Πλερέζες…

Πέμπτη 10 Οκτώβρη. Με τούτα και με τ’ άλλα διάφοροι εντόπιοι δημαγωγοί και θύματα (μεταξύ των οποίων και αποφασισμένοι υποστηρικτές της ελληνικής συμμετοχής στον άξονα) τα έχουν βάψει μαύρα. Όσο το ψόφιο κουνάβι απέκλειε την Άγκυρα απ’ την αγορά των f-35, ήταν ένα καλό, μαλλιαρό, γλυκούλι ψόφιο κουναβάκι… Μόλις επέτρεψε την τουρκική εισβολή στη βόρεια συρία, έγινε ένας μισότρελος κωλόγερος που δεν ξέρει τι του γίνεται… Και όπως παλιότερα ίσχυε το «η ψυχή μας είναι το όνομά μας» έτσι και τώρα, κατευθείαν απ’ τα ονειρικά ‘90s, αναθερμάνθηκε ξαφνικά εκείνη η παλιά αγάπη για το pkk, που είχε φτάσει τότε στο επικό σύνθημα «η ειρήνη στο Αιγαίο κρίνεται στα βουνά του κουρδιστάν»! Αναθερμάνθηκε ψόφια βέβαια: τώρα το ελλαδιστάν δεν μπορεί να κάνει κάτι σπουδαίο για τα βουνά του κουρδιστάν.

Με το να αποδίδουν στην «αστάθεια» του ψόφιου κουναβιού την αιτία της πίκρας τους, όλοι αυτοί οι δημαγωγοί και τα εντόπια θύματά τους (πάμπολλα) κάνουν διάφορα. Για παράδειγμα εγκρίνουν την αμερικανική κατοχή του 1/3 της συρίας – τι σύμμαχοι είμαστε διάολε;;!

Δεν βλέπουν (ή κάνουν πως δεν βλέπουν), κυρίως οι ντόπιοι «ειδικοί», ότι στην Ουάσιγκτον ξετυλίγονται οι τελευταίες πράξεις μιας εσωτερικής σύγκρουσης ιμπεριαλιστικών «γραμμών», μιας σύγκρουσης που οξύνθηκε απ’ την αποτυχία να ανασχεθεί τόσο η Τεχεράνη όσο και το Πεκίνο με την «γραμμή των οικονομικών κυρώσεων». Η ελληνική εθνική μυωπία είναι βολική: τώρα οι πατριώτες και όλοι οι λακέδες του ντόπιου ιμπεριαλισμού (παρακμιακού μεν αλλά σίγουρα εγκληματικού) θα ψήφιζαν Pence αν είχαν κάποιο δικαίωμα.

Η πρόσφατη «συμφωνία αμυντικής συνεργασίας» δεν υπογράφτηκε με το ψόφιο κουνάβι. Με το κράτος και, κυρίως, το μιλιταριστικό σύμπλεγμα των ηπα υπογράφτηκε. Συνεπώς το μελόδραμα Βρε τον κερατά που προδίδει τους κούρδους είναι η μπροστική όψη του Άντε να τον διαδεχτεί κανάς «νταής», μπας και κάνουμε ταμείο!

Comments are closed.