Ο μικρός αυτοαπασχολούμενος (σεξουαλικά) 3

Πέμπτη 27 Αυγούστου. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη του οξυνόμενου ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, τον οποίο οι υπήκοοι είτε πρέπει να αγνοούν είτε να διαστρεβλώνουν κατά τα γούστα τους, η λέξη γελοιότητα δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τους ελληνικούς «θριάμβους». Όπως για παράδειγμα η κήρυξη χωρικών υδάτων 12 μιλίων …. στο Ιόνιο!

Η επέκταση αυτή είναι δικαίωμα των παραθαλάσσιων κρατών, και κανείς δεν το αμφισβητεί… Εκτός εάν! Εκτός εάν πρόκειται για αρχιπελάγη τύπου Αιγαίο. Εκεί τα 12 μίλια γύρω από διάσπαρτα νησιά και νησίδες θα δημιουργούσαν μια τέτοια κατάσταση όπου οι διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές και κινήσεις (εμπορικές, τουριστικές, στρατιωτικές) θα έπρεπε να ζητούν συνέχεια την άδεια της Αθήνας για «αβλαβή διέλευση» απ’ τα χωρικά της ύδατα.

Παρότι είναι η Άγκυρα που έχει δηλώσει «αιτία πολέμου» τα 12 μίλια σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου (αυτά που είναι μπροστά τα αιγαιϊκά παράλιά της και θα της έκλειναν κάθε πρόσβαση από εκεί στη Μεσόγειο) είναι σχεδόν όλα τα κράτη με σημαντικό πολεμικό ναυτικό που κόβουν βόλτες στην ευρύτερη περιοχή που έχουν κόψει τον σχετικό βήχα στο ελλαδιστάν. Οπωσδήποτε η Ουάσιγκτον και η Μόσχα. Με δυο λόγια το ελλαδιστάν μπορεί να επεκτείνει σε 12 μίλια τα χωρικά του ύδατα στο Αιγαίο μόνο σε κάποιες ηπειρωτικές ακτές· όχι στα νησιά του Αιγαίου. Κι αυτό, το ξαναλέμε, το απαγορεύουν «μεγάλες δυνάμεις», όχι μόνη της η Άγκυρα.

Τι νόημα έχουν λοιπόν οι λεονταρισμοί του είδους «η ελλάδα μεγάλωσε», παπατζιλίκια που είχαν πει και οι προηγούμενοι, οι φαιορόζ; Τι νόημα έχει η «εθνική υπερηφάνεια» για τα 12 μίλια στο αδιάφορο Ιόνιο που θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια – απλά δεν έχει καμμία πρακτική αξία; Και τι νόημα έχουν οι δήθεν αντιτουρκικές απειλές «μπορεί να την κάνουμε κι αλλού» (την επέκταση); Μόνο για να μπετονάρεται ο εθνικός κορμός, να μερακλώνει με δωρεάν εθνοστεντόν…

Το γελοίο, πράγματι, δεν είναι ο κατάλληλος χαρακτηρισμός για την περίσταση. Το αιμοβόρο είναι σωστότερο: οι κλαρινοτσολιάδες υπήκοοι κατασκευάζονται ως αναλώσιμο υλικό…

(Ένας λόγος παραπάνω να υπακούουν τους υγιεινιστικούς τρομοκράτες…)

(φωτογραφία: Γιατί μόνο 12 μίλια στην Αδριατική; Δεν είναι ελληνική η Μεσόγειος ως τις Ηράκλειες Στήλες, δηλαδή το Γιβραλτάρ; Εδώ οι ντόπιοι εθνοδημαγωγοί αποκαλούν συστηματικά την ανατολή Μεσόγειο «νότιο Αιγαίο». Γιατί να μην είναι η υπόλοιπη Μεσόγειος «νότιο και δυτικό Ιόνιο»;)

Comments are closed.