Τα τεστ και οι απειλές…

Παρασκευή 9 Οκτώβρη. Δεν είχαμε δώσει την σημασία που έπρεπε. Φαίνεται όμως ότι τα «τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού» είναι βασικό εργαλείο της τρομοεκστρατείας. Είναι το τεχνο/επιστημονικό άλλοθι μιας εντελώς πολιτικής διαδικασίας, της θανατοπολιτικής της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Θα πρέπει να δούμε μερικές πλευρές του ζητήματος.

Για σήμερα αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από ένα εκτενές άρθρο με τίτλο Ψέμματα, αναθεματισμένα ψέμματα και στατιστικές υγείας: ο θανατηφόρος κίνδυνος των ψευδώς θετικών (Lies, Damned Lies and Health Statistics – the Deadly Danger of False Positives). Συγγραφέας είναι ο καθηγητής βιολογίας (άγγλος) Michael Yeadon, πρώην ανώτατο στέλεχος και επικεφαλής του τμήματος αλλεργιών και αναπνευστικών ασθενειών της αμερικανικής big pharma Pfiser (!!!) (Ένας ακόμα απ’ τους ειδικούς της φαρμακοτρομοκρατίας που μεταμελήθηκε μετά την σύνταξη; Μπορεί…)

Γράφει: … Ποιό είναι το ποσοστό των ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων. Επί μήνες υπήρχε ανησυχία γι’ αυτό. Φαίνεται ότι δεν είναι γνωστό αν και … είναι απόλυτα απαραίτητο να το ξέρει κανείς έτσι ώστε να συμπεράνει αν το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιεί έχει οποιαδήποτε αξία! Τί ξέρουμε για το ποσοστό των ψευδώς θετικών; Λοιπόν, αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι ειδικοί της ίδιας της κυβέρνησης ανησυχούσαν πολύ γι’ αυτό το θέμα και έστειλαν μια έκθεση γι’ αυτό με ημερομηνία 3 Ιούνη 2020. Αντιγράφω: «Αν δεν καταλάβουμε το επιχειρησιακό ποσοστό των ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων στο σύστημα ανίχνευσης RΤ-PCR του Ενωμένου Βασιλείου, κινδυνεύουμε να υπερεκτιμούμε την συχνότητα του covid-19, την ανάγκη για ανίχνευση και την έκταση της ασυμπτωματικής μόλυνσης». Στην ίδια έκθεση οι συγγραφείς συμβάλουν στο να καταλάβουμε κάνοντας έναν κατάλογο με τα χαμηλότερα και τα υψηλότερα ποσοστά ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων διάφορων τεστ που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία. Η χαμηλότερη τιμή για τα ψευδώς θετικά είναι 0,8%…

Αυτό το 0,8% σημαίνει ότι σε 1000 τεστ τα 8 θα βρουν ψευδώς θετικά – κι αυτό είναι το μικρότερο νούμερο που μπορεί να περιμένει κανείς. Στα 10.000 τα ψευδώς θετικά θα είναι κατ’ ελάχιστο 80. Και στις 15.000 θα είναι κατ’ ελάχιστο 120.

Απ’ όσο ξέρουμε 15.000 είναι ο μέσος όρος των τεστ PCR που γίνονται καθημερινά στο ελλαδιστάν. Άρα τουλάχιστον 120 απ’ τα «positive» είναι ψευδώς τέτοια. (Συγκρατείστε το τουλάχιστον…) Αν, λοιπόν, η τρομοεκστρατεία φωνάζει «κορυφώνεται η πανδημία», «είναι η αρχή του 2ου κύματος δήλωσε ο κύριος Σύψας» με 400 ή 450 κρούσματα, πρέπει να αφαιρέσετε τουλάχιστον 120. Στοχοποιούνται εντελώς αναίτια!!!

Τι σημαίνει για τα υπόλοιπα; Είναι άρρωστοι σε αναμονή; Μήπως είναι νεκροί σε αναμονή όπως θέλει να υπονοεί το στρατηγείο της τρομοεκστρατείας; Να τι γράφει ο κυρ Yeadon:

… Μέρος του «σχεδίου φόβος», ένα μέρος μάλλον προφανές, που μιλάει για δεύτερα κύματα, είναι το καθημερινό μέτρημα των «κρουσμάτων» [σ.σ.: στα αγγλικά cases]. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς στις μεταδοτικές ασθένειες με τους οποίους μίλησα, η λέξη «κρούσμα» σημαίνει πολύ περισσότερα απ’ το ότι στο σώμα κάποιου υπάρχει ένας ξένος οργανισμός. Πρέπει να υπάρχουν σημάδια (που τα παρατηρεί ο γιατρός) και συμπτώματα (που τα διαπιστώνει ο καθένας στον εαυτό του). Ενώ σ’ αυτά που αποκαλούνται τώρα «κρούσματα» επειδή βγαίνουν θετικά δεν υπάρχουν ούτε σημάδια ούτε συμπτώματα κάποιας ασθένειας. Γίνεται πολύς λόγος για «ασυμπτωματική μετάδοση» και σαν ιολόγος εκπλήσσομαι. Αν το κρούσμα είναι πράγματι κρούσμα το άτομο έχει συμπτώματα επειδή μεταφέρει μεγάλο ιικό φορτίο και είτε αυτό επιτίθεται στο σώμα του είτε το ανοσοποιητικό του σύστημα το πολεμάει, συνήθως ένας συνδυασμός αυτών των δύο.

Αυτών λεχθέντων η κυβέρνηση αποφάσισε να ονομάζει κάποιον «κρούσμα» αν το δείγμα της βλένας που του πήραν βγαίνει θετικό σε ιικό RNA, μιας και αυτό είναι που μετράει το PCR. Αν ένα άτομο έχει τον ιό θα είναι θετικό, αυτό είναι αναμενόμενο. Αλλά μπορεί επίσης να είναι θετικό αν είχε τον ιό πριν μερικές εβδομάδες ή μήνες, και έχουν απομείνει κάποια κομματάκια απ’ τον νεκρό πια ιό. Είναι επίσης πιθανό ότι υψηλά φορτία από άλλους, συγγενείς αλλά διαφορετικούς κορονοϊούς, απ’ αυτούς που προκαλούν τα συνηθισμένα κρυώματα, να αντιδράσουν με ένα τεστ PCR, αν και δεν ξέρω αν πράγματι αυτό συμβαίνει…

Για τα λάθος θετικά αποτελέσματα θα μιλήσουμε με άλλη ευκαιρία. Το ενδιαφέρον μας είναι η πλαστογράφηση της λέξης «κρούσμα» απ’ τους υγιεινιστικούς τρομοκράτες. Πήραν έναν ιατρικό όρο που σημαίνει οπωσδήποτε την ύπαρξη συμπτωμάτων και την έκαναν τόσο λάστιχο διαστρέφοντάς την για να την χρησιμοποιούν για οποιονδήποτε έχει απλά τον ιό (ή υπολείματά του) κάπου στη μύτη ή στο λαιμό…

Όμως εκεί που το PCR «ανιχνεύει» ένα μικρό κομματάκι του RNA του τσαχπίνη, στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, στη μύτη ή στο λαρύγγι, είναι εκεί που μόλις έχει πρωτομπεί ο ιός στο σώμα· κι εκεί που θα αντιμετωπιστεί απ’ το ανοσοποιητικό! Η πρώτη «μάχη» της αντιμετώπισής του γίνεται ακριβώς σ’ αυτό το τμήμα του αναπνευστικού μας – πολύ πριν πλησιάζει κοντά (ή μπει) στα πνευμόνια.

Σ’ αυτή τη θέση, ακόμα κι αν υπάρχει την Χ στιγμή ολόκληρος, σε λίγο (στο 85% έως 90% των περιπτώσεων) θα έχει κομματιαστεί / αδρανοποιηθεί!… Δεν είναι εκεί που θα πολλαπλασιαστεί – αυτό γίνεται βασικά στα πνευμόνια. Συνεπώς ο εντοπισμός του εκεί δεν σημαίνει τίποτα από υγιειονομική άποψη! Το γεγονός ότι το 85% – 90% όσων διαπιστώνονται σαν «positive» ΔΕΝ αρρωσταίνουν τελικά (και γι’ αυτούς έχει δημιουργηθεί ο «πονηρός» όρος ασυμπτωματικοί, με την αποδιάρθρωση του οποίου θα ασχοληθούμε προσεχώς) αποδεικνύει το απλό γεγονός ότι ο τσαχπίνης «ηττήθηκε» στην διαδρομή του στην αρχή του αναπνευστικού…

Μπορείς να συμπεράνεις τον πληθυσμό μιας πόλης αν μετρήσεις τα μνήματα στο νεκροταφείο της; Άλλο τόσο μπορεί κάποιος να εκτιμήσει την πιθανότητα ασθένειας ενός ή πολλών ατόμων αν βρει ίχνη του covid-19 στο λαρύγγι τους!!!

Comments are closed.