Μέσα στην πυκνή ομίχλη 1…

Παρασκευή 12 Ιούνη. Δυστυχώς εντοπίσαμε αυτά τα στοιχεία όταν η ύλη του cyborg 18 είχε κλείσει. Συνεπώς τα πιο κάτω (που είναι «δείγματα» μιας ορισμένης κατάστασης…) μπορείτε να τα διαβάσετε ανεξάρτητα· ή συμπληρωματικά με την ύλη του cyborg 18, αν και εφόσον το πιάσετε στα χέρια σας, σε καμμιά βδομάδα από τώρα.

Τα αποσπάσματα είναι από άρθρο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Γενάρη του 2020. Τον περασμένο Γενάρη ο covid-19 είχε εμφανιστεί στην κίνα, αλλά παρέμενε ακόμα εκεί. Οι ενέργειες του κινεζικού κράτους χλευάζονταν απ’ τους δημαγωγούς στη δύση… Δεν υπήρχε τότε ευρώπη στην ακτίνα δράσης του τσαχπίνη κορονοϊού, και πολύ λιγότερο υπήρχε ψοφιοκουναβιστάν. Δεν ξέρουμε τι είναι η χιλιανή δημοσιογράφος που το υπογράφει (Whitney Webb) – με τον κυβερνοχώρο πρέπει να κρατάει κάποιος πάντα μια κάποια προσοχή. Ωστόσο αυτά που περιγράφει έχουν πάμπολλες παραπομπές, μόνο απροσδόκητα δεν είναι, και «κουμπώνουν» με αρκετά άλλα στοιχεία που έχουμε βρει από άλλες μεριές:

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ανησυχία για την εμφάνιση ενός καινούργιου κορονοϊού στην Κίνα έχει αυξηθεί με εκθετικό ρυθμό, καθώς τα media, οι ειδικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σ’ όλο τον κόσμο εκφράζουν δημόσια τις ανησυχίες τους ότι αυτή η καινούργια αρρώστια έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πανδημία.

Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το μέλλον αυτής της εξελισσόμενης επιδημίας, ανάλογα αυξάνονται οι θεωρίες για την προέλευσή της, πολλές απ’ τις οποίες κατηγορούν μια γκάμα κρατικών παραγόντων ή/και αμφιλεγόμενους δισεκατομμυριούχους. Αυτό οδήγησε αναπόφευκτα σε προσπάθειες να κατασταλεί η «παραπληροφόρηση» σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού τόσο απ’ τα mainstream media και τις μεγαλύτερες πλατφόρμες των social media.

Ωστόσο, ενόσω πολλές απ’ αυτές τις θεωρίες είναι ξεκάθαρα υποθετικές, υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία σε σχέση με το πρόσφατο ενδιαφέρον μιας απ’ τις αμφιλεγόμενες κρατικές υπηρεσίες των ηπα για τους καινοτόμους κορονοϊούς, και ειδικά εκείνους που μεταδίδονται απ’ τις νυχτερίδες στους ανθρώπους. Αυτή η υπηρεσία, η DARPA, άρχισε να ξοδεύει εκατομμύρια στη σχετική έρευνα το 2018 και μερικές απ’ αυτές τις χρηματοδοτούμενες απ’ το Πεντάγωνο έρευνες γίνονται σε γνωστά στρατιωτικά εργαστήρια βιολογικών όπλων κοντά στα σύνορα με την Κίνα, ενώ κατέληξαν στην ανακάλυψη δεκάδων καινούργιων στελεχών κορονοϊών μέχρι και τον περασμένο Απρίλη. Επιπλέον, οι δεσμοί του κυριότερου εργαστηρίου βιοάμυνας του Πενταγώνου με το ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, στην Κίνα, – απ’ όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε η τρέχουσα επιδημία – δεν έχουν καταγγελθεί μέχρι τώρα απ’ τα αγγλόφωνα media.

Παρότι παραμένει ως τώρα εντελώς άγνωστο ποια είναι η αιτία του ξεσπάσματος, οι λεπτομέρειες των πρόσφατων πειραμάτων της DARPA και του Πενταγώνου έχουν σημασία για το κοινό, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες που πρόσφατα επιλέχτηκαν για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού είναι στρατηγικοί σύμμαχοι της DARPA. Κι όχι μόνον αυτό. Αυτές οι υποστηριζόμενες απ’ την DARPA εταιρείες αναπτύσσουν αμφιλεγόμενα εμβόλια DNA και mRNA ειδικά γι’ αυτό το στέλεχος του κορονοϊού, μια κατηγορία εμβολίων που ποτέ πριν δεν έχει γίνει δεκτή για χρήση στους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Έτσι, καθώς οι φόβοι του ενδεχόμενου μιας πανδημίας μεγαλώνουν, αυτά τα εμβόλια πρόκειται να πέσουν με ένταση στην αγορά για δημόσια χρήση, οπότε είναι σημαντικό για τον κόσμο να λάβει σοβαρά υπόψη του τα πρόσφατα πειράματα της DARPA με κορονοϊούς, νυχτερίδες και τεχνολογίες γενετικής κοπτοραπτικής, αλλά και τις ευρύτερες επιπλοκές τους…

Ως εδώ οι αφελείς θα νομίσουν ότι πρόκειται για μια ακόμα “θεωρία συνωμοσίας”. Ευτυχώς, είμαστε απόλυτα καθαροί: για παράδειγμα τις εξελίξεις με την γενετική κοπτοραπτική (gene editing) ή τον ρόλο της DARPA τα έχουμε παρουσιάσει (στο cyborg) έγκαιρα, όταν η ένωση φίλων της καραντίνας κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου…

Comments are closed.