Επειδή το σώμα σου δεν σου ανήκει (1)

Παρασκευή 7 Αυγούστου. Είναι επιλογή της ασταμάτητης μηχανής το να αποφεύγει αναφορές σε καπιταλιστικά / τεχνολογικά ζητήματα, όσο είναι δυνατόν. Με συντρόφους εκδίδουμε (εδώ και 5 χρόνια) μια 4μηνη επιθεώρηση αφιερωμένη αποκλειστικά σ’ αυτά (cyborg) – και ξέρουμε απ’ αυτήν την εμπειρία πως οι επί δεκαετίες εγκατάλειψη της αντικαπιταλιστικής κριτικής (και η μετατροπή εκείνου που θα ήθελε να λέγεται «ριζοσπαστικό κίνημα» σε ενασχόληση «απόκτησης επιρροής» και PR, μεροδούλι – μεροφάι) έφτιαξε ανθρώπους και μυαλά που βρίσκουν αδύνατο να παρακολουθήσουν τις πραγματικές καπιταλιστικές εξελίξεις· και, κατά συνέπεια, τους πραγματικούς σχεδιασμούς των αφεντικών, ειδικά των πιο «δυναμικών» και «καινοτόμων»… Πολλώ μάλλον να παράξουν θεωρητική και πρακτική κριτική. (Είναι αυτό που σημειώναμε χτες: όσοι στρογγυλοκάθησαν και απέκτησαν μια όποια «πολιτική ταυτότητα» με υλικό, φίρδην μίγδην, 19ου και 20ου αιώνα, είναι τώρα καταδικασμένοι να πέφτουν – πέφτουν – πέφτουν… Πολλοί ή λίγοι δεν κάνει διαφορά.)

Για σήμερα και, ίσως, για κανά δυο μέρες ακόμα, θα κάνουμε ωστόσο εκείνο που γενικά αποφεύγουμε. Θα σας παρουσιάζουμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται ορισμένα τεχνολογικά ζητήματα αιχμής. Επειδή συνδέονται άμεσα με την διαχείριση του covid-19. Αλλά και για έναν ακόμα πολιτικότατο λόγο: δεν γίνεται να ανεχόμαστε άλλο τις προβοκάτσιες και τις διαστρεβλώσεις των εγκάθετων του συστήματος που προάγουν την άγνοια και την βλακεία· αυτές τις “σφαίρες από ζάχαρη” της εθελοδουλείας. Γι’ αυτό και σας καλούμε να επιμείνετε στην παρακολούθηση των σχετικών σχολίων, και να διασταυρώσετε την ακρίβειά τους.

Η πιο πρόσφατη αφορμή γι’ αυτό το enough is enough! ήταν ένα ρεπορτάζ στην καθεστωτική «καθημερινή» πριν 2 μέρες, στις 5 Αυγούστου, που είχε σκοπό να υποστηρίξει τον «τεταρτοαυγουστιανό του ‘20» αρχιπολιτσμάνο στην επιχείρηση «σιωπή». Τίτλος του ρεπορτάζ: θεωρίες συνωμοσίας, «συμφέροντα» και μικροτσίπΕκεί η επαγγελματίας δημαγωγός ανακάτευε δόλια και σκόπιμα τα πάντα όλα, φτιάχνοντας έναν χυλό κατάλληλο μόνο για να ξερνάει κανείς. Πρόκειται για υποδειγματική παραπληροφόρηση / διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά φυσικά είναι καθεστωτική· συνεπώς νόμιμη.

Αντιγράφουμε (ο τονισμός δικός μας):

… Όλα αυτά θα ήταν απλώς κωμικά, εάν το τελικό punchline, η κατάληξη του αστείου δηλαδή, δεν ήταν η παρότρυνση να μην φοράμε μάσκα και σαφέστατα να μην κάνουμε το εμβόλιο, όταν αυτό βγει, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υποσκάπτοντας τις προσπάθειες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για έξοδο από την κρίση. Στην ερώτηση «ποιος είναι ο σκοπός αυτής της συνωμοσίας», οι περισσότεροι κάνουν λόγο για έλεγχο των μαζών, κοινωνικό πείραμα, «συμφέροντα» – τα γνωστά. Όμως τελευταία κερδίζει έδαφος η θεωρία ότι τα μέτρα προστασίας έχουν στόχο να «φυτέψουν» στον καθέναν μας κι από ένα μικροτσίπ. Ένα τόσο δα μικρό τσιπάκι.

Στα κοινωνικά δίκτυα διακινείται ευρέως η άποψη ότι ακόμη και το τεστ για covid-19 γίνεται με αυτόν τον τρόπο (με μπαντονέτα που φτάνει βαθιά «ως τον εγκέφαλο» ή, όπως γράφτηκε αλλού, με ραβδί που εισάγεται βαθιά και προκαλεί τραύμα στο «αιματοεγκεφαλικό φράγμα», με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια «πύλη εισόδου» στον εγκέφαλο για κάθε μόλυνση) προκειμένου να εμφυτευτεί το εν λόγω μικροτσίπ…

Το αν και ποιός υποστηρίζει τα γραφόμενα στη δεύτερη παράγραφο το αγνοούμε. Πρόκειται για βλακώδεις τερατολογίες που όμως μπορεί να μην είναι προϊόν κατανάλωσης παραισθησιογόνων ή πρωτόγονης ευπιστίας, αλλά να έχουν σκοπιμότητα: να θολώσουν (και να γελοιοποιήσουν) την απόρριψη της τεχνολογίας quantum dot vaccines… Σε κάθε περίπτωση η βλακεία και η τερατολογία βγάζουν μάτι από μακριά.

Όμως το «υγιεινιστικό τσιπ» ΔΕΝ είναι θεωρία, και δεν έχει σχέση με μπαντονέτες! Υπάρχει! Υπάρχει όσο υπάρχει το διάσημο M.I.T. και ο εξίσου διάσημος π.ο.υ….

Comments are closed.