Ο παλιοκαπιταλισμός δεν σέβεται τίποτα!

Σάββατο 28 Δεκέμβρη. Από καθαρά καπιταλιστική άποψη, και πρέπει να το τονίσουμε αυτό γιατί υπάρχουν άφθονοι καλοθελητές και κακόβουλοι, τα νέα απ’ τον «αιώνιο εχθρό» είναι τόσο άσχημα και απειλητικά όσο, τουλάχιστον, η συμφωνία Άγκυρας – Tripoli για τις αοζ τους και όχι μόνο. Απλά κανείς δεν τολμάει να τα προσέξει…

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία (ένα κονσόρσιουμ πέντε κατασκευαστών) παρουσίασε χτες δύο πρωτότυπα ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ένα ελαφρύ suv και ένα sedan) εγχώριου σχεδιασμού και κατασκευής. Ο προγραμματισμός προβλέπει την μαζική παραγωγή τους σε 2 χρόνια, και άλλα τρία μοντέλα ως το 2025.

Ο τουρκικός καπιταλισμός περιλαμβάνει εργοστασία αυτοκινητοβιομηχανιών σαν την ford, την fiat – chrysler, την renault, την toyota και την hyndai. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει ήδη ένα δυναμικό μηχανικών παραγωγής οχημάτων· και χιλιάδες ειδικευμένους εργάτες αλυσίδας. Αλλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καινούργιο είδος. Προκύπτει εδώ ένας σχεδιασμός για πλασσάρισμα του τουρκικού καπιταλισμού στην «πρώτη γραμμή» παγκόσμια· κι όχι σαν υπεργολάβος.

Απο κει προέρχονται τα κακά νέα. Πάνω που οι εθνικόφρονες ντόπιοι θα σταματήσουν να βλέπουν τουρκικά σήριαλ, θα βρεθούν να αγοράζουν τουρκικά αμάξια. Ε, αυτό πώς να το αντέξει η θεία Λίτσα;

(φωτογραφία κάτω: Είναι παλιό χούι των «σουλτάνων» αυτό: συμμετέχουν σαν παρουσιαστές στις εκθέσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων…. Πάλι καλά που οι ντόπιοι πατριώτες ασχολούνται με πιο σοβαρά: σταυροκοποιούνται μπροστά στο εικόνισμα του «τζενεράλ»…)

Comments are closed.