Λίγη παραπάνω εθνική αγωνία ακόμα

Παρασκευή 20 Δεκέμβρη. Κάτω απ’ τον τίτλο «διεθνές πόκερ με το μέλλον της λιβύης» η καθεστωτική καθημερινή ανέφερε χτες μεταξύ άλλων και τα εξής (ο τονισμός δικός μας):

… Από την ημέρα ανακοίνωσης των συμφωνιών Άγκυρας – Τρίπολης, ο κ. Ερντογάν έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά δυο φορές με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ προγραμματίζεται κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών στις 8 Ιανουαρίου. Ο κ. Ερντογάν έχει ήδη γνωστοποιήσει στον Ρώσο ομόλογό του ότι επιθυμεί την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, προϋποθέτει την κατάπαυση των εχθροπραξιών ανάμεσα στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) της Τρίπολης και τις δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βέβαια, είναι απολύτως αρνητικό για τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς θα σημάνει την παγίωση του σημερινού συμφώνου ανάμεσα σε Τρίπολη και Άγκυρα, καθώς όποια διάδοχη κατάσταση υπάρξει θα αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, στις διαπραγματεύσεις του οποίου η Τουρκία θα έχει θέση στο τραπέζι.

Η κατάπαυση του πυρός υποστηρίζεται εμφανώς από τη Ρωσία, αλλά και από τη Γαλλία, η οποία είναι η πλέον ενεργή ευρωπαϊκή χώρα στο πεδίο. Προ ολίγων ημερών ο κ. Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ χθες συνομίλησαν τηλεφωνικά επ’ αυτού… Η πρόσκληση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Λιβύης προς τον κ. Ερντογάν αποτελεί, αν μη τι άλλο, ακόμα μια ένδειξη της θέσης που εκ των πραγμάτων έχει πλέον η Τουρκία στην Ανατ. Μεσόγειο.

Είναι η πρώτη φορά που, με ανεπίσημο βέβαια αλλά καθόλου αυθαίρετο τρόπο, δημοσιοποιείται η άποψη ότι τα «ελληνικά εθνικά συμφέροντα» απαιτούν μια μαζική σφαγή· εν προκειμένω στην Tripoli της λιβύης. Γιατί μόνο σφαγή θα μπορούσε να γίνει για την κατάληψη της πρωτεύουσας απ’ τον εκλεκτό του ελληνικού ιμπεριαλισμού «στρατάρχη» Haftar… Το ελλαδιστάν ΔΕΝ θέλει κατάπαυση του πυρός στη λιβύη – θέλει ακόμα περισσότερο θάνατο εκεί. Με την ελπίδα ότι θα νικήσει αυτός που θεωρεί “δικό της” – και θα ηττηθεί ο “άλλος” και ο “σύμμαχος του άλλου”.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ότι τα «ελληνικά εθνικά συμφέροντα» τρέφονται απ’ το αίμα άλλων· αλλά όχι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα «συμφέροντα» σε ότι αφορά την Παλαιστίνη…. Ξέρουμε επίσης τι σημαίνουν σε ότι αφορά την ουκρανία, μετά τις όχι απλά θρησκευτικές αλλά πολιτικές ευλογίες στον εκεί παπαδο-καυγά. Να, λοιπόν, που ο εγκληματικός χαρακτήρας του ελληνικού ιμπεριαλισμού αναδεικνύεται καθαρά, ακόμα κι αν δεν φαίνεται καθαρά το πως σκοτώνει.

(φωτογραφία: Τον γύπα vegetarian δεν τον λες, ούτε όμως και κυνηγό, φονιά και τέτοια. Όχι. Ο γύπας τρέφεται με ψοφίμια. Ή με άρρωστα, τραυματισμένα, ζώα γενικά ανήμπορα και ετοιμοθάνατα. Όπως πληροφορεί η wikipedia … aν το δέρμα του ζώου είναι πολύ σκληρό για να το σχίσουν με τα ράμφη τους, περιμένουν τον ερχομό κάποιου άλλου μεγαλυτέρου πτωματοφάγου ζώου, όπως ύαινες, τσακάλια και περιπλανώμενα αρσενικά λιοντάρια, που θα φάει πρώτο. Οι γύπες μάχονται γύρω από το πτώμα για να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από την τροφή…

Ε, τι δεν καταλαβαίνετε με τον γύπα ρημαδοΓου(αϊ)δοΝικόλα; Γνήσιος διάδοχος του ογκόλιθου είναι, απλά στο επόμενο στάδιο πτωματοφαγίας…)

Comments are closed.