Λόλα να ένα σανεμβόλιο!

Τρίτη 15 Δεκέμβρη. Στην πρόσφατη έγκριση επείγουσας χρήσης της πλατφόρμας γενετικού αναπρογραμματισμού (mRNA) των phizer/biontech ο αμερικανικός FDA ακολουθεί τον δρόμο που ακολούθησε και με τις παρόμοιες εγκρίσεις… Αξίζει ωστόσο να ρίξουμε μια ματιά στο περιεχόμενο αυτής της «έγκρισης». Πρώτον επειδή ενισχύει τις πιο λογικές υπόνοιες που θα μπορούσε να έχει κάποιος· και δεύτερον επειδή, στο τέλος, αφήνει (κατά την γνώμη μας) κάτι περισσότερο από υλικό για υπόνοιες. Ας τα δούμε με την σειρά.

Ξεκινώντας η «έγκριση» περιγράφει το τι είναι αυτό που ονομάζεται «εμβόλιο» – δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς:

Το εμβόλιο για covid-19 των pfizer-biontech περιλαμμβάνει αγγελιοφόρο RNA (mRNA), που είναι γενετικό υλικό. Το εμβόλιο περιέχει ένα μικρό κομμάτι του mRNA του ιού sars-cov-2, που δίνει οδηγίες στα κύτταρα του σώματος να κατασκευάσουν την ιδιαίτερη πρωτεΐνη της «ακίδας». Όταν ένα άτομο κάνει αυτό το εμβόλιο, το σώμα του παράγει αντίγραφα αυτής της πρωτεΐνης της ακίδας, που δεν προκαλεί ασθένεια, αλλά προκαλεί το ανασοποιητικό σύστημα να μάθει να αντιδρά αμυντικά, παράγοντας μια ανοσοποιητική απάντηση απέναντι στον sars-cov-2….

Αν έχει ακόμα κάποιος αμφιβολίες για το γεγονός ότι δεν πρόκειται για «εμβόλιο» αλλά για γενετικό αναπρογραμματισμό / μετάλλαξη των ανθρώπινων κυττάρων, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η φράση είναι καθαρή, όσο μπορεί να είναι σ’ ένα τέτοιο κείμενο: το «…μικρό κομμάτι του mRNA του ιού [συνθετικό στην πραγματικότητα…] δίνει εντολή στα κύτταρα του σώματος να κατασκευάσουν την ιδιαίτερη πρωτεΐνη της ‘ακίδας … του ιού…». Instructs cells to… : αυτή είναι γενετική παρέμβαση! Πιο σωστά: γενετική πειρατεία!!

Ας δούμε τώρα μερικά βασικά στοιχεία της «έγκρισης επείγουσας χρήσης», ξεκινώντας απ’ την εκτίμηση (όπως κατατέθηκε απ’ τις εταιρείες και εγκρίθηκε πρακτικά από τον FDA) για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης πλατφόρμας γενετικού αναπρογραμματισμού … Σε τί άλλο; Στην αντιμετώπιση του καταραμένου τσαχπίνη. Ιδού λοιπόν (σε παρένθεση ο αριθμός της σελίδας του πρωτότυπου κειμένου / έκθεσης, με ημερομηνία 10 Δεκέμβρη 2020):

(Σελ. 47) αποτελεσματικότητα απέναντι στην ασυμπτωματική μόλυνση

Είναι περιορισμένα τα δεδομένα για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην ασυμπτωματική μόλυνση, όπως αυτή μπορεί να μετρηθεί μέσω της ανίχνευσης του ιού ή/και της ανίχνευσης αντισωμάτων κατά αντιγόνων άσχετων με το εμβόλιο που μπορεί να πιστοποιούν μόλυνση και όχι μια ανοσολογική αντίδραση που προκλήθηκε απ’ το εμβόλιο. Είναι απαραίτητες επιπλέον αξιολογήσεις για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη ασυμπτωματικής μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από κλινικές δοκιμές και την χρήση του εμβολίου μετά την έγκρισή του.

(Σελ. 47) αποτελεσματικότητα απέναντι στις μακροπρόθεσμες συνέπειες της ασθένειας covid-19

Η δηλούμενη υψηλή αποτελεσματικότητα απέναντι στην εκδήλωση συμπτωμάτων covid-19 θα πρέπει να μεταφραστεί σε γενική πρόληψη των μακροπρόθεσμων επιπλοκών λόγω covid-19 στους εμβολιαζόμενους πληθυσμούς, παρότι είναι πιθανό ότι οι ασυμπτωματικές μολύνσεις μπορεί να μην αντιμετωπίζονται τόσο πετυχημένα όσο οι μολύνσεις με συμπτώματα, και ίσως να σχετίζονται [σ.σ.: οι μακροπόθεσμες επιπλοκές] με επιπλοκές που είτε εκδηλώνονται αργότερα είτε δεν είχαν εντοπιστεί την στιγμή της μόλυνσης (π.χ. μυοκαρδίτιδα). Είναι απαραίτητες επιπλέον αξιολογήσεις για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη μακροπρόθεσμων συνεπειών της covid-19, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από κλινικές δοκιμές και την χρήση του εμβολίου μετά την έγκρισή του.

(Σελ. 48) αποτελεσματικότητα απέναντι στην θνησιμότητα

Θα ήταν απαραίτητος ένας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων υψηλού κινδύνου απ’ την covid-19 και μεγαλύτερα ποσοστά προσβολής για να πιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στη θνησιμότητα. Ωστόσο, άλλα εμβόλια (όπως για την γρίπη) που είναι αποτελεσματικά απέναντι στην ασθένεια φαίνονται ότι περιορίζουν επίσης τους θανάτους σχετικά με την ασθένεια. Τα οφέλη στην πρόληψη θανάτων θα πρέπει να εκτιμηθούν σε μεγάλες παρατηρησιακές μελέτες μετά την έγκριση.

(Σελ. 48) αποτελεσματικότητα απέναντι στην μετάδοση του sars-cov-2

Είναι περιορισμένα τα δεδομένα για την εκτίμηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε σχέση με την μετάδοση του sars-cov-2 από άτομα που έχουν μολυνθεί παρά τον εμβολιασμό. Η δηλούμενη μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά της εκδήλωσης συμπωμάτων της covid-10 μπορεί να μεταφραστεί σε γενική πρόληψη της μετάδοσης σε πληθυσμούς με αρκετά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Είναι όμως πιθανό ότι αν η αποτελεσματικότητα σε σχέση με την μόλυνση χωρίς συμπτώματα είναι χαμηλότερη απ’ την αποτελεσματικότητα σε σχέση με την μόλυνση με συμπτώματα, οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις σε συνδυασμό με την μειωμένη χρήση της μάσκας και την (μειωμένη) κοινωνική αποστασιοποίηση μπορεί να καταλήξουν σε αξιοσημείωτα συνεχόμενη μετάδοση. Θα χρειαστούν επιπλέον αξιολογήσεις, συμπεριλαμβανόμενων δεδομένων από κλινικές δοκιμές και απ’ την χρήση του εμβολίου μετά την έγκριση…

Μόνο στραβός δεν βλέπει ότι υιοθετώντας αυτά ο FDA «φυλάει τον κώλο του» σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος της αποτελεσματικότητας του mRNA σανεμβολίου των pfizer/biontech. Η επωδός είναι ίδια: τα δεδομένα είναι λίγα, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, θα χρειαστούν επιπλέον στοιχεία, μελέτες, εκτιμήσεις κλπ. Στους κύκλους των «ειδικών» το ξέρουν, αλλά δεν τολμούν να το πουν ανοικτά. Αυτό το μοντελάκι της «έγκρισης επείγουσας χρήσης» δεν είναι τίποτα άλλο απ’ την συγκεκαλυμένη άδεια, το «υπόγειο» Ο.Κ. (στις φαρμακο-μαφίες…) να συνεχίσουν την φάση νο 3 των δοκιμών τους σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και, φυσικά, χωρίς να πληρώνουν τους εθελοντές / πειραματόζωα αλλά, αντίθετα, πληρωνόμενες γενναία απ’ τους πελάτες τους, δηλαδή τα κράτη!

Πρόκειται για απάτη ολκής! Ενώ, δηλαδή, οι «σωτήρες» συνεχίζουν τις έρευνές τους και τις «δοκιμές» τους για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να βγάλουν συμπεράσματα, δήθεν αδέκαστοι οργανισμοί τύπου FDA (και όλοι οι παρόμοιοι) τους παρέχουν κάτι σαν «προέγκριση», ικανό και αναγκαίο για να “πουλήσουν”, κρατώντας ωστόσο (επειδή μπορεί ο διάολος να σπάσει το πόδι του, όπως έγινε με την υδροξυχλωροκίνη…) τα προσχήματα για πάρτη τους: δεν ξέρουμε, δεν είμαστε σίγουροι, θα φανεί…

Αμέσως μετά αυτά τα Ο.Κ. τα (καπιταλιστικά) κράτη ορμάνε στην αρένα σπρώχνοντας τους υποτελείς τους, με παραμύθια για «αποτελεσματικό και ασφαλές» εμβόλιο / φάρμακο, να γίνουν μαζικά πειραματόζωα για λογαριασμό των big mafia, συγγνώμη, big pharma θα λέγαμε! “Και αν κάτσει”… Αν “δεν κάτσει”, ε…. Παράπλευρες απώλειες! Έτσι προχωράει η επιστήμη για το καλό των λαών – τι θέλετε δηλαδή; Να γυρίσουμε στις σπηλιές;

Αν, λοιπόν, η «αποτελεσματικότητα» είναι το τυράκι, ας το έχετε για βέβαιο, με την υπογραφή του FDA: την ψάχνουν…

Comments are closed.