Η μόλυνση σαν οικονομικό / πολιτικό event 2

Δευτέρα 13 Απρίλη. Ωστόσο στις αρχές του 2020 ΔΕΝ είχε ετοιμαστεί ακόμα το κατάλληλο manual! (Το καταλαβαίνει κανείς ακόμα και απ’ το Event 201, στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη…). O covid-19 «έσκασε» πιο νωρίς απ’ όσο «θα έπρεπε»!! Πιθανόν το 2021, ένα χρόνο μετά, το timing να ήταν καταλληλότερο: δεν θα βούλιαζε το μεγαγεγονός των ολυμπιακών, και θα είχε υπάρξει ίσως μια καλύτερη προετοιμασία (μεταξύ εκείνων που έχουν πρόνοια, από καπιταλιστική άποψη). Σε κάθε περίπτωση, εξαιτίας του αιφνιδιασμού, και εξαιτίας του «ατυχήματος» ο covid-19 να εμφανιστεί στο νο 1 καπιταλιστικό κράτος του πλανήτη και όχι στην σιέρα λεόνε (όπως θα ήταν προτιμότερο…) έχει υπάρξει απ’ την μια μεριά αρκετός (βίαιος) αυτοσχεδιασμός των κρατών· και απ’ την άλλη μια υπόγεια (και πολιτικοποιημένη μόνο σ’ ένα ελάχιστο ποσοστό της) κακοπιστία εκ μέρους ικανού μέρους των υπηκόων.

Μια σοβαρή ένδειξη του ότι έγινε «ατύχημα» θα μπορούσε κάποιος προσεκτικός αναγνώστης να την διαπιστώσει στο άρθρο του Gates στη χθεσινή καθεστωτική «καθημερινή». Με κάποια ανομολόγητη (;) πίκρα ο ισχυρότερος γιατρός του κόσμου, «απομονωμένος» σε κάποια απ’ τις χλιδάτες βίλες του, επιμένει στο «φιλάνθρωπο» σενάριο του Event 201 – και ανησυχεί που το πράγμα δεν πάει έτσι:

… Ο covid-19 δεν έχει πλήξει ακόμη πολλές χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Δεν είμαστε βέβαιοι για ποιον λόγο. Αλλά αυτό που ξέρουμε [από πού το ξέρετε ρε μπάρμπα;] είναι ότι η ασθένεια τελικά θα εξαπλωθεί ευρέως σε αυτά τα έθνη, και χωρίς περισσότερη βοήθεια, τα κρούσματα και οι θάνατοι θα είναι πιθανώς χειρότερα από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι στιγμής. Σκεφτείτε το εξής: ο covid-19 έχει κατακλύσει πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, αλλά τα νούμερα δείχνουν ότι ακόμα και ένα νοσοκομείο του Μανχάταν έχει περισσότερα κρεβάτια εντατικής φροντίδας από τις περισσότερες αφρικανικές χώρες. Εκατομμύρια θα μπορούσαν να πεθάνουν…

Ο συγκεκριμένος αλτρουϊσμός δείχνει να ζει (προς το παρόν;) σε κάποια απόγνωση: οτιδήποτε κι αν χρειαστούν οι «περισσότερες αφρικανικές χώρες» το έμπειρο στον covid-19 Πεκίνο είναι πιο κοντά απ’ την έδρα της microsoft και την Ουάσιγκτον! Λογικά ο Gates θα πρέπει να το έχει καταλάβει… Όμως για λόγους που δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, όλα τα “υγιεινιστικά” κόλπα του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος θα ήταν ευκολότερο να επιβληθούν (και να τσεκαριστούν) στον “τρίτο κόσμο” (αυτή φαίνεται πως ήταν η ελπίδα…), έτσι ώστε να έρθουν εξελιγμένα στις μητροπόλεις. Τώρα; Τώρα, από μια αναποδιά της ιστορίας, πρέπει να εφαρμοστούν κατευθείαν σ’ αυτές. Ανώριμα όχι μόνο από τεχνική αλλά και από πολιτικο-ιδεολογική άποψη….

Υπάρχουν διάφορα επιμέρους περιστατικά που σκιαγραφούν ικανοποιητικά τόσο την γελοιότητα όσων τυραννούν την ζωή μας, όσο και τους πραγματικούς τους στόχους (πολύ μακριά απ’ την καλή μας υγεία!…). Για παράδειγμα: θυμάστε το «imperial college» του Λονδίνου; Είναι καθοδηγητής και του εντόποιου αρχι-ιερέα της «προσευχής των 6.00». Είχαμε προσπαθήσει να το φτύσουμε (για να μην το ματιάσουμε φυσικά!) στις 28 Μάρτη (οι τρομοκράτες!). Μια μέρα νωρίτερα οι 47 «ειδικοί» του (τα πιο καλοπληρωμένα άλογα της αγγλικής «επιστήμης») είχαν ανακοινώσει το σοφό τους πόρισμα, που διέτρεξε σαν αστραπή όλον τον μηντιακό πλανήτη, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα θα πεθάνουν 40 εκατομμύρια (το «σενάριο» του Event 201 ήθελε 65 εκατομμύρια νεκρούς)· ενώ αν ληφθούν αυστηρά μέτρα θα πεθάνουν … 1,3 εκατομμύρια…

Μετά από σχεδόν 4 μήνες κλιμακωτών δικτατορικών μέτρων και άφθονης κρατικής βίας σε πολλά μέρη του πλανήτη (σαν κι αυτά που ήθελαν οι ειδικοί του imperial college), δηλαδή ακριβώς μ’ αυτά τα «δεδομένα» που (υποτίθεται ότι) έβαλαν στους υπολογιστές τους για να τους ξεράσουν το εντυπωσιακό νούμερο 1.300.000, οι νεκροί του covid-19 παγκόσμια είναι λιγότεροι απ’ τους μισούς του κατώτερου ορίου μιας συνηθισμένης, κλασσικής επιδημίας γρίπης… Αυτό το κατώτερο όριο θανάτων από επιπλοκές της γρίπης είναι 250.000, και οι νεκροί του covid-19 ως χτες ήταν 113.000…. Ενώ παραμένει ισχυρή η πιθανότητα, εξαιτίας της «δημιουργικής λογιστικής θανάτου» που ασκούν πλέον συγχρονισμένα όλα τα κράτη, ότι οι πραγματικοί νεκροί που οφείλονται σε επιπλοκές της μόλυνσης απ’ τον covid-19 (και όχι σε άλλες αιτίες) μπορεί να είναι λιγότεροι από 20 ή και 15 χιλιάδες…. Παγκόσμια….

Θυμάται κανείς ότι το μόνο «ειδικό» που κατέχουν αυτοί οι προφέσσορες είναι το «κύρος» που προσθέτουν στην τρομοκρατία; Όχι. Την δουλειά τους την έκαναν και την κάνουν πάντως.

Comments are closed.