Λογοκρισία 3

Δευτέρα 1 Νοέμβρη>> Στο περισσότερο σύμμαχο Joνυσταλεάν, όπου επίσης τα θεωρούμενα “fake news” είναι δόλιες επιθέσεις των εχθρών, δεν έχουν αναθέσει ακόμα επίσημα στον στρατό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εμποδίζει η ιδεολογία που θέλει τις ιδιωτικές εταιρείες να δρουν ελεύθερα – και στον κυβερνοχώρο. Εκτιμάμε πως πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο και ότι το σύμπλεγμα της ασφάλειας του Joνυσταλεάν (ή κάποιο τμήμα του) θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τις ευθύνες του.

Συνεπώς το φρούτο που ξεφύτρωσε μπορεί να θεωρηθεί τυπικά αμερικανικό. Δύο βαθύπλουτοι, φύλακες της ορθής κρίσης των υπηκόων και της δημοκρατίας, οι δισεκατομμυριούχοι Reid Hoffman και George Soros, ανακοίνωσαν στις 26 Οκτώβρη την ίδρυση μιας «εταιρείας δημόσιου συμφέροντος» που θα χρηματοδοτεί νέα media τα οποία θα πολεμούν την «παραπληροφόρηση» και θα αποκαταστήσουν την κοινωνική εμπιστοσύνη σ’ αυτό που το πλέον δυναμικό τμήμα του αμερικανικού κεφάλαιου ονομάζει «αλήθεια».

Η Good Information Inc. (έτσι λέγεται) θα σώσει και θα αποκαταστήσει την αλήθεια, την κοινή λογική και τις κοινές αξίες της κοινωνίας λένε οι δημιουργοί της, χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες για το πως θα τα καταφέρει έχοντας απέναντί της τόσο κακόβουλους εχθρούς όπως η Μόσχα και το Πεκίνο. Απ’ τα μισόλογα των δηλώσεων τους υποθέτουμε ότι «η εταιρεία της αλήθειας» θα ρίξει βάρος και σε μήντια τοπικής κλίμακας… Αλλά χωρίς έναν μακαρθισμό 2.0 δεν θα γίνει δουλειά: συλλήψεις, φυλακίσεις, ακόμα και εκτελέσεις των αμετανόητων δολιοφθορέων είναι άλλωστε μέρος της αμερικανικής ιστορίας.

Comments are closed.