Να γίνει πάπας ο κυρ Βασίλης!

Τετάρτη 17 Φλεβάρη. Σ’ αυτήν την παλιοζωή που οι χαρές έχουν λιγοστέψει τόσο, κάποιοι θα ανάψουν καπνογόνα! Ο κυρ Βασίλης σώζει την παγκόσμια υγεία!.. Ο κυρ Βασίλης σώζει την φύση!.. Αυτός είναι ο αληθινός, ο προκομένος γυιός του μεγαλο-αδύναμου (αν δεν είναι ο ίδιος ο μεγαλο-αδύναμος!) – όχι ο άλλος που σαλιάριζε συνέχεια με τα κορίτσια, παρίστανε τον διαιτητή στο beach volley των φίλων του, έτρωγε κι έπινε στους γάμους, κι έκανε καυγάδες με τους γραμματείς!

Αλλά γιατί όλοι αυτοί οι μαφιόζοι θέλουν να μας σώσουν με κάθε τρόπο και όλους; Έτσι κι αλλιώς η βιομηχανία τροφίμων (κάθε είδους) είναι καλά οργανωμένη, με υψηλή συγκέντρωση κεφαλαίου· και ώριμα επιθετική (και βρώμικη) προπαγάνδα πωλήσεων. Τί θέλουν οι μαφιόζοι του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος;

Πρώτον, το ότι υπάρχει συγκέντρωση κεφαλαίου στη βιομηχανία τροφίμων δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη! Σε αντίθεση με τα μοσχάρια ο καπιταλισμός δεν πέρδεται! Όμως η όχι-και-τόσο-κρυφή ατζέντα δεν περιορίζεται σ’ ένα οικονομικό παιχνίδι…. Το άγιο δισκοπότηρο είναι τα τροφο-φάρμακα, η επίσημη ενοποίηση τροφίμων και φαρμάκων! Που έχει αναγγελθεί εδώ και κάτι χρόνια σαν επιδίωξη των φαρμακομαφιών (κατά κύριο λόγο).

Αν το καλοσκεφτεί κανείς τα τροφο-φάρμακα είναι η άγρια, καθαρή καπιταλιστική αξιοποίηση / κεφαλαιοποίηση διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και 20, 30, μπορεί και 40 χρόνια στις «αναπτυγμένες» κοινωνίες. Πρώτον, η στενή συσχέτιση διατροφής και υγείας που έχει πάρει διάφορες μορφές (απ’ την θερμοδομέτρηση μέχρι τους ειδικούς διατροφής). Δεύτερον, η έτσι κι αλλιώς «αόρατη (;) σύμφυση» φαρμάκων (π.χ. αντιβιοτικών) και πρώτων υλών διατροφής, εξαιτίας της εντατικής βιομηχανικής καλλιέργειας τόσο των ζώων όσο και των φυτών. Τρίτον η νοσηρότητα που προκαλεί αυτή η εντατική βιομηχανική καλλιέργεια. Το πιθανότερο είναι να μην δώσατε σημασία αλλά μια πολύ πρόφατη επιδημία αφρικανικής πανώλης σε χοιρινά (στην κίνα…) είναι εξαιρετικά πιθανό να οφειλόταν σε εμβόλιο γενετικής μηχανικής κατά της συγκεκριμένης αρρώστιας, που οδήγησε σε πιο βελτιωμένη μετάλλαξη του ιού!!! (Ε, ξέρετε τώρα, η τεχνοεπιστήμη δεν πετυχαίνει πάντα… Αλλά μην ανησυχείτε… Ο Johnny Bananas είπε ότι η γενετική μηχανική για ανθρώπους είναι ο.κ. και νόστιμη, γιατί είναι κουλουράκια…)

Σ’ αυτό το τρίτο ζήτημα, της ζωϊκής νοσηρότητας, υπάρχει ένα «κουτί της Πανδώρας» που έχει μισοανοίξει προς το παρόν· και είναι χρέος της ασταμάτητης μηχανής να ενημερώσει έγκαιρα τι περιέχει (φυσικά, όπως συμβαίνει, κι αυτό θα έχει ξεχαστεί την στιγμή που θα πρέπει να συμβεί το αντίθετο). Το περιεχόμενο λέγεται zoonotic diseases που σημαίνει «μεταδοτικές, μολυσματικές αρρώστιες που πηδάνε από ζώα σε ανθρώπους»… Ξέρετε κάποια τέτοια; Ασφαλώς ναι! Τέτοιος είναι ο τσαχπίνης!

Υπάρχουν διάφοροι που υποστηρίζουν, για διάφορους λόγους (κάποιοι απ’ τους οποίους όντως ευσταθούν), ότι η βιομηχανική καλλιέργεια ζώων έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη για την υγεία του είδους μας. Γιατί; Επειδή ιοί που έχουν φυσικούς ξενιστές άγρια είδη μεταπηδάνε σε καλλιεργούμενα βιομηχανιών που έχουν κατακτήσει εδάφη (εκτάσεις) της άγριας φύσης, μεταλλάσσονται, κι απο ‘κει μεταπηδάνε στους ανθρώπους (: το σενάριο του Event 201!!!). Τα εντατικά καλλιεργούμενα ζώα λειτουργούν, δηλαδή, σαν “γέφυρες μολυσματικότητας” για ιούς που …. μπορούν να ξεκάνουν το ανθρώπινο είδος (αλλά ευτυχώς υπάρχει ο κυρ Βασίλης, οι φίλοι του και οι σφουγγοκωλάριοί τους που μας σώζουν!)

Η περίπτωση του τσαχπίνη ΔΕΝ έκατσε καλά, ούτε απ’ αυτή την άποψη. Στο σενάριο που ισχύει ως τώρα (αλλά γίνεται δουλειά για να αλλάξει…) ο τσαχπίνης πήγε από άγριο είδος (νυχτερίδα) σε άγριο είδος (μυρμηγκοφάγο)· κι έφταιγε η κακή συνήθεια των κινέζων μερακλήδων να τρώνε τέτοια ζώα που ευνόησε την μεταπήδησή του στο δικό μας είδος. Σ’ αυτό λοιπόν το σενάριο ο τσαχπίνης προσπέρασε τα βιομηχανικά καλλιεργούμενα ζώα, πράγμα που στέρησε (στον κυρ Βασίλη και τους φίλους του) ορισμένα κρίσιμα επιχειρήματα υπέρ της αναδιάρθρωσης της βιομηχανίας των τροφίμων (οι μοσχαροπορδές δεν είναι τόσο «επιβλητικό» χαρτί).

Αυτό, κατά την ταπεινή και δυσοίωνη γνώμη της ασταμάτητης μηχανής (προφανώς φταίει που είναι «ψεκά»…), κάνει αρκετά πιθανό έναν ακόμα γύρο (άλλου…) «φονικού ιού», που θα πρέπει οπωσδήποτε να ικανοποιεί βασικές απαιτήσεις του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος. Πρώτον να ξεκινήσει όχι απ’ την κίνα αλλά είτε απ’ την λατινική αμερική είτε απ’ την αφρική, από περιοχές (τέλος πάντων) όπου ο δυτικός κόσμος πατάει με τις αρβύλες του οπότε μπορεί να κρατήσει μακριά το Πεκίνο. Και δεύτερον να χρησιμοποιήσει την γέφυρα καλλιεργούμενων ζώων έτσι ώστε να εμπλουτιστούν (και να επιβληθούν) τα επιχειρήματα υπέρ του ότι «κοινωνική ευθύνη» σημαίνει κρέας από εκτυπωτή…

(φωτογραφίες: η redefine meat είναι ισραηλινή start up εκτύπωσης κρέατος… Στο site της μπορεί κάθε κρεατοφάγος να μάθει την φρικτή αλήθεια – και την φρικτή ενοχή του / της! – γι’ αυτήν την εγκληματική συνήθεια της κρεατόσουπας. Αντιγράφουμε:

Η βιομηχανία κρέατος και η χρήση ζώων είναι η πιο αναποτελεσματική βιομηχανία του κόσμου. Η διαρκώς αυξανόμενη επιθυμία της ανθρωπότητας για κρέας και τα δισεκατομύρια ζώων που χρειάζονται για να χορτάσει η πείνα μας έχουν τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος.

Ένα δισεκατομύριο καλλιεργούμενα μοσχάρια χρησιμοποιούνται για να καλυφθεί η ζήτηση. Αυτές οι αγελάδες καταναλώνουν περισσότερο καθαρό νερό απ’ ότι όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη, προκαλούν μεγαλύτερη περιβαλλοντική μόλυνση απ’ ότι όλα μαζί τα αυτοκίνητα παγκόσμια, και τρώνε φαγητό που θα μπορούσε να θρέψει δισεκατομύρια ανθρώπων.

Σ’ έναν πλανήτη με τόσο λίγους πόρους για να υποστηριχτεί ένας διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός, γιατί θα έπρεπε να συνεχίσουνε να τρώμε μοσχαρίσιο κρέας;

Χμμμμ… Δισεκατομύρια άνθρωποι που βοσκάνε κι έρχονται τα μοσχάρια να τους πάρουν την μπουκιά απ’ το στόμα; Δεν το ξέραμε… Αν το δει βέβαια κάποιος απ’ την μεριά των βοδιών, το ανθρώπινο είδος εκτός απ’ την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κατανάλωση του νερού, πολεμάει και σκοτώνει. Συνεπώς, και για το δικό τους το καλό, μήπως θα έπρεπε τα βόδια να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες, να σκεφτούν «γιατί θα έπρεπε να συνεχίσουμε να τους δίνουμε το κρεατάκι μας;» και να γίνουν ανθρωποφάγα;

Μια ιδέα λέμε…)

Comments are closed.