Billion euros

Δευτέρα 22 Ιούνη. Το διαμάντι στο στέμμα και η ελπίδα του Βερολίνου για ένα καλό πλασσάρισμα στον παγκόσμιο βιο-τεχνολογικό ανταγωνισμό, για το «σωτήριο εμβόλιο» έναντι του covid-19 και όχι μόνο, είναι η γερμανική βιο-φαρμακευτική Curevac. Η εταιρεία είναι εξειδικευμένη και αποκλειστικά προσανατολισμένη στην mRNA τεχνολογία… Δημιουργημένη το 2000 η Curevac έχει καλές δημόσιες σχέσεις αν κρίνουμε με ποιούς έχει κλείσει τι deal την τελευταία δεκαετία. Εμβόλιο δοκιμασμένο και αποδεδειγμένα ασφαλές με mRNA τεχνολογία ΔΕΝ έχει φτιάξει, πάντως, ως τώρα… Το (με εργοστασιακό όνομα…) CVnCoV, το αντι covid που “ψήνει”, θα είναι το πρώτο…

Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Όχι της επιχείρησης – το δικό μας, με την ευρεία έννοια. Το γερμανικό κράτος ρίχνει λεφτά με φορτηγό στην Curevac. Αγόρασε πρόσφατα το 23% των μετοχών της επιχείρησης έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο για την ενισχύσει, αλλά και για εμποδίσει την εξαγορά της από ανταγωνιστές· αμερικανικές παρόμοιες εν προκειμένω. Συνεπώς η Curevac αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε κάτι που θα εμφανιστεί σαν δοκιμασμένο και ασφαλές εμβόλιο υψηλής τεχνολογίας… Μπορεί να προλάβει τους (κατά κύριο λόγο αμερικανο/άγγλους ανταγωνιστές της), ή μπορεί κάποιος από δαύτους να κόψει πρώτος το νήμα. Αλλά χρειάζεται ένα ΤΕΤΟΙΟ εμβόλιο, που στην πραγματικότητα κάνει γενετική μετάλλαξη σε κύτταρα των οργανισμών που θα εμβολιαστούν; (Περισσότερα στο τρέχον cyborg νο 18).

Ενώ το μέτρημα των πραγματικών ή φανταστικών νεκρών εξαιτίας του covid-19 κοπάζει στον πρώτο κόσμο (ευρώπη και βόρεια αμερική) ένα απ’ τα βασικά αίτια των τρομοεκστρατειών και των πραξικοπημάτων όχι απλά αποκαλύπτεται. Αλλά φουντώνει – χυδαία: ο ενδοκαπιταλιστικός τεχνολογικός ανταγωνισμός, εν προκειμένω των «βιομηχάνων φροντίδας υγείας».

Όλα τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, άσχετα από εθνικότητα, δεν έχουν κανένα εμβόλιο στα χέρια τους· κι ακόμα λιγότερο έχουν οποιαδήποτε σοβαρή απόδειξη της ασφάλειας εκείνων που σχεδιάζουν. Έχουν όμως μπροστά τους τα 6 ή 7 ή 8 ή 10 δισεκατομμύρια δόσεων που θα χρειαστούν για να σωθεί η ανθρωπότητα – λένε!!! Η μπίζνα είναι τρομακτικά μεγάλη! Είναι τόσο τρομακτικά μεγάλη ώστε γίνονται ήδη τρομακτικά πράγματα. Για παράδειγμα, οι φάσεις ελέγχου της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των «υποψήφιων σωτήρων» (: εμβολίων), που κανονικά είναι διαδοχικές και, άρα, απαιτούν πολλούς μήνες για να ολοκληρωθούν, γίνονται τώρα ταυτόχρονα και παράλληλα! Το CVnCoV ανήκει σ’ αυτήν την «καινοτομία»!… Για να «εξοικονομηθεί χρόνος» λένε, χύμα και τσουβαλάτα. Βιάζονται οι λεβέντες…

Δεν είναι όμως μόνο τα δισεκατομύρια δόσεων που έχουν «σπάσει τις μύτες» όλων αυτών των ιδιοκτητών που επιτέλους μπορούν να μυρίσουν τρελά κέρδη. Είναι επιπλέον η ίδια η «νέα τεχνολογία» που θα πουλήσουν / επιβάλλουν για πρώτη φορά! Με τις συνέπειες των γενετικών μεταλλάξεων να είναι δυνατόν να εκδηλωθούν και αρκετό καιρό μετά (άγνωστο πόσο μετά – η επιστήμη που δεν έχει γίνει σφουγγοκωλάριος του κεφάλαιου δεν έχει ιδέα «πόσο μετά» μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο…) η mRNA τεχνολογία θα ανακηρυχτεί «πετυχημένη και ασφαλής» πριν καν χρησιμοποιηθεί! Και με τους δημαγωγικούς μηχανισμούς κι όλη την τεχνολογία μαζικού υπνωτισμού και εξαπάτησης να είναι στην απόλυτη διάθεση του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, ακόμα κι αν εμφανιστούν «ανεπιθύμητες παρενέργειες», το πράγμα θα κουκουκουλωθεί όσο περισσότερο γίνεται. Για να το πούμε απλά: αν αυτό το βιοτεχνολογικό κόλπο ξεκινήσει να «δουλεύει» τίποτα δεν πρόκειται να το σταματήσει!

Ξανά η ερώτηση: χρειάζεται ένα ΤΕΤΟΙΟ εμβόλιο; Χρειάζεται να γίνουν χιλιάδες, εκατομμύρια επιβάτες αυτού του πλανήτη πειραματόζωα; Η τρομοεκστρατεία έχει κάνει κοιλιά· και είναι αλήθεια ότι μεγάλα ποσοστά των πρωτοκοσμικών πληθυσμών θα αρνηθούν μια τέτοια αχρείαστη και επικίνδυνη «σωτηρία». Όμως, όπως οι αμερικανικές big pharma έτσι και οι ευρωπαϊκές – σίγουρα η Curevac – κοιτάνε και αλλού: στην αφρική. Θα σώσουν τους αφρικάνους λένε ένα φονικό «ιεραποστολικό έργο», το «βαρύ φορτίο του λευκού άνδρα», που επαναλαμβάνεται με διάφορες παραλλαγές εδώ και πεντακόσια χρόνια.

Εδώ μπαίνει στη σκηνή το Πεκίνο, δίνοντας μια εκρηκτική διάσταση στον παγκόσμιο ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό. Παρότι και τα κινέζικα βιοτεχνολογικά εργαστήρια κάνουν προχωρημένες έρευνες πάνω στην mRNA τεχνολογία, φαίνεται πως το κινέζικο κράτος / κεφάλαιο έχει μια πολιτική συναίσθηση που οι λυσσασμένοι πρωτοκοσμικοί δεν έχουν: με δεδομένο ότι η mRNA τεχνολογία είναι άγνωστης ασφάλειας, οποιοσδήποτε πρόβλημα με κινέζικο mRNA εμβόλιο, οπουδήποτε στον πλανήτη, θα χρησιμοποιηθεί απ’ τους δυτικούς σαν «όπλο μαζικής καταστροφής» εναντίον του Πεκίνου. Για να αποφύγει τέτοια δυσφήμιση, ο κινέζικος καπιταλισμός προωθεί δοκιμασμένα εμβόλια «κλασσικού είδους», με εξασθενημένους ιούς…

Και το «προωθεί» είναι κυριολεκτικό. Παρότι και αυτών οι δοκιμές είναι πίσω χρονικά, το Πεκίνο σκοπεύει απ’ τις αρχές του φθινοπώρου να εμβολιάζει μ’ αυτά κατ’ αρχήν όλους τους κινέζους που δρουν οικονομικά στους δρόμους του μεταξιού. Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δηλαδή. Θεωρούμε ότι θα τα προωθήσει και σε καλούς «φίλους και συμμάχους»: πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται στην αφρική…

Είναι έτσι πιθανό ότι η αχρείαστη και επικίνδυνη mRNA τεχνολογία είτε είναι αμερικανικής είτε γερμανικής είτε οποιασδήποτε άλλης προέλευσης θα βρει εμπόδια και κλειστές πόρτες προς την αφρική. Αν συμβεί έτσι το τι θα ακολουθήσει δεν το ξέρουμε.

Αυτό που ξέρουμε είναι μετά τα ιδεολογικά σκουπίδια της τρομοεκστρατείας μας περιμένουν τα βιοτεχνολογικά σκουπίδια της τρομοσωτηρίας…. (Ας το επαναλάβουμε: το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα δεν θέλει να σώσει κανέναν! Τις δουλειές του θέλει να κάνει…)

Comments are closed.