Ιχνηλατώντας αυτήν την αλλαγή…

Σάββατο 8 Αυγούστου. Ξεκινήσαμε δείχνοντας ότι μια διάσημη περσόνα που συγκεντρώνει την μήνι πολλών είναι, στην πραγματικότητα, απλά έκφραση μιας ευρύτατης καπιταλιστικής διαδικασίας. Θα τελειώσουμε (για σήμερα) παραμένοντας συνεπείς. Με δύο video.

Το πρώτο, από μια ιστοσελίδα της μεγάλης ασφαλιστικής Allianz, όχι μόνο πετάει στα σκουπίδια τις καθεστωτικές «θεωρίες συνωμοσίας» (του είδους που αναφέραμε χτες – επειδή το σώμα σου δεν σου ανήκει 1) αλλά δείχνει και το εύρος των «ενδιαφερόμενων» αφεντικών γι’ αυτούς τους μετασχηματισμούς, που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη και τώρα, ελέω covid-19 και συγκεκριμένης τρομοκρατικής διαχείρισής του, επιταχύνονται.

Το δεύτερο, προπαγανδιστικό του καναδικού κράτους, μοιάζει πιο ήπιο. Γιατί να μην έχεις το εμβολιαστικό ιστορικό σου, το δικό σου και των απογόνων σου, σε ψηφιακή μορφή στο smartphone σου;

Όντως… Ας πάνε στα σκουπίδια τα παλιόχαρτα! Το digital είναι πιο πρακτικό… πιο εύχρηστο… Και κάποιος θα σου υποσχεθεί ότι τα προσωπικά δεδομένα θα μείνουν ανέγγιχτα… Αλήθεια; Συγκινητικό!!

Το ότι τους τελευταίους μήνες τόσοι πολλοί νομίζουν ότι είδαν έναν απειλητικό και φονιά ιό αλλά δεν έχουν δει τίποτα απ’ όσα σέρνονται μπροστά του, δίπλα του και πίσω του, δεν είναι απλά μυωπία…

Comments are closed.