Καπιταλισμός, κράτος και επιδημίες (4): Event 201, τα video

Κυριακή 29 Μάρτη. Ακολουθούν δύο video υποτιτλισμένα από το συμβούλιο για την εργατική αυτονομία. (Στην περίπτωση που δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι, πατήστε cc στο κάτω μέρος του video, επιλογή “ελληνικά”). Το πρώτο είναι ένα είδος περίληψης του τι ειπώθηκε στη διάρκεια της άσκησης, και περιλαμβάνει τμήματα (αλλά μόνο τμήματα) του «σεναρίου» και λίγα επιλεγμένα αποσπάσματα απ’ τις τοποθετήσεις. Προσφέρει μια γενική ιδέα του Event 201. Και επειδή ζούμε σε μια εποχή αριθμών, είχε 1.400.000 views στο youtube – συγκρατείστε το μέγεθος, θα χρειαστεί αργότερα στον σχολιασμό μας. Το video αυτό έχει διάρκεια κάτι λιγότερο από 12 λεπτά.

Το δεύτερο είναι το πρώτο μέρος της άσκησης (διάρκεια περίπου 57 λεπτά) και σας προτείνουμε να το δείτε ολόκληρο. H άσκηση έγινε αναζητώντας ιδέες και προτάσεις σε 4 θεματικές ενότητες. Το πρώτο μέρος ήταν η εισαγωγή και επικέντρωση στα ιατρικά αντίμετρα, το δεύτερο τα προβλήματα στο εμπόριο και στα ταξίδια (λόγω πανδημίας…), το τρίτο τα θέματα σχετικά με τις πιστώσεις και τον δανεισμό στη διάρκεια της πανδημίας, το τέταρτο η διαχειρίση των πληροφοριών και των επικοινωνιών, και το πέμπτο ήταν το κλείσιμο και τα συμπεράσματα.

Αυτό το πρώτο μέρος του Event 201 που προβάλουμε εδώ είχε 394.809 views (πάλι συγκρατείστε το νούμερο), μακράν περισσότερες απ’ τα υπόλοιπα μέρη (κατά σειράν: 101.829, 70.305, 53.645 και ο επίλογος 66.044).

Τα δυο αυτά video θα παραμείνουν αναρτημένα εδώ για όσο χρειαστεί ώσπου να ολοκληρωθεί (σε καθημερινές συνέχειες) η έκθεση των συμπερασμάτων μας απ’ το Event 201. Αύριο θα συνεχίσουμε τον σχολιασμό – εν τω μεταξύ έχετε μια ολόκληρη Κυριακή για να σχηματίσετε άποψη γι΄αυτό το υλικό του Event 21…

Εν τω μεταξύ ό,τι έχουμε πει ισχύει: αν δεν συνειδητοποιήσουμε την μεγάλη κλίμακα, τότε στη μικρή, καθημερινή, εμπειρίστικη κλίμακα μας σέρνουν πισθάγκωνα δεμένους… Ή μας φυλακίζουν στα σπίτια μας για να συμμορφωθούμε / προσαρμοστούμε ακαριαία…

 

Comments are closed.