Πού πας ρε ρημαδοΚούλη;

Δευτέρα 1 Νοέμβρη>> Με την πετροχούντα του Ριάντ το ελλαδιστάν έχει «κοινές αξίες» – ως γνωστόν. Γι’ αυτό άλλωστε νοίκιασε στον τοξικό 2 συστοιχίες patriot μαζί με 100αριά χειριστές και λοιπούς βοηθητικούς: για την προστασία των «κοινών αξιών».

Το ρημαδογκουβέρνο ψάχνει απελπισμένα «επενδύσεις». Τα σούρτα φέρτα πότε στο Ριάντ πότε στο Αμπού Ντάμπι είναι και για τα λεφτά. Το άσχημο είναι (όσο κι φαίνεται παράξενο) ότι και ο ταξικός το ίδιο ψάχνει: «επενδύσεις». Παρά τις προς τα πάνω διακυμάνσεις της τιμής του μόνου εμπορεύματος που διαθέτει, του πετρελαίου, ο ορίζοντας του βασίλειού του είναι πιο μαύρος απ’ τον μαύρο χρυσό. Αν δεν βρεθεί κάποια άλλη αξιόλογη χρήση της σαουδαραβικής ερήμου, οι υπήκοοί του αργά ή γρήγορα θα τον κρεμάσουν, όχι ανάποδα αλλά κανονικά.

Έτσι γίνεται ευκολότερο σε πρώην αρχιασφαλίτες της πετροχούντας να δείχνουν τον τοξικό σαν σοβαρό πρόβλημα. Είναι «ψυχοπαθής» σχολίασε ένας απ’ αυτούς, κι εκείνο που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο είναι πως πρόκειται για «ψυχοπαθή με απεριόριστους πόρους».

Κανένα πρόβλημα με τους ψυχοπαθείς και τοξικούς πρίγκηπες! Μετά το γκραντ σουξέ της υπερπαραγωγής «σωλήνας γκαζιού east med που διατρέχει την μισή Μεσόγειο» (την οποία αποθέωσαν σύσσωμοι κοινό και κριτικοί σαν την 3η μεγαλύτερη φάρσα στην περιοχή μετά την «επίλυση του παλαιστινιακού» και την «επίλυση του κυπριακού») ο ρημαδοΚούλης ψάχνει κάτι καινούργιο για τον πάτο της θάλασσας. Λέει πως το βρήκε: ένα καλώδιο (cable…) μεταφοράς δεδομένων (data), που θα μεταφέρει τον «καινούργιο χρυσό» (data) από και προς την κύπρο, το ισραήλ, την ιορδανία και την σαουδική αραβία…. Χωρίς να παριστάνουμε τους σοφούς, αυτό το καινούργιο pipe dream θα περνάει πάλι απ’ την τουρκική αοζ – οπότε ξανά-μανά γκρίνιες, βλασφήμιες και «τουρκική επιθετικότητα»…

Κατά τα υπόλοιπα, όπως λένε οι πληρωμένοι γραφιάδες, «… η σαουδική αραβία αναγνωρίζει στην ελλάδα την επιτυχή προσπάθεια να επεκτείνει την τουριστική της σεζόν και να βάλει στην ατζέντα και τον χειμερινό τουρισμό. Όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς σαουδικής αραβίας για την μεταφορά ελληνικής τεχνογνωσίας στο κομμάτι αυτό, καθώς ο διάδοχος έχει σχέδια για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα του και το ελληνικό brand θεωρείται από τα καλύτερα στη σαουδική αραβία…»

Χμμμμ…. Κάτι σε «κορίτσια στον ήλιο» στην απέραντη σαουδαραβική έρημο με πυραύλους των Houthis να κάνουν σκιά και σπέσιαλ εφφέ;

Κάπως έτσι: vivere pericolosamente

Comments are closed.