Ώρχους

Κυριακή 10 Μάη. Έχει να δει τίτλο εδώ και σχεδόν 25 χρόνια. Ωστόσο η ιστορία της πάει πίσω ως το 1880. Και φαίνεται πως θα έχει λαμπρό μέλλον αν συνεχίσει τον δρόμο των καινοτομιών.

Η δανέζικη Aarhus Gymnastikforening, ενόψει του κεκλεισμένων των θυρών αγώνα της με την Randers στις 29 του μήνα, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτό που είναι τεχνολογικά διαθέσιμο: σε 22 γιγαντοοθόνες στην περίμετρο του αγωνιστικού χώρου θα προβάλλονται οι φάτσες μιας 100άρας φιλάθλων (τόση είναι η τωρινή χωρητικότητα της εφαρμογής), που μέσω zoom θα παρακολουθούν το ματς και θα εκδηλώνουν τα αισθήματά τους ψηφιακά, προς χάρη των παικτών. Μάλιστα, επειδή οι πρωτοπόροι είναι πάντα γενναιόδωροι, η Aarhus δεν κράτησε και τα 100 εικονικά εισιτήρια για πάρτη της. Έδωσε και στην αντίπαλο, ενώ έναν αριθμό μαγικών χαρτιών – πορτραίτων θα πάρουν και «ουδέτεροι».

Οπωσδήποτε θα γίνουν ακόμα γενναία βήματα μέχρις ότου δημιουργηθούν οι τέλειες εικονικές κερκίδες σε πραγματικά ματς που και την δημόσια υγεία θα εξασφαλίζουν, και εισπράξεις για τις ομάδες – και τις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης θα ικανοποιούν. Η Aarhus ωστόσο άνοιξε τον δρόμο!

Γηπεδικοί όλων των ομάδων δεύτε τελευταίον ασπασμόν! Και αποχαιρετήστε την εποχή που χάνετε – και χάνουμε!

(φωτογραφία: Δεν άρχισε ακόμα αυτό το ιστορικό ματς! Ψηφιακή προσομοίωση είναι. Κάτι σαν διαφήμιση. Περιμένουμε τις εντυπώσεις των παικτών…)

Comments are closed.