Αντιπληροφόρηση και εργατική κριτική

Δευτέρα 30 Νοέμβρη. Θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμους του μήνες που έρχονται. Η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία φτάνει βιαστικά, λαχανιασμένα, στον πρώτο απ’ τους στρατηγικούς της στόχους· τον στόχο για λογαριασμό του οποίου στήθηκαν και επιβλήθηκαν στις δυτικές καπιταλιστικές κοινωνίες όλες οι μαζικές φυλακίσεις, οι απαγορεύσεις, οι θανατοπολιτικές, τα θηριώδη ψέμματα του “πολέμου κατά του αόρατου εχθρού”.

Οφείλουμε να κάνουμε ακόμα πιο έντονη τόσο την αντιπληροφόρηση όσο και την εργατική κριτική· κι εσείς επίσης οφείλεται το ίδιο! Για να συμβάλουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας σ’ αυτούς τους σκοπούς αποφασίσαμε να “ανοίξουμε” (να κάνουμε δηλαδή προσιτά στον καθένα) 3 συγκεκριμένα κείμενα απ’ τα cyborg 18 και 19. Για να σεβαστούμε ωστόσο τους κανόνες ψηφιακών αναρτήσεων του περιοδικού cyborg, αυτά τα κείμενα θα παραμείνουν διαθέσιμα ηλεκτρονικά (μόνο) για 10 ημέρες. Ως και τις 9 Δεκέμβρη.

Κάντε τα ό,τι νομίζετε πιο σωστό. Διαδόστε τα, «σώστε» τα, ψάξτε την ακρίβειά τους… Κυρίως: διαβάστε τα!!! Δεν είναι η τελευταία λέξη της εργατικής κριτικής… είναι όμως μια απόδειξη ότι αυτή μπορεί να είναι ακμαία αντί για ιστορικίστικη! Λοιπόν διαβάστε τα! Με προσοχή και υπομονή (αν σας φαίνονται δύσκολα – είναι θέμα εξοικείωσης!).

Ο γραπτός λόγος είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος που βρέθηκε ως τώρα στην ανθρώπινη ιστορία για να επικοινωνηθούν πιο σύνθετες σκέψεις μεταξύ αγνώστων! Μην λυπάστε τον κόπο, και μην αφήνεται τους εαυτούς σας να γίνουν (από τεμπελιά ή άλλες δικαιολογίες) λεία στη μαζική επιβολή της α-νοησίας που εμφανίζεται σαν «κοινή λογική» και «κοινωνική ευθύνη»!

 

Comments are closed.