“Synthesis”

Πέμπτη 18 Ιούνη. Η microsoft (η επίσημη ναυαρχίδα του κυρ Βασίλη, του Άρχοντα Θυρών και Παραθύρων) συνεργάζεται με μια ελληνική επιχείρηση media (τον sky) για την προώθηση των σκοπών της (και της ιδεολογικής συσκευασίας του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος) στο ελλαδιστάν, στην κύπρο και στη μάλτα…. Η σωστή ανάγνωση του ρήματος «συνεργάζεται» θα πρέπει να είναι πληρώνει· αν λάβει κανείς υπόψη του τα μεγέθη των δύο «εταίρων»… Και, φυσικά, οι μετέχοντες σ’ αυτήν την εκστρατεία δεν θα πρέπει να θεωρούνται αφελείς… Απ’ τον ρημαδοΚούλη ως εκείνο το «τρομερό παιδί» του MIT που έκανε ένα σύντομο πέρασμα απ’ την εντόπια σκηνή της τρομοεκστρατείας κάνοντάς μας μάθημα αυτοκαταστολής με σπυριά ρυζιού (you know who). Η συνεργασία microsoft – sky είναι ένα εγχείρημα του είδους που προβλεπόταν (στη γενικότητά του) στο σενάριο του Event 201. Απλά φαίνεται ότι ο covid-19 εκτός από λάθος αφετηρία είχε και λάθος timing. Βιάστηκε…. Εν πάσει περιπτώσεις τα “συνέδρια” προετοιμασίας συνεχίζονται με μεγαλύτερη ορμή και εξάπλωση πια….

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο!! Όσα δεν ήταν έτοιμα (κυρίως από ιδεολογική / προπαγανδιστική άποψη) την περασμένη άνοιξη, δημιουργώντας σοβαρά «κενά πειθούς», κακό συντονισμό μεταξύ των μηχανισμών και κάποιες δυνατότητες αντι-πληροφόρησης και κριτικής, πρέπει να ετοιμαστούν για μελλοντική χρήση. Τα μαχαίρια πρέπει να είναι τέλεια ακονισμένα. Η οποία μελλοντική κρίση / χρήση, αν κρίνουμε απ’ την βιασύνη των εταιρειών του συμπλέγματος, δεν θα αργήσει. Οπότε να που ένας γίγαντας σαν την microsoft σκύβει στοργικά ακόμα και σε αμελητέες (συγκριτικά…) αγορές σαν την ελληνική, τη νοτιοκυπριακή και την μαλτέζικη (με ψήφους όμως στην ε.ε…..), για τις κοουτσάρει:

Σε μια σειρά 4 ψηφιακών επεισοδίων, κορυφαίοι στοχαστές, επιστήμονες, πολιτικοί και άνθρωποι των επιχειρήσεων συναντιούνται ψηφιακά σε μία πρωτοποριακή σύνθεση απόψεων και οραμάτων, εστιάζοντας στα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα σήμερα. Μέσα από εκτεταμένες συνεντεύξεις με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, οι συμμετέχοντες, συμβάλλουν σε έναν γόνιμο και απαραίτητο διάλογο για το κοινό μας μέλλον, με βασικό καταλύτη την τεχνολογία, στον απόηχο πλέον της παγκόσμιας πανδημίας που όλοι βιώσαμε.

Ανάμεσά τους, ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει για την εμπειρία των τελευταίων μηνών και τη στρατηγική της χώρας για το μέλλον, ενώ συνομιλεί με τον καθηγητή του Yale Νικόλα Χρηστάκη για τα διδάγματα της πανδημίας και την τεχνολογία ως κινητήριο δύναμη για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Ο Dr Nassim Nicholas Taleb, ο Πρόεδρος της Microsoft Brad Smith, ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, CEOs και επικεφαλής νευραλγικών κλάδων και οργανισμών είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που συνθέτουν το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό του Microsoft Synthesis.

Συνεχίζοντας την τετραετή παράδοση του flagship event της εταιρίας Microsoft Summit, το οποίο αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια ένα παραγωγικό βήμα για την τεχνολογία στη χώρα με χιλιάδες επισκέπτες, η σειρά των ψηφιακών επεισοδίων δεν αντικαθιστά το συνέδριο, αλλά υπηρετεί τον ίδιο σκοπό: να φέρει τη παγκόσμια συζήτηση γύρω από τη τεχνολογία και τις αλλαγές που φέρνει σε κάθε πτυχή της ζωής και της οικονομίας, σε πραγματικό χρόνο στη χώρα μας.

Αν νομίζετε ότι επειδή είστε κρυμμένοι σ’ αυτήν εδώ την άκρη της χερσόνησου του Αίνου και παριστάνετε τους ψόφιους κοριούς ότι θα την γλυτώσετε κάνετε μεγάλο λάθος!!!

Comments are closed.