Τρώνε, πίνουν, και σκοτώνουν

Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη>> Το παρακάτω είναι μετάφραση – η πηγή είναι ο αγγλικός καθεστωτικός guardian. Ημερομηνία; 9 Σεπτέμβρη 2021 – πριν 4 ημέρες… Οι τσατσορούφιανοι του συμπλέγματος δεν πρόκειται να ιδρώσουν – αυτό είναι βέβαιο. Δείτε όμως, αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει «καπιταλισμός της υγείας» στον 21ο αιώνα…

Το επιχειρηματικό χρήμα έχει μια παντοδύναμη και ανήθικη επιρροή σε πάρα πολλές πλευρές της αμερικανικής ζωής. Αλλά ακόμα και μ’ αυτά τα χαμηλά στάνταρ, γεγονότα όπως αυτό της τελευταίας εβδομάδας με την απόφαση του δικαστηρίου χρεωκοπιών της Ν. Υόρκης προκαλούν σοκ. Το αμερικανικό νομικό σύστημα επέτρεψε σε μια απ’ τις πλουσιότερες οικογένειες να ξεφύγει από κάθε ευθύνη γι’ αυτό που η επιτροπή του Λευκού Οίκου είχε αποκαλέσει «εθνικό εφιάλτη της αμερικής», τον μαζικό εθισμό στα οπιοειδή.

Την Τετάρτη ο δικαστήριο αποδέχθηκε μια συμφωνία για την διάλυση της κατασκευάστριας οπιοειδών Purdue Pharma, που προκάλεσε μια επιδημία εξάρτησης απ’ το όπιο εδώ και δυο δεκαετίες, με την παράνομη προώθηση ενός ισχυρού αναλγητικού, του OxyContin. Οι ιδιοκτήτες της Purdue, μέλη δύο κλάδων της τώρα πια κακόφημης οικογένειας Sackler, έχουν κερδίσει πάνω από 10 δισεκατομύρια δολάρια απ’ αυτό το φάρμακο – ενώ, η κρίση της εξάρτησης απ’ τα οπιοειδή έχει σκοτώσει πάνω από 600.000 άτομα, με τον αριθμό αυτό να μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά οι Sacklers κατάφεραν να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία χρεωκοπίας της Purdue, εξασφαλίζοντας απαλλαγή από ‘δω και στο εξής απ’ τις ευθύνες τους για τα θύματα στα πολιτικά δικαστήρια – με αντάλλαγμα να επιστρέψουν με την μορφή αποζημιώσεων για τις ήδη καταδίκες τους ένα μικρό ποσοστό των κερδών τους απ’ το OxyContin. Εννοείται ότι παραμένουν μια απ’ τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, και συνεχίζουν να αρνούνται τις ευθύνες τους για την δημιουργία αυτής της κρίσης οπιοειδών.

Αυτή τη στιγμή η φήμη της Purdue Pharma είναι λίγο καλύτερη απ’ αυτή ενός μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών. Η εταιρεία έχει κηρυχτεί δυο φορές ένοχη, το 2007 και το 2020, για κατηγορίες που περιλαμβάνουν το ότι είπε ψέμματα για τον κίνδυνο εξάρτησης απ’ το OxyContin, το ότι δωροδόκησε γιατρούς για να το συνταγογραφούν, και το ότι εξαπάτησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αλλά ακόμα κι αυτές οι καταδίκες απλά ξύνουν την επιφάνεια των διεφθαρμένων τακτικών της εταιρείας: χρησιμοποιούσε να κέρδη της για να διαμορφώσει τις ιατρικές πρακτικές, να εξαγοράσει τις επιτροπές που είναι υπεύθυνες για τα ναρκωτικά, και να κρατήσει ανοικτό τον δρόμο στην προώθηση των οπιοειδών παρότι τα στοιχεία για τις καταστροφικές συνέπειές τους γίνονταν όλο και περισσότερα.

… Η αποδοχή της αίτησής τους για χρεωκοπία τους προσφέρει δικαστική απαλλαγή έναντι οποιωνδήποτε μηνύσεων στο μέλλον, και τους απαλλάσσει απ’ τις ευθύνες τους. Η εταιρεία θα πληρώσει 4,5 δις δολάρια στα επόμενα 10 χρόνια, που είναι λιγότερο απ’ το μισό των ως τώρα κερδών της, αλλά η οικογένεια, σαν μέτοχοι, δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα σεντς….

Αν έχετε κάποιες απορίες να διευκολύνουμε. Οι ηπα, ως τώρα, έχουν χρεωμένους στον covid 677.000 θανάτους, με την γνωστή μέθοδο της δημιουργικής λογιστικής θανάτου που εξασφάλισαν έγκαιρα οι φαρμακομαφίες της γενετικής. (Είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολο αν ποσοστό πάνω από το 4% έως 5% απ’ αυτούς τους θανάτους οφείλεται πράγματι σε παρενέργειες του τσαχπίνη και όχι σε κατά συρροήν ιατρικά λάθη, πειράματα, ή/και άλλες ασθένειες…).

Η μαζική κατασκευή πρεζάκηδων στις ηπα, μέσα απ’ την συνταγογράφηση / χορήγηση οπίου σαν παυσίπονου, έχει σκοτώσει ήδη πάνω από 600.000, έχει εξαθλιώσει εκατομμύρια άλλους, και οι αριθμοί μεγαλώνουν. Αλλά οι εταιρείες απαλλάσσονται…

Είπε κάποιος ηλίθιος (και στα μέρη μας) ότι «ναι, φυσικά οι φαρμακοβιομηχανίες κερδίζουν, αλλά ενδιαφέρονται να είμαστε υγιείς αφού διαφορετικά δεν θα μπορούν να μας εκμεταλλεύονται τ’ αφεντικά;» Υπάρχουν τέτοιοι κόπανοι στα μέρη μας; Μήπως είπε κανείς «ντάξει, έχουν πάρει απαλλαγή απ’ τις νομικές ευθύνες τους, έχουν ασυλία, αλλά τα εμβόλια είναι καινούργια κι έτσι προχωράει η επιστήμη;». Είπε ή έγραψε κάποιος τσάτσος τέτοιο πράγμα;

Αποκλείεται!… Δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο ελλαδιστάν!!! Οι γενναιότεροι πελάτες του κτηνίατρου ceo (της Pfizer) είναι και οι εξυπνότεροι του πλανήτη! Εν τέλει όμως η διαφορά του ελλαδιστάν με το αμέρικα είναι πως εδώ δεν θα γίνουν καν και καν δίκες σαν αυτές πιο πάνω, οπότε κανείς δεν θα μάθει πόσο κέρδος φέρνει όχι η ζωή αλλά ο θάνατος ή/και η εξαθλίωσή του καθενός – όσο έξυπνος κι αν νομίζει ότι είναι…

 

Comments are closed.