Ήταν θρίαμβος!

Πέμπτη 7 Νοέμβρη. Αληθινός! Ο ρημαδοΓου(αϊ)δοΝικόλας έφαγε το ξύλο της αρκούδας χτες (όπου η «αρκούδα» καταλαβαίνετε ποια είναι), αλλά δεν τον πέταξαν και σαν τσουβάλι στο δρόμο!.. Η «ρωσική ευγένεια» του προσέφερε makeup για να κουκουλώσει τα σημάδια…

Φυσικά αυτά που θα ακούσετε σήμερα είναι για τον «θρίαμβο». Οι δηλώσεις του ρώσου υπ.εξ. Lavrov είτε δεν θα αναφερθούν καθόλου, είτε θα αναφερθούν με μισόλογα, «στρογγυλεμένες», για να μην ηχήσουν άσχημα.

Για την γνώση σας λοιπόν: Σε ότι αφορά τα ελληνικά παράπονα του ρημαδοΓου(αϊ)δοΝικόλα για την κακομεταχείριση των συμμάχων ypg/pkk στη συρία, ο ρώσος υπ.εξ. θύμισε την συμμαχία Μόσχας – Άγκυρας και όλα τα σχετικά με την συρία, τα οποία φυσικά ο ρημαδοΓου(αϊ)δοΝικόλας κάνει πως αγνοεί και απωθεί· αλλιώς δεν θα ήταν «Γουαϊδο-».

Σε ότι αφορά τα ακόμα περισσότερα παράπονα του έλληνα υπ.εξ. για τις «παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας εκ μέρους της τουρκίας στην κυπριακή αοζ», η απάντηση του Lavrov ήταν ακόμα χειρότερη: …Όσοι έχουν εμπλακεί σ’ αυτήν την υπόθεση στην ανατολική Μεσόγειο (είπε), δηλαδή οι ηπα, το ισραήλ, η αίγυπτος, η (νότια) κύπρος, η ελλάδα και η τουρκία, να κάτσουν να κουβεντιάσουν και να βρουν λύση… Μπιιιίζ!!!

Εκεί που άστραψε και βρόντηξε ο Lavrov (ήταν το «δεξί / αριστερό» στα μούτρα του ρημαδοΓου(αϊ)δοΝικόλα, και μάλιστα σε συνέντευξη τύπου, έτσι για να φαίνεται το στραπάτσο μια από ‘δω και μια απο ‘κει) ήταν το παπαδοπραξικοπήματα στην Ουκρανία. Δώστε προσοχή παρακαλούμε: ο ρώσος υπ.εξ., έχοντας δίπλα του τον έλληνα υπ.εξ., κατήγγειλε την αμερικανική εμπλοκή στην ουκρανική παπαδο-ιστορία!! Έτσι, με μια ή δυο ίδιες φράσεις, απ’ την μια είπε «άλλο ένα πεδίο μάχης με την Ουάσιγκτον», και απ’ την άλλη είπε «είναι εδώ δίπλα και ένα απ’ τα τσιράκια της». Αφού, ως γνωστόν, το ελληνικό αρχιτραγάτο, με τις εθνικές συμβουλές παραμάσχαλα, συμμετέχει σ’ αυτήν την εκστρατεία. Πόσο χειρότερα κτυπήματα να φάει ο εκπρόσωπος της ελληνικής εθνικής γραμμής; Ούτε καν το περιθώριο να κλαψουρίσει δεν του άφησε ο γλυκύτατος ομόλογός του: καταγγελία του γαϊδουριού, αλλά τις ξυλιές τις τρώει το σαμάρι, που δεν μπορεί να βγάλει κιχ… Ρωσική διπλωματία…

Εννοείται όμως ότι η επιτυχία της επίσκεψης ήταν τεράστια!!! (αυτό είναι η εθνικά σωστή δημαγωγία…) Πρώτον ο ρημαδοΓου(αΐ)δοΝικόλας γύρισε – πράγμα που δεν ήταν καθόλου απαραίτητο… Δεύτερον, έφερε και μια συμφωνία «διαβουλεύσεων». Αυτό ναι! Είναι, πράγματι, ένα «νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο κρατών»…

Α, κάτι ακόμα: Όταν ο ρώσος υπ.εξ. έβγαζε φωτιές στη συνέντευξη τύπου για την ουκρανική παπαδο-ιστορία προσέθεσε και κάτι που δεν αφορούσε το ψοφιοκουναβιστάν: … Αυτό θα έχει συνέπειες στον θρησκευτικό τουρισμό στην ελλάδα είπε.

Όχι μόνο στον «θρησκευτικό»! Με το κυάλι θα τους βλέπουν τους ρώσους τουρίστες οι ντόπιοι επιχειρηματίες τουρισμού. Όπως έγινε φέτος, ακόμα χειρότερα του χρόνου…. Αλλά θα αγαπήσουν τους αμερικάνους πεζοναύτες – κανείς δεν είναι τέλειος.

Τουλάχιστον να έρθει κανά ρωσικό πολεμικό για τις γιορτές του 2021… (Και να μην αρχίσει να βαράει δεξιά αριστέρα…)

(φωτογραφία: Και να σκεφτείτε ότι αυτός δεξιά δεν είναι του ria novosti…)

Comments are closed.