Οι κακούργοι πριν πεινάσουν μαγειρεύουν;

Δευτέρα 31 Γενάρη>>

Ο Ugur Sahin, ceo της γερμανικής biontech, συνεντευξιάζεται στις 13 Νοέμβρη 2019… προ τσαχπίνη… Τα προγνωστικά έλεγαν τότε ότι θα χρειαστούν 5 με 6 χρόνια για να εγκριθούν οι mRNA πλατφόρμες… Όμως… Θεία Χάρις! Η κυρία Ursula θα φροντίσει το καλοκαίρι του 2020, just in time, να βάλει επικεφαλής του ΕΜΑ (του ευρωπαϊκού μηχανισμού εγκρίσεων…) την κυρία Emer Cooke, που η προηγούμενη δουλειά της επί χρόνια ήταν επικεφαλής του λόμπυ των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών… Γνωστή (και) του κυρ Sahin, η Cooke φρόντισε η έγκριση να δοθεί σε βδομάδες, όπως θα έκανε ο λύκος που φυλάει τα πρόβατα…

(Ευχαριστούμε τον Σ. για την επιλογή και τον υποτιτλισμό)

Όλοι όσοι (κατά κύριο λόγο ανοσολόγοι και ιολόγοι) εξέφρασαν νωρίς νωρίς τις εκτιμήσεις τους για την επικινδυνότητα της μαζικής επιβολής των πλατφορμών γενετικής μηχανικής, είχαν κατά νου τους κινδύνους μαζικής, μελλοντικής εμφάνισης αυτοάνοσων ασθενειών, εξαιτίας του χακαρίσματος του φυσικού ανοσοποιητικού. Οι άμεσες και οι κοντοπρόθεσμες παρενέργειες (πολλές απ’ τις οποίες προκαλούνται ήδη απ’ το χακάρισμα) δεν είχαν ληφθεί υπόψη: υποτίθεται πως οι φαρμακομαφίες είχαν κάνει δοκιμές διάρκειας έστω λίγων μηνών. (Αποδείχθηκε, ειδικά για την pfizer – δείτε το σχετικό video πριν λίγες ημέρες αν δεν το έχετε κάνει – πως κι εκεί τα ψέματα ήταν βουνό…)

Το να αγοράζει λοιπόν η φαρμακομαφία pfizer μια βιοτεχνολογική μεσαίου μεγέθους έναντι 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε μετρητά…) θα μπορούσε να είναι μια αδιάφορη (σ’ εμάς) επιχειρηματική ενέργεια… αν δεν συνέβαινε η arena pharmaceuticals (έτσι λέγεται η καλιφορνέζικη βιοτεχνολογική) να εξειδικεύεται σε φάρμακα κατά αυτοάνοσων ασθενειών.

Η arena μπορεί χωρίς υπερβολή να θεωρηθεί ένα ακόμα ναυάγιο απ’ τα πολλά των αμερικανικών φαρμακομαφιών. Δημιουργήθηκε το 1997, και από τότε ως τώρα έχει καταφέρει να βγάλει στην πιάτσα 1 (ένα) μόνο χάπι, κατά του αδυνατίσματος, το 2012. Οι πωλήσεις του Belviq πήγαν κατά διαόλου, κι έτσι το 2015 τα αφεντικά της arena απέλυσαν 80 άτομα και το 2016 άλλα 100, μένοντας με ελάχιστους υπαλλήλους. Και τότε η ουσιαστικά χρεωκοπημένη arena το γύρισε στην έρευνα … των αυτοάνοσων. Στην έρευνα και στις περιορισμένες δοκιμές.

Τα 6,7 δισεκατομύρια δολάρια θα μπορούσαν λοιπόν να θεωρηθούν πολλά για ένα κουφάρι, ακόμα κι αν «υπόσχεται πολλά». Η φαρμακομαφία pfizer δήλωσε ευχαριστημένη και αισιόδοξη, ότι θα καθιερωθεί και στην «αγορά των αυτοάνοσων» ξεκινώντας απ’ την «ασθένεια του Crohn» και την «ελκώδη κολίτιδα». Αλλά το βιοτεχνολογικό background της arena και το γεγονός ότι ψάχνει «κυτταρικές / γενετικές θεραπείες» και για δερματολογικές και για καρδιολογικές αρρώστιες, την φέρνει δίπλα στο μενού των ήδη γνωστών (και μαζικών) παρενεργειών των πλατφορμών γενετικής μηχανικής.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.