Καθαρόαιμοι και μπάσταρδοι 2

Δευτέρα 5 Ιούλη>> Αυτοί οι «καθαρόαιμοι» δεν ήταν και παραμένουν οι θιασώτες, οι ατζέντηδες της διατεταγμένης «κοινωνικής ευθύνης»; Αυτοί δεν ήταν τα μικρά και μεγάλα μεγάφωνα του υγιεινισμού του συμπλέγματος; Ποιά ήταν αυτή η «κοινωνική ευθύνη» που τώρα απλά ξεβρακώνεται και δείχνει τα αχαμνά της;

Ήταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη, προσαρμοσμένη στην καπιταλιστική μικροκλίμακα, στον Εαυτό Κεφάλαιο – idiots!!! Ήταν το ακριβώς αντίθετο της κοινωνικότητας και της φροντίδας του ενός για τον άλλον – idiots!!! Ήταν η εγκληματική αναπαράσταση του «κοινωνικού» όπως αυτή εννοείται (και πρέπει να επιβληθεί) απ’ το κεφάλαιο στην εποχή της ακόμα πιο ολοκληρωτικής υπαγωγής των κοινωνικών σχέσεων στις νόρμες του – idiots!!! Ήταν ένας οδηγός μάρκετινγκ.

Στον πυρήνα αυτής της αντεστραμμένης «κοινωνικότητας» που τώρα προσπαθεί να διαχωρίσει τους υγιειονομικά «καθαρούς» απ’ τους υγιειονομικά «βρωμιάρηδες» ήταν η γνωστή απλή φόρμουλα, που ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ οι caradinieri αποδέχτηκαν σαν μάνα εξ ουρανού: μην με πλησιάζεις / δεν σε πλησιάζω!… Σ’ αυτό το έσχατο και επαίσχυντο σημείο «καθαρότητας» ο Εαυτός Κεφάλαιο μπορούσε και έπρεπε να οχυρωθεί και να αναδειχθεί σαν η πιο pure (σ’ αυτήν την συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία) μορφή της αδυναμίας του απέναντι στο Κεφάλαιο – κεφάλαιο, που επελαύνει. Σαν το «κέντρο μιας φούσκας» (στο ναό του ιστορικού νεοφιλελευθερισμού, στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας βασίλισσας, η «ατομική φούσκα» έγινε ιδεολογικό επιχείρημα και νομική νόρμα…), μια θερμοκοιτίδα ξένη και στην ανάγκη επιθετική απέναντι σε κάθε άλλη φούσκα Εαυτού Κεφάλαιου. Για να συνταχτεί η κοινωνική πειθαρχία, ο στρατός των «πολεμιστών» στο πέρασμα στην 4η βιομηχανική επανάσταση, τα αφεντικά μεθόδευσαν μια βίαιη κάθοδο στην πλήρη κοινωνική αποδιάρθρωση, τον «πόλεμο όλων εναντίον όλων», ξέροντας ότι απλά τραβάνε στα όριά της την κρίση ατομικής (καπιταλιστικής) αξιοποίησης που τυραννάει εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες όλα αυτά τα Εγώ.

Θα έπρεπε οι idiots να καταλάβουν (μα αν καταλάβαιναν δεν θα ήταν idiots!) ότι συνεργάστηκαν στην αναπαράσταση της κοινωνίας σαν αποτελούμενης από atoms και όχι από ζωντανά persons. Θα έπρεπε οι idiots να καταλάβουν πως όταν το αφεντικό σε διατάξει να ακυρώσεις κάθε πλευρά του κοινωνικού εαυτού σου δεν θα σταματήσει εκεί. Θα γεμίσει τα κενά με τις δικές του νόρμες, με τις δικές του μηχανές. Όταν οι idiots έκαναν «προπόνηση» για να μείνουν fit τρέχοντας γύρω απ’ τους καναπέδες τους και κρεμούσαν τα video στις τηλε-επικοινωνίες τους νομίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, έφτιαχναν τα σύνορα. Τους φράκτες. Ανάμεσα στους «καθαρούς» και στους «βρωμιάρηδες», που επιμένουν στην άμεση συνάφεια στις σχέσεις τους. Και είναι …. μολυσματικοί αν δεν έχουν ενσωματώσει τους «διαύλους» της τεχνο/εξουσίας. Τις πλατφόρμες σήμερα, κάτι άλλο αύριο, κάτι τρίτο μεθαύριο.

Η ευχή «καλή ανοσία» ξεφύτρωσε απ’ το πουθενά! Ήταν το ρέψιμο του συμπλέγματος που χώνευε όλα αυτά τα υπερφίαλα και σε υπνοβασία Εγώ – Κεφάλαιο. «Άνοσος» στην αργκώ της εξουσίας δεν σημαίνει είμαι καλά! Σημαίνει «είμαι εγκεκριμένος». Η έγκριση κατασκευάζεται με κέντρο την αρρώστια και ένα +/- σαν «ακτινοβολία» γύρω της. Ο Εαυτός – Κεφάλαιο που νόμιζε ότι είναι «ιδιοκτήτης» των ατομικών του assets και μπορούσε να τα κάνει ό,τι θέλει είναι, τώρα, είναι δούλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: απαγορεύεται να διαταράσσει, να αμφισβητεί, να εμποδίσει την ομαλότητα («νέα κανονικότητα») του πεδίου καπιταλιστικής συσσώρευσης α λα 4ης βιομηχανική επανάσταση!

Το λένε οι καλοί πλασιέ άλλωστε, δεξιοί κι αριστεροί… Αυτοί ξέρουν.

Comments are closed.