Anticapital 3

Το μάθημα ανατομίας απ’ τον δόκτωρα Nicolaes Tulp: η γνωστή ελαιογραφία του Rembrandt, απ’ το 1632, εικονογραφεί την πρώιμη κατάδυση του αστικού (χειρουργικού) βλέμματος στα ανθρώπινα όργανα / εξαρτήματα…

Δευτέρα 4 Ιούλη>> «Μα τι είναι αυτά;» θα απαντήσει έξαλλος κάθε γνήσιος caradinieri/pfizeroi!. «Πάντα η (δυτική) ιατρική κατέβαινε επισκευαστικά, διορθωτικά, στα υποσύνολα του σώματος, στα όργανα, όπου δεν υπήρχε καμία συνείδηση»!!! Πράγματι, το «αστικό βλέμμα» πάντα ήταν ένα βλέμμα που κομμάτιαζε, ψαχουλεύοντας όλο και μικρότερες κλίμακες μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Αλλά μόνο 4 «υγιειονομικά προβλήματα» απ’ τα πάμπολλα που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος έγιναν «σχολεία» διαμόρφωσης μιας ορισμένης αναπαράστασης για την ζωή – η Sontag έδειξε τα 3 πρώτα: την φυματίωση, τον καρκίνο, το aids. Τώρα, 4ος στη σειρά, προστέθηκε ο «κορώνας»! Η διάλυση της ολότητας του σώματος (ατομικού και κοινωνικού) και η ανασύνθεση / ανασυναρμολόγησή του είναι η σταθερά της δυτικής επιστήμης εδώ και τουλάχιστον 2 αιώνες∙ με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της. Αλλά δεν χρησιμοποιείται / αξιοποιείται κάθε βήμα της σαν «μάθημα» για ευρεία κοινωνική χρήση / αναδιάρθρωση.

Ο «κορώνας» είναι το πιο πρόσφατο βήμα και, επιπλέον, εκείνο που αλλάζει οριστικά την κλίμακα του «υγιούς» και του «παθογόνου», του «παραγωγικού» και του «καταστροφικού», έτσι ώστε να καταστρέψει στρατηγικά κάθε συνειδητό εμπόδιο. Η καθεστωτική προσπάθεια συγκλίνει στο να αλλάξει και η εμπειρία πάνω στο «υγιές» και στο «άρρωστο» στο όνομα «υπόγειων απειλών», στατιστικών ενδεχόμενων, και τα λοιπά. Εκείνη η κουβέντα που ακούστηκε σαν διαταγή την άνοιξη του 2020 σε πάμπολλες δυτικές πρωτεύουσες από πολιτικές βιτρίνες και “ειδικούς”, το “δεν είστε υγιείς, θα συμπεριφέρεστε σαν άρρωστοι”, αναποδογύρισε το εμπόδιο της απλής, κοινής εμπειρίας – και το έκανε σκόπιμα και με προοπτικές.

Στην κυτταρική κλίμακα δεν μπορούμε να μιλάμε για αρνήσεις (ακόμα λιγότερο για εργατικές…) ή για συνειδητές επιλογές (των κυττάρων…). Μπορούμε να μιλάμε μόνο για “erros” τα οποία, όπως συμβαίνει με την πληροφορική / κυβερνητική, είναι αρμοδιότητα των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση: η «σωστή» κυτταρική λειτουργία μας είναι η «δουλειά» τους, ή αυτό πρέπει να αποδεχτούμε.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.