Ψεύτες; Μα είναι οι “κύριοι”!

Τετάρτη 19 Αυγούστου. Ένας υπουργός υγείας, ζυμωμένος (επαγγελματικά) για πολλά χρόνια με την κρατική γραφειοκρατία από διάφορα πόστα, δηλώνει με καμάρι ότι «κάντε λίγο υπομονή, απ’ τον Δεκέμβρη θα αρχίσουν να ξεφορτώνονται στα μέρη μας σε εφτακοσοχιλιάδες (700.000) τα αντιcovid εμβόλια της AstraZeneka plus Oxford university, όπως έχει κάνει το deal η ε.ε., οπότε θα ησυχάσετε»…. Όταν, όμως, γίνεται σχετική ερώτηση (δυο φορές) στους αρμόδιους της ε.ε. διαψεύδουν τον έλληνα υπουργό. Συν τοις άλλοις επειδή δεν υπάρχει ακόμα κανένα εγκεκριμένο εμβόλιο, είναι άγνωστο πως θα πάει η «φάση 3» της δοκιμής του, συνεπώς είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα (αν) της παραγωγής του. Είναι ψεύτης ο υπουργός; Απ’ το στόμα του ξεχυλίζουν «fake news»; Α πα πα! Πιπέρι στο στόμα σας και στο μυαλό σας που σκέφτεστε έτσι! Αντεθνικά.

Ένας πρώην δήμαρχος Βύρωνα και νυν υφυπουργός πολιτικής προστασίας λέει με βαθιά ευαισθησία ότι «ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των κρουσμάτων σε παρτίδες και όχι νησί – νησί για να μην στιγματίσουμε και στοχοποιήσουμε». Όταν, όμως, ο ορεινός βορράς του νομού Ξάνθης ήταν ο «cluster» ο βαθιά ευαίσθητος αξιωματούχος και οι παρατρεχάμενοι ιερείς έδιναν με το νι και με το σίγμα τα ονόματα των χωριών…. Κατοικούνται, βέβαια, από μουσουλμάνους, οπότε μια χαρά είναι ο στιγματισμός και η στοχοποίησή τους. Δεν είναι σαν την Πάρο και την Αντίπαρο, που έχουν έλληνες επιχειρηματίες τουρισμού. Είναι ψεύτης ο υπουργός; Απ’ το στόμα του ξεχυλίζουν ψεύτικες «ευαισθησίες»; Α πα πα! Πιπέρι στο στόμα σας και στο μυαλό σας που σκέφτεστε έτσι! Αντεθνικά.

Θα πει κάποιος: Μα βιτρίνες είναι οι άνθρωποι! Τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παθαίνουν κρίσεις ειλικρίνειας; Σωστά. Θα τους εμπιστευόσασταν λοιπόν να ποτίζουν τις γλάστρες σας την εβδομάδα που θα λείπατε για διακοπές;

Όχι! Θα βρίσκατε τα φυτά σας κούτσουρα, κι αυτούς με τις δικαιολογίες στο στόμα… Εξουσία, as usual… (Άρα μπορείτε να τους εμπιστευτείτε σαν “γιατρούς”…)

Comments are closed.