Το μονοπώλιο της αλήθειας 3

Κυριακή 30 Αυγούστου. Απέναντι σ’ αυτά τα «εντελώς διαφορετικά ζητήματα», που έχουν αποδειχθεί το γόνιμο έδαφος που προσπάθησε να ισοπεδώσει εντελώς το τρομοκρατικό carpet bombing, λέμε ότι πως όχι, δεν είναι οι αιρετικοί γιατροί που μπορούν ή πρέπει να απαντήσουν! Δεν είναι οι αιρετικοί γιατροί που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή αμφιβολία σ’ εκείνο το πρωτοκοσμικό βλέμμα που «κολάει» στα φέρετρα του Bergamo χωρίς να αναρωτηθεί καχύποπτα γιατί του τα δείχνουν τόσο επίμονα, και γιατί δεν του έδειξαν ποτέ φέρετρα απ’ το αφγανιστάν, το ιράκ ή την Παλαιστίνη! Ούτε είναι οι αιρετικοί γιατροί που μπορούν να προκαλέσουν διανοητική και ηθική εκπυρσοκρότηση όταν οι κοινωνικές σχέσεις αναγορεύονται σε μολυσματικές, κι όταν οι πολιτικές βιτρίνες διατάζουν δεν είστε υγιείς, πρέπει να συμπεριφέρεσθε σαν να είστε άρρωστοι!

Οι αιρετικοί γιατροί μπορούν να βοηθήσουν (και βοήθησαν!!!) υποδεικνύοντας επίμονα την αλήθεια που κρυβόταν και κρύβεται ακόμα πίσω απ’ το προπέτασμα καπνού της θανατολαγνείας, της συστηματικής τρομοκρατίας, των συμφερόντων των big pharma, των big tech και των big insurance… Αλλά ούτε μπορούν ούτε θα έπρεπε να υποκαταστήσουν όλα όσα «πουλήθηκαν» επί 3 δεκαετίες για χάρη αυτών των υπερφίαλων και διανοητικά ανάπηρων Εγώ του νεοφιλελευθερισμού, των συμβιβασμένων μέσα στις φαντασιώσεις τους Εαυτών – Κεφάλαιο!

Σ’ αυτά θα επανέλθουμε… Γιατί είναι πάντα εδώ γύρω· και παντού.

(φωτογραφία: Γιαπωνέζικη ιδέα και εφαρμογή: τυπώνεις το χαμόγελό σου στη μάσκα, έτσι ώστε να εκδηλώνεται η ζεστασιά σου…  Πριν πείτε την ιδέα γελοία μπείτε στη μεριά ενός μέσου εθελοντή του μασκαρέματος· όχι των επίδοξων ληστών που κυκλοφορούν στα αντιsocial media.

Λοιπόν, το μεγαλύτερο προσόν αυτής της ιδέας δεν είναι ότι μαζί με την “προστασία της υγείας” και την “επίδειξη κοινωνικής ευθύνης” φοράς και την αιώνια χαρά. Αλλά το ότι όταν βγάλεις τη μάσκα μπορείς να την κοιτάξεις να σου γελάει μόνη της· και να βάλεις, επιτέλους, τα κλάματα: σε κοροϊδεύει, δηλαδή σε κοροϊδεύεις…)

Comments are closed.