Μάθημα ανοσολογίας για αρχαρίους 1

Κυριακή 14 Ιούνη. (Προσοχή: είναι αυστηρά ακατάλληλο για μέλη της ένωσης φίλων της καραντίνας! Περιέχει φρικτές αλήθειες που σίγουρα θα προκαλέσουν σοβαρό σοκ! Δεν περιέχει σκηνές σεξ….).

Καθώς περνούν οι μέρες και οι βδομάδες, και ενώ τα θανατόμετρα συνεχίζουν να λειτουργούν προβοκατόρικα όπως απ’ την αρχή (τώρα σημαδεύουν λατινική αμερική και προσεχώς αφρική, να χαίρεται ο κυρ Βασίλης, ο Άρχοντας Θυρών και Παραθύρων κι όλο του το συνάφι…), όλο και περισσότερες έρευνες απομυθοποιούν την φονικότητα του covid-19. Οι μηχανικοί της κοινωνικής συμπεριφοράς, φυσικά, εκτός απ’ τα χαλκευμένα νούμερα των νεκρών της «κοινής δεξαμενής» και μερικά ακόμα τρικ των psyops (μια άλλη φορά γι’ αυτά) έχουν πάψει να αναφέρονται σε έρευνες. Αναμενόμενο. Άλλωστε οι οπαδοί τους δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Έχουν αρρωστήσει για τα καλά απ’ την ιδεοληψία…

Η τελευταία έρευνα που έχουμε υπόψη (κοίτα να δεις: καθόμαστε και διαβάζουμε ιατρικές έρευνες, και μάλιστα στα αγγλικά…) προδημοσιεύτηκε στις 21 Μάη, και υπογράφεται από 23 ειδικούς γιατρούς (ανοσολόγους, λοιμωξιολόγους, βιοστατιστικούς, επιδημιολόγους, νευροπαθολόγους) πανεπιστημιακών και μη νοσοκομείων της ελβετίας. Είναι σίγουρο ότι δεν συμμετείχαν σε καμμιά «ιερά σύνοδο», δεν δημαγώγησαν, δεν έχουν πιστούς – με άλλα λόγια είναι «άγνωστοι» στο ευρύ κοινό. (Που σημαίνει: ή με το imperial college, τον Gates και τον Τσιόρδα, ή με την πραγματικότητα. Μέση λύση δεν υπάρχει…)

Εκείνο που επιβεβαίωσαν αυτοί οι «παλιοσυνωμοσιολόγοι» (!!!!!) είναι κάτι υπέρ του οποίου έχουν διατυπωθεί απόψεις και από άλλους ερευνητές· αν και η συγκεκριμένη μελέτη είναι μάλλον η πιο εκτεταμένη ως τώρα σχετικά με το θέμα της. Ας τα πάρουμε, λοιπόν, με την σειρά, όσο πιο απλά γίνεται.

Οποιοσδήποτε μολύνεται από έναν ιό αναπτύσσει αντισώματα. Τέτοια είναι η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ίδιο ισχύει και τον covid-19. Συνήθως τα αντισώματα κυκλοφορούν / δρουν μέσω του αίματος. Αυτή ήταν η κοινή πεποίθηση και για την περίπτωση του covid-19. Έτσι ώστε τα γνωστά «τεστ» για το αν κάποιος έχει προσβληθεί ή όχι γίνονταν στο αίμα.

Αυτό που ήταν γνωστό πριν απ’ τον covid-19 ήταν ότι το ανθρώπινο σώμα παράγει 3 είδη αντισωμάτων (ανοσοσφαιρινών), στα οποία έχουν δοθεί τα ονόματα IgM, IgA και IgG. Αυτές οι ανοσοσφαιρίνες έχουν διαφορετικές δυνατότητες, δρουν σε διαφορετικά στάδια μιας μόλυνσης, και πάνω απ’ όλα δρουν σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Οι ανοσοσφαιρίνες IgM είναι η πρώτη γραμμή «άμυνας». Είναι οι μεγαλύτερες σε μέγεθος, μπορούν να μπλοκάρουν πολλά ιικά κύτταρα ταυτόχρονα, αλλά λόγω μεγέθους δύσκολα μπορούν να διαπεράσουν τους ιστούς του σώματος. Επιπλέον εξαφανίζονται αμέσως μόλις κάνουν την δουλειά τους. Οι IgA και IgG είναι μικρότερες, και «δένονται» πάνω στα ιικά κύτταρα πιο σφικτά. Οι IgA εντοπίζονται στις βλενογόνους, ενώ οι IgG μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε. Τα «τεστ» ανίχνευσης, σαν εξετάσεις αίματος που ήταν/είναι, αναζητούσαν είτε τις IgM είτε τις IgG, επειδή αυτές κινούνται μέσω αίματος. Αυτό ήταν το «συνήθως» που αναφέραμε νωρίτερα.

Η ελβετική ερευνητική ομάδα όμως ανακάλυψε πράγματα «ανατριχιαστικά» (και ανατρεπτικά). Πρώτον, ότι αυτοί που είχαν αρρωστήσει με μέτρια συμπτώματα δεν είχαν καθόλου IgG στο αίμα τους, παρότι αυτές οι ανοσοσφαιρίνες εντοπίζονται επί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως και σε μια ομάδα εργαζομένων σε νοσοκομεία που δεν είχαν εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα, ανακάλυψαν IgA. Όμως όχι στο αίμα, αλλά στη βλενογόνο της ρινικής κοιλότητας. Οι ανοσοσφαιρίνες IgG (αντιχνεύσιμες στο αίμα) εντοπίστηκαν μόνο στους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα, και μάλιστα απ’ την αρχική φάση αυτών των συμπτωμάτων.

Τι σημαίνει αυτή η ανακάλυψη; Πολλά και διάφορα. Πρώτα πρώτα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Boyman, τα γνωστά τεστ αίματος δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις «φορέων», αφού είναι θετικά μόνο στις σοβαρές… Μπορούμε να υπολογίσουμε λέει ότι εκείνοι που μολύνθηκαν είναι στην πραγματικότητα τουλάχιστον 5 φορές περισσότεροι απ’ όσο έχει υπολογιστεί με βάση τις εξετάσεις αίματος. Στη Γενεύη, για παράδειγμα, που τον Απρίλη περίπου το 5% του πληθυσμού ήταν θετικό σε τεστ αντισωμάτων, ο πραγματικός αριθμός όσων «κόλλησαν» είτε χωρίς συμπτώματα είτε με ήπια είναι τουλάχιστον 25%…

Comments are closed.