Μικρή παρένθεση

Δευτέρα 24 Αυγούστου. Δεν είναι δουλειά της ασταμάτητης μηχανής να δίνει ιατρικές συμβουλές. Αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα (αν τα αγγλικά σας έχουν ακόμα κάποια αξία πέρα απ’ τις εφηβικές σας αναμνήσεις από το φροντιστήριο…) να ρίξετε μια ματιά στις επίσημες παρενέργειες ενός αντι-γριπικού εμβόλιου για χρήση σε άτομα ηλικίας 65+. Υπάρχουν κι άλλα εμβόλια, άλλων εταιρειών – θα πρέπει να τα ψάξετε alone… Εδώ μόνο για το Fluad – της γνωστής και αγαπημένης από όλους novartis.

Τα φάρμακα – και τα φαρμάκια – δεν τα διαλέγει κανείς όπως άλλα εμπορεύματα. Του τα συστήνει / επιβάλει ο γιατρός. Τώρα αν ο γιατρός είναι στο pay roll της Χ ή της Ψ φαρμακοβιομηχανίας και πάλι δεν μπορούμε να συστήσουμε την «καλύτερη» ανάμεσα σ’ όσες δωροδοκούν.

(Αλήθεια πώς πάει η έρευνα για το πολυπληθές ιατρικό πεζικό της novartis στα μέρη μας; Έχουν βρεθεί εκείνοι που το προστατεύουν απ’ το κακό μάτι, ή ακόμα; Για τις υπόλοιπες “ανοιχτοχέρες” φαρμακοβιομηχανίες ούτε λόγος βέβαια… Και λέτε πως όλοι αυτοί, με την σπουδαία επιστημονική γνώση και αδαμάντινη ηθική τους θα μας σώσουν;)

Κατ’ αρχήν, λοιπόν, ας το παραδεχτούμε: μετά από δεκαετίες ύπνου της λογικής έχουν αρχίσει να γεννιούνται τα τέρατα…

Comments are closed.