Επειδή πρέπει να είσαι εξάρτημα (2)

Σάββατο 8 Αυγούστου. Και πώς να αμφισβητήσουμε το πιο κάτω, γενέθλιο για αυτήν την ιστορία, που γράφτηκε στην ευϋπόληπτη huffington post στις 24 Νοέμβρη του 2016, κάτω απ’ τον τίτλο: πώς 60 εκατομμύρια πρόσφυγες μπορούν να αποδείξουν ποιοί είναι. Προσέξτε:

Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που δεν έχουν τρόπο, ούτε καν ένα πιστοποιητικό γέννησης, για να αποδείξουν ποιοί είναι. Χωρίς ταυτότητα, αυτοί οι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά στην Ασία και στην Αφρική, δεν μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας, παροχές ή τραπεζικούς λογαριασμούς. Σ’ αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται επίσης, κι αυτό είναι πιο επείγον, τα 60 εκατομύρια πρόσφυγες σ’ όλο τον κόσμο και πολλές γυναίκες που εκμεταλλεύονται σωματέμποροι, οι οποίες μην έχοντας ταυτότητα δεν μπορούν να βοηθηθούν.

«Ήταν ένα πράγμα όταν ζούσαμε σ’ έναν κόσμο βασισμένο στο χαρτί» λέει η Dakota Gruener, εκτελεστική διευθύντρια και προς το παρόν η μόνη πλήρους απασχόλησης υπάλληλος της ID2020… “Μπορείτε να καταλάβετε το γιατί το να δίνεις στους ανθρώπους κομμάτια χαρτί εξασφαλίζοντας ότι περιλαμβάνονται σε μεγαλύτερα μητρώα ήταν δύσκολο. Αλλά στην εποχή της Google και της Facebook δεν έχει πια νόημα».

… Η ID2020 ξεκίνησε από έναν πρωτοπόρο της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας, τον John Edge, που είπε: «Αν δημιουργήσεις ένα συμβόλαιο για χρηματιστηριακό παράγωγο είναι σαν να γεννιέται ένας άνθρωπος. Είναι κάτι που δεν υπήρχε πριν και τώρα υπάρχει, και χρειάζεται μια ταυτότητα μέσα σ’ ένα σύστημα. Το εμπορικό σύστημα που φτιάχνουμε εμπορεύεται τρισεκατομύρια παραγώγων, μετοχών και ομολόγων. Και υπάρχουν συστήματα που μπορούν να διαχειριστούν σωρούς και σωρούς από ιδιωτικές ταυτότητες και συναλλαγές».

Σε ένα συνέδριο της ID2020 που οργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη νωρίτερα φέτος, ο Marley Gray, που τρέχει την δουλειά της microsoft στο blockchain, είπε Βρισκόμαστε σε μια τέλεια τεχνολογική καταιγίδα. Πρώτα είναι το cloud, ύστερα οι πολύ φτηνές φορητές συσκευές, και τώρα αυτή η ιδέα της καθιέρωσης μιας ασφαλούς ταυτότητας, όχι μόνο για τα άτομα αλλά για τα πάντα, έτσι ώστε να μπορούμε να ιχνηλατούμε και διαδρούμε με ασφάλεια. Η πρόκληση δεν είναι υποχρεωτικά η τεχνολογία ή ο οργανισμός, είναι να τα φέρουμε όλα μαζί»….

Βλέπετε: στα τέλη του 2016 το ζήτημα της ψηφιακής καταγραφής των πάντων, και οπωσδήποτε εκείνων που είναι αρκετά αδύναμοι και πολιτικά απαγορευμένοι (μετανάστες, πρόσφυγες) ώστε ένα ψηφιακό, βιομετρικό φακέλωμα να τους επιβληθεί, ΔΕΝ είχε σχέση με υγεία, εμβόλια, κλπ. Είχε σχέση με τεχνολογία και την εξάπλωσή της. Ανάμεσα στα τέλη του 2016 και τα τέλη του 2020 η ιδέα ότι αυτές οι ψηφιακές ταυτότητες μπορούν να επιβληθούν μέσω εμβολιασμών κάπου, κάπως, προέκυψε, «αναπτύχθηκε», ωρίμασε… Ο κυρ Βασίλης, άοκνος υπηρέτης του καλού της ανθρωπότητας, χρηματοδότησε εν τω μεταξύ το ΜΙΤ για να βρει κάποιο είδος ενέσιμων κυκλωμάτων· πράγμα που τελικά ήταν τεχνικά έτοιμο στα τέλη του 2019. (Ο covid δεν υπήρχε ακόμα).

Και – τι παλιάνθρωποι είναι τελικά αυτοί οι συνωμοσιολόγοι που πάνε και κρύβονται σε καθώς πρέπει οργανισμούς και εκδόσεις! – με την ανακοίνωση της πετυχημένης κατασκευής και των πρώτων δοκιμών των quantum dots απ’ το MIT, στα τέλη του 2019, μπορούσε κάποιος να διαβάσει στο επιστημονικό / βιομετρικό site spectrum.ieee.org:

… Η ομάδα δουλεύει τώρα πάνω σ’ έναν τρόπο κωδικοποίησης των δεδομένων, όπως η ημερομηνία εμβολιασμού, μέσα στις ακίδες του quantum dot… Σχεδιάζει επίσης μια έρευνα κοινής γνώμης, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020, σε πληθυσμούς στην κένυα, στο μπαγκλαντές και στο μαλάουι, για την αποδοχή της τεχνολογίας, με ερωτήματα που και πως θα είναι πιο χρήσιμη και αν θα πρέπει να εμβολιάζονται και οι γονείς…

Να μην υποθέσει κανείς ότι η επιχείρηση ID2020, το «ίδρυμα», το Bangladesh και τα quantum dots συνδέονται; Λιγάκι, έστω;

Όμως, απ’ την άλλη μεριά: Πόσο ανόητο είναι να μείνει κανείς σ’ αυτά τα επιφαινόμενα και να μην συνειδητοποιήσει την ευρύτητα της Αλλαγής (καπιταλιστικού) Παραδείγματος;

Comments are closed.