Ζούμε ήδη σ’ ένα «παράλληλο» σύμπαν 2

Δευτέρα 13 Γενάρη. Ακριβώς ένα χρόνο πριν την πανηγυρική παρουσίαση των αμερικανικών «αποδείξεων» σε βάρος του Hussein, στις 4 Φλεβάρη του 2002, ένα αμερικανικό drone τύπου predator πετούσε στον ουρανό της Paktia, μιας αφγανικής επαρχίας, κοντά στην πόλη Khost. Από κάτω βρισκόταν ο Osama bin Laden – ή αυτό ισχυρίστηκαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως το έθεσε λίγο αργότερα ο αμερικάνος υπ.αμ. Donald Rumsfeld «Πάρθηκε η απόφαση να εκτοξευτεί ένας πύραυλος hellfire. Και εκτοξεύτηκε». Ήταν μόλις οι πρώτοι μήνες της αμερικανικής «αντιτρομοκρατικής» κατοχής στο Ινδοκούς.

Ο πύραυλος έκανε αυτό για το οποίο είχε κατασκευαστεί. Σκότωσε. Μόνο που κάτω απ’ το predator δεν βρισκόταν ο Laden. Ούτε κάποιο μέλος της οργάνωσής του. Ούτε καν κάποιος ή κάποιοι ταλιμπάν. Οι δολοφονημένοι ήταν πληβείοι αφγανοί που μάζευαν παλιοσίδερα· κι αυτό ήταν ορατό απ’ την κάμερα του drone. Είτε οι “υπηρεσίες” ήξεραν και μεθόδευσαν μια ακόμα προβοκάτσια, είτε ο Rumsfeld είπε το ψέμα που είχε πρόχειρο: δολοφονήθηκαν οι συγκεκριμένοι όπως και πάμπολλοι άλλοι τους επόμενους μήνες και χρόνια. Όχι «κατά λάθος»· αλλά επειδή η Ουάσιγκτον ήθελε να σπείρει τον τρόμο στους άμαχους αφγανούς μέσω των σχετικά αθόρυβων και αόρατων drones, ώστε να τους αναγκάσει να γίνουν πληροφοριοδότες της.

Απ’ την επίθεση / εισβολή του αμερικανικού στρατού το 2001 μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι στο αφγανιστάν, ένοπλοι και (κυρίως) άοπλοι. Η Ουάσιγκτον έχει ηττηθεί εκεί, αλλά πολύ περισσότερο έχουμε ηττηθεί όλοι οι υπόλοιποι: χωνέψαμε και ανεχόμαστε τον όρο «παράπλευρες απώλειες». Χωρίς καν το φρένο του ότι κάποτε «παράπλευρες απώλειες» μπορεί να είμαστε εμείς· ούτε θα το αποφασίσουμε ούτε θα το ορίσουμε.

Εν τω μεταξύ τα ντόπια καθάρματα της εξουσίας «δεξιά» κι «αριστερά» μπορούν να συνεχίσουν τις κουβέντες και τους ψεύτικους διαπληκτισμούς τους για το πως «συμφέρει» η συμμαχία με την Ουάσιγκτον…

(φωτογραφία: Επειδή εμείς οι δυτικοί έχουμε αδιαπραγμάτευτους ενδυματολογικούς κώδικες – καθότι σάτρα πάτρα απόγονοι του Διαφωτισμού… – αυτοί εκεί ίσια ίσια που αξίζουν το «παράπλευρες απώλειες»… Μάλιστα θα ήταν βολικό να εξατμίζονται εντελώς, να μην κηδεύονται, να μην πενθούνται, να μην θάβονται…)

Comments are closed.