Τα κύματα… (2)

Δευτέρα 26 Ιούλη>> Μια άλλη απ’ τις φαρμακομαφίες που αυτόν τον καιρό «σώζουν τον κόσμο» απ’ τον θάνατο, η Johnson & Johnson (το περιβόητο «μονοδοσικό»…) έχει καταδικαστεί τελεσίδικα σε πρόστιμο 2,1 δισεκατομυρίων δολαρίων, σε μια ομαδική αγωγή, με την κατηγορία ότι έβαζε καρκινογόνο αμίαντο στη γνωστή παιδική πούδρα (ταλκ) εν γνώσει της, επί χρόνια. Δεν έχει ξεμπερδέψει όμως μ’ αυτό το έγκλημα. Εκκρεμούν εναντίον της άλλες 28.900 μηνύσεις για το ίδιο θέμα… Με απλά λόγια: η J&J έχει φάει πολύ κόσμο, και έχει πάντα μεγάλη όρεξη…

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε χαρωπός «εραστής της επιστήμης και της προόδου», όταν μια καπιταλιστική επιχείρηση αποφασίζει ότι οι βλάβες των πελατών της αυξάνουν τα κέρδη της (η βιομηχανία της υγείας είναι εξαιρετικό πεδίο…) δεν κάνει μικροπράγματα! Δεν τσιγκουνεύεται!!

Η Johnson & Johnson, για να μην χάσει την «σωτηρία του κόσμου» και μαζί τον τωρινό και τον μελλοντικό παράδεισο της γενετικής μηχανικής, έχοντας όμως μπροστά της τον εφιάλτη αυτών των ποσών και των μηνύσεων, σκέφεται να κάνει ένα κόλπο. Να «διασπαστεί» σε δύο οντότητες / εταιρείες, να φορτώσει τις ποινές και τις αποζημιώσεις απ’ το ταλκ στη μία, και ύστερα αυτή η μία να υποβάλει αίτημα χρεωκοπίας… Ώστε να μην πληρώσει…

Εν τω μεταξύ έχει καινούργιους μπελάδες: ανακαλύφθηκε βενζόλιο σε κάποια απ’ τα αντι-ηλιακά της. Το βενζόλιο είναι καρκινογόνο… Η φιλάνθρωπη φαρμακομαφία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα συγκεκριμένα είδη· είναι όμως άγνωστο τι έχει συμβεί (και τι θα συμβεί μελλοντικά) σε όσους τα έχουν χρησιμοποιήσει ήδη.

Πόσους τάφους έχει ανοίξει ως τώρα στην ε.ε. η Johnson & Johnson με το «μονοδοσικό» της; 680 δολοφονημένοι και 51.656 απόπειρες δολοφονίας είναι ο απολογισμός της, πάντα ως τις 17 Ιούλη. Λιγότεροι απ’ τους ανταγωνιστές της (moderna: 5.109 φόνοι / 188.917 απόπειρες· oxford/astrazeneca: 4.200 φόνοι / 887.314 απόπειρες), πράγμα που προφανώς οφείλεται στον μικρότερο «κύκλο εργασιών». Η πιάτσα που ελέγχει είναι μικρότερη.

Αλλά αξίζει τον κόπο: η J&J περιμένει τζίρο 2,5 δισεκατομυρίων για φέτος απ’ το «μονοδοσικό» της, ενώ ο ceo της Joseph Wolk δεν είναι ακόμα σίγουρος για τα έσοδα του 2022, «… λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την ενισχυτική δόση του εμβολίου καθώς και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού» όπως δήλωσε.

Να, λοιπόν, άλλη μια φαρμακομαφία που θέλει κύματα, πολλά κύματα (τρομοκρατίας και κρατικών / παρακρατικών εκβιασμών, απειλών, τιμωριών) για να πουλάει το «μονοδοσικό» της τα επόμενα χρόνια· και να ρεφάρει.

Μην αναρωτηθείτε «τι βάζει» η J&J στα μπουκαλάκια της… (Πιθανολογούμε ότι πια αποφεύγει τον αμίαντο και το βενζόλιο…) Μην αναρωτηθείτε, γιατί θα κατηγορηθείτε αμέσως σαν «εχθροί της επιστήμης», «ψέκα» και λοιπά…

(Δυστυχώς έχουν πληθύνει οι ερασιτέχνες μεν αλλά αποφασισμένοι υγιειονομικοί μπάτσοι, δικαστές, και ρουφιάνοι).

Comments are closed.