα» και τον «οργανισμό ενωμένων εθνών», και προχωρώντας στον «παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου», τον «παγκόσμιο οργανισμό υγείας» και, last but not least το «παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ» (ενδεικτική η αναφορά σ’ αυτά τα σχήματα), ουδέποτε υπήρξαν όντως παγκόσμια παρά μόνο με μια έννοια: σαν εκφράσεις της τάσης και της πρόθεσης των δυτικών αφεντικών να κατακτήσουν το σύνολο του πλανήτη∙ ή να διατηρήσουν την κυριότητά τους πάνω του στο βαθμό που την είχαν πετύχει. Στον τωρινό ξεπεσμό τους πια αυτές οι βιτρίνες έχουν απομείνει να πουλάνε ιδεολογία – με τον «παγκόσμιο οργανισμό υγείας» να αποτελεί την έσχατη προσπάθεια για πλανητική ηγεμονία (του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος) – αλλά και την πιο πρόσφατη ήττα του.

Οι caradinieroi/pfizeroi δεν κατάλαβαν τίποτα κι ούτε πρόκειται. Οι πλατφόρμες γενετικής μηχανικής έχουν στόχο την αποικιοποίηση (απ’ τους δυτικούς τεχνολόγους και τις εταιρείες τους) των ανθρώπινων σωμάτων – ει δυνατον ΟΛΩΝ των ανθρώπινων σωμάτων του πλανήτη! Οι mRNA και οι vector πλατφόρμες δεν ήταν καθόλου απαραίτητες, η «μόνη σωτηρία της ανθρωπότητας»! Και δεν πήγαιναν / πάνε μόνες τους! Πάνε πακέτο με το ψηφιακό φακέλωμα των πάντων («ψηφιακή ταυτότητα υγείας»…)∙ άρα πάνε μαζί με τα big data και τα cloud (: οι υπερ-υπολογιστές των δυτικών εταιρειών)∙ άρα μαζί με την (δυτική…) τεχνητή νοημοσύνη και τους σύνθετους αλγόριθμους επεξεργασίας αυτών των big data∙ άρα με την καθολική υπεξαίρεση των «αποτυπωμάτων ζωής» των πάντων και, στη συνέχεια, την εκμετάλλευση / πειθάρχηση των «φορέων» αυτών των αποτυπωμάτων.

Δεν υπάρχει ούτε μία (δυτική) «άσκηση αντιμετώπισης πανδημίας» εδώ και 2 δεκαετίες που να μην ζέχνει αυτήν την ιμπεριαλιστική πρόθεση. Και η κατασκευή της υγιειονομικής τρομοεκστρατείας το 2020 είχε και (κυρίως) αυτόν τον στόχο: την επιβολή σ’ όλον τον πλανήτη ενός «κέντρου αποφάσεων» για το τι είναι τι σε θέματα υγείας (τυπικά ο π.ο.υ., ουσιαστικά το δυτικό βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα), για το πως αντιμετωπίζεται (και πάλι οι ίδιοι), για το πως μοιράζονται τα λάφυρα ανάμεσα στα δυτικά αφεντικά με τις παγκόσμιες ορέξεις και τους κατά τόπους ηγεμόνες. Η «υγεία» (με μια και μόνο έννοια: την ανάπτυξη, την επιβολή και την παγκόσμια κυριαρχία της δυτικής «βιομηχανίας της υγείας») είναι ίσως το τελευταίο κάστρο του ευρωπαϊκού και του βορειοαμερικανικού καπιταλισμού και των όποιων συμμάχων τους πριν αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι ενώ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης έχασαν την μία μετά την άλλη όλες τις μάχες της εξέλιξής της.

(Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί που δεν μπορούν να καταλάβουν το πως η πρωτοπορεία σε μία κρίσιμη τεχνολογία ή μια γκάμα κρίσιμων τεχνολογιών μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό ιμπεριαλισμού. Χρειάζεται αρκετό και στοχευμένο διάβασμα για τέτοια ζητήματα, κάτι που είναι demode στις μέρες μας… Εν τέλει: η τρέχουσα καπιταλιστική αναδιάρθρωση έχει πια σαν τιμονίερηδες ασιάτες, όχι λευκούς, δυτικούς, χριστιανούς.. )

Comments are closed.