Αέρια, πολλά αέρια…

Δευτέρα 8 Νοέμβρη>> Το διοξείδιο του άνθρακα ξέραμε… Αυτό το καταραμένο αέριο (προϊόν της καύσης υδρογονανθράκων…) που εκλύεται στην ατμόσφαιρα και συμβάλει στην κατακράτηση της θερμότητας της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιφάνεια του πλανήτη… Με το διοξείδιο του άνθρακα μεγαλώσαμε, αυτό φοβηθήκαμε (ή καταραστήκαμε), οι δικές του εκπομπές μας είπαν ότι πρέπει να μειωθούν γιατί διαφορετικά θα πνιγούμε…

Αλλά όχι!!! Μπορεί η πρόσφατη «διεθνής διάσκεψη για το κλίμα» στη Γλασκώβη να θεωρείται αποτυχημένη, όμως ήταν το πρώτο βήμα για να μάθουμε ότι ένα άλλο αέριο είναι τρισχειρότερο, το ίδιο ή και περισσότερο υπεύθυνο απ’ το διοξείδιο του άνθρακα για το (πρώην) «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και (νυν) «κλιματική κρίση»: το μεθάνιο! Ναι, το μεθάνιο!!! Κυρίες και κύριοι ζούμε σε μια κόλαση μεθανίου και έπρεπε να φτάσει το τέλος του 2021 (όπου είμαστε περισσότερο ώριμοι από ποτέ σε φόβους…) για να μας το πουν!!! (Τα αφεντικά και οι ειδικοί τους).

Fuck!! Από που στην ευχή προέκυψε το μεθάνιο; Στην κατάλληλα γραμμένη Wikipedia, στο λήμμα methane emissions μπορεί ο καθένας να διαβάσει την φρικτή αλήθεια:

Η αύξηση των εκπομπών μεθανίου έχει βασική ευθύνη για την αυξανόμενη συγκέντρωση αερίων του θερμοκηπίου στην γήινη ατμόσφαιρα, και είναι υπεύθυνη για πάνω απ’ το 1/3 της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Στη διάρκεια του 2019 περίπου το 60% (360 εκατομύρια τόνοι) μεθανίου εκλύθηκαν παγκόσμια από ανθρώπινες δραστηριότητες, ενώ οι φυσικές πηγές συνέβαλαν με ένα περίπου 40% (230 εκατομύρια τόνους).

Περίπου το 1/3 των ανθρωπογενών εκπομπών προέρχονται απ’ την διαφυγή αερίου κατά την εξόρυξη και την διακίνηση ορυκτών καυσίμων… Η ρωσία είναι ο μεγαλύτερος μολυντής μεθανίου στον κόσμο, απ’ την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου. Η κτηνοτροφία είναι επίσης μεγάλη πηγή (30%) κυρίως λόγω της χώνεψης των μηρυκαστικών όπως τα βοοειδή και τα πρόβατα… Η αγροτική παραγωγή, μαζί η παραγωγή τροφίμων και βιόμαζας, είναι η τέταρτη ομάδα με 15%, και ειδικά η καλλιέργεια ρυζιού είναι εκείνη με την μεγαλύτερη συμβολή στην εκπομπή μεθανίου…

Ωιμέ!!! Οι ηγέτες των ηπα και της ε.ε., μαζί με κάμποσους άλλους (όλοι μαζί μια κατοστάρα), αποφάσισαν στη Γλασκώβη να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου κατά 30% σε σχέση με την ποσότητα του 2020, κι αυτό να το κάνουν ως το 2030!«Πρέπει να δράσουμε τώρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ως το 2050. Το να περιορίσουμε τις εκπομπές μεθανίου είναι ένα απ’ τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε κοντοπρόθεσμα την παγκόσμια υπερθέρμανση… Είναι το φρούτο που κρέμεται χαμηλότερα απ’ όλα και μπορούμε να το πιάσουμε ευκολότερα» είπε η κυρία Ursula von der Leyen, που αυτή την εποχή επαγγέλλεται την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής. Και τις αρέσουν τα χαμηλά φρούτα…

Αλί και τρισαλί! Για τον προδοτικό ρόλο της Μόσχας, που θέλει να σκάσει ο πλανήτης απ’ την ζέστη, ποιος δυτικός δεν τα ήξερε; Όπως για τον εξίσου προδοτικό ρόλο της κίνας και της ασίας γενικά, όπου καλλιεργούν και τρώνε ρύζι… Αλλά στον πάγκο των περικοπών είναι και τα μηρυκαστικά! Τα μοσχάρια και τα πρόβατα. Τα οποία τρώνε και κλάνουν – μεθάνιο! Και το παρακάνουν! Οπότε πρέπει να περικοπούν κι αυτά! Με μια κουβέντα: από ‘δω και στο εξής, για να σωθεί ο πλανήτης, πρέπει να «κοπεί ο κώλος» των μηρυκαστικών, της Μόσχας και του Πεκίνου!!! Είναι θεού θέλημα!

Αλί και τρισαλί! Απ’ την ρωσία και την κίνα ξέρουμε ποιος θα μας σώσει… Αλλά απ’ τα μηρυκαστικά και τις πορδές τους;

Κι όμως κυρίες και κύριοι! Υπάρχει σωτηρία και από δαύτα – στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Ο άνθρωπος που σαν ένας απ’ τους εκπροσώπους του «συλλογικού κεφάλαιου» της 4ης βιομηχανικής επανάστασης μας έσωσε απ’ του τσαχπίνη (δηλαδή του χάρου) τα δόντια, ο κυρ Βασίλης ο Άρχοντας Θυρών και Παραθύρων, έχει την απάντηση! Και την έχει διατυπώσει έγκαιρα, έτσι ώστε κανένας τερατολόγος να μην τολμήσει να τον θεωρήσει συνωμότη! Έγραψε και βιβλίο!!!

Απολαύστε τον, κι αφήστε τις γκρίνιες για τα δήθεν ανεπαρκή αγγλικούλια σας!

Artificial meat βρε σαρκοφάγα όντα!!! Κρέας παραγωγής από γενετικά μεταλλαγμένους μικρο-οργανισμούς ωρέ δολοφόνοι των ζώων!! Τα βακτηρίδια θα είναι ο μεζές σας όρνια! Τι είναι το κρέας; Πρωτεϊνες… Ε, «πρωτεϊνες μπορούμε να παράγουμε από διάφορα κύτταρα κατά βούληση» θα έλεγε ο καλός αυτός κύριος, αν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες. Μπορεί να είναι κάπως άνοστο αυτό το τεχνητό «κρέας»… έχει πει με άλλη ευκαιρία …αλλά είναι θέμα συνήθειας… (Και ψευδαισθήσεων θα προσθέταμε…)

Comments are closed.