Το βαρύ πυροβολικό

Τετάρτη 11 Νοέμβρη. Πρώτ’ απ’ όλα ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι οι διαφημίσεις γίνονται δωρεάν! Κι αν για το ασήμαντο ελλαδιστάν οι διαφημίσεις της pfizer (ένα παράδειγμα λέμε…) φτάνουν στη διάδοση της ιλαρότητας του «το εμβόλιό μας είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» (από ποιόν αυτή η «σεμνή και ταπεινή» δήλωση; απ’ τον ceo της μαφιόζικης επιχείρησης) χωρίς μεγάλο κόστος (πόσο να στοιχίζει μια τέτοια διαφήμιση στα μέρη μας;), το να βγαίνει κοτζάμ «πρόεδρος της commision» (φωτογραφία κάτω) και να κάνει δηλώσεις τύπου ψόφιο κουνάβι (τόσο ως προς το μέσο όσο και ως προς το περιεχόμενο: «great news!»…) είναι πιο σοβαρό ζήτημα.

Ναι. Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών βιτρινών (και) στην ε.ε. είναι έτοιμο να γίνει πλασιέ του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος. Ένας διάσημος φασίστας ονόματι Μουσολίνι είχε πει, στον καιρό του, ότι φασισμός είναι η σύνθεση των επιχειρήσεων με το κράτος. Οι τωρινές λεπτεπίλεπτες στην εμφάνισή τους πολιτικές βιτρίνες μπορεί να μην θυμίζουν τον χοντροκέφαλο ιταλό φασίστα· όμως η σύνθεση είναι ακριβώς η ίδια.

Σκεφτείτε το, αλλά μην το φωνάξετε ακόμα: ο ceo της pfizer λένε (κάτι άλλοι τσατσορούφιανοι) ότι έχει ασυλία…

(Σαν γερμανίδα η κυρία von der Leyen πιθανότατα νοιώθει εθνική υποχρεώσή της να γίνει υπεύθυνη πωλήσεων της επίσης γερμανικής BioNTech. Η οποία επιδοτήθηκε απ’ την κυβέρνηση του Βερολίνου με 375 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να «αναπτύξει» – σε συνεργασία με την pfizer – το mRNA εμβόλιο που «θα αλλάξει την ανθρωπότητα»…

Η χρηματοδότηση είναι δημόσια και, αυτονόητα, τα κέρδη είναι ιδιωτικά. Πριν καν πουλήσει οποιοδήποτε εμβόλιο για τον covid, η BioNTech είδε τα έσοδά της στο πρώτο 9μηνο του 2020 να εκτοξεύονται στα 136,9 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα 80,6 εκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2019.

Ποιός κόπανος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει «δημιουργική καταστροφή» στον καπιταλιστικό κόσμο; Ποιός;)

Comments are closed.