Οι βιοτεχνολόγοι στις δόξες τους!

Δευτέρα 31 Γενάρη>> … Ορισμένοι ακαδημαϊκοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι στη ρύθμιση των γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών – δεδομένης της συμβολής της σύγχρονης βιοτεχνολογίας στη δημιουργία ενός εμβολίου κατά της νόσου – καθώς και σχετικά με τις δυνατότητες αντιμετώπισης των ελλείψεων τροφίμων που προκαλούνται από πανδημίες ή άλλες απειλές παρόμοιου μεγέθους…

Μ’ αυτήν την κομψή και περιεκτική παράγραφο οι συντάκτες της έκθεσης μιας ad hoc επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου των μέσων του 2021 περί των Νέων Τεχνολογιών Γενετικής Τροποποίησης (New Genomic Techniques) ξεστόμισαν, θύμισαν, επιβεβαίωσαν εκείνο που ελάχιστοι/ες στα μέρη μας και διεθνώς θέλουν να συνειδητοποιήσουν. (Ολόκληρη η συμπυκνωμένη περίληψη αυτής της έκθεσης στο επερχόμενο cyborg νο 23).

Τι επιβεβαίωσαν; Ότι α) ολόκληρο το δυτικό θέαμα του Θανάτου, απ’ την στιγμή 0 και τα πρώτα πραξικοπηματικά μέτρα (κατ’ οίκον φυλακίσεις…), στήθηκε για να επιβληθεί μαζικά (και χωρίς «ενοχλητικές αντιρρήσεις» και αντιδράσεις…) εκείνο που ο πρόεδρος της bayer δήλωσε ωμά ότι «αν τους λέγαμε περί τίνος πρόκειται το 95% θα το απέρριπτε». Και β) εκείνο που το 95% των πρωτοκοσμικών θα απέρριπτε με οργή αλλά δέχτηκε επειδή εκβιάστηκε και πίστεψε ότι είναι «εμβόλιο», ήταν και παραμένει εφαρμογές γενετικής μηχανικής.

Οι νταλικέρηδες μπήκαν και κατέλαβαν από προχτές το κέντρο της Οττάβα… Αλλά, φευ, ο πρωθυπουργός Τρυντώ εξαφανίστηκε, αφού πρώτα τους είχε βρίσει. Δήλωσε «επαφή με κρούσμα» και ότι «θα λείψει για 5 ημέρες»… Ναι, ναι, ξέρουμε… είπαν διάφοροι πικρόχολοι… (Αμάν πια, ούτε να αρρωστήσει δεν μπορεί ένας γιάπης!). … Είναι κρούσμα μιας καινούργιας παραλλαγής που λέγεται coward-22…

Οι συγκεκριμένες «εφαρμογές» της γενετικής τροποποίησης των (ανθρώπινων) κυττάρων δεν επιβλήθηκαν σαν μια παροδική εκστρατεία ή σαν προσωρινό φαινόμενο. Επιβλήθηκαν σαν βίαιη εισαγωγή των σχετικών, τωρινών και μελλοντικών τεχνολογιών οπουδήποτε υπάρχει ζωή. Σε ανθρώπους αλλά και φυτά, ζώα, μικρο-οργανισμούς, έντομα, πουλιά – οτιδήποτε. Ποιος θα ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για να «σπάσει» η επί δεκαετίες αντίδραση των δυτικών κοινωνιών στους «γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς» αν όχι το να εισβάλλουν στα σώματά τους με την βία και με εξαπάτηση; Κι αφού αυτή η εισβολή έγινε σε μεγάλο βαθμό, ποιο είναι πιο ακλόνητο επιχείρημα των αφεντικών του συμπλέγματος υπέρ της καθολικής βιο-τεχνολογικοποίησης, απ’ το «ελάτε ρε, κι εσείς που σας γεμίσαμε με πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης πάθατε τίποτα;» (Πολλοί έπαθαν, κι ακόμα περισσότεροι θα πάθουν. Όμως η διάγνωση είναι ήδη ωμή: «καμία σχέση»!)

Στον ιστορικό χρόνο που έπρεπε, με κάθε διαθέσιμο μέσο, προσπαθήσαμε να αντιπληροφορήσουμε σχετικά όσο πλατύτερα γινόταν: μέσω ασταμάτητης μηχανής, μέσω αφίσας, μέσω προκήρυξης (ημερομηνίες ντοκουμέντων: 10 Ιούλη και 14 Ιούλη του 2020…)

-


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.