Συμπτώσεις;

Παρασκευή 10 Μάη. Επειδή προβλέπεται μια ορισμένη «χρονική σύμπτωση» στις μεθοδεύσεις του άξονα για την Παλαιστίνη και σ’ εκείνες εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, οφείλουμε να τονίσουμε κάτι που μπορεί (μπορεί και όχι…) να έχει σημασία.

Στο ψοφιοκουναβιστάν υπάρχει αυτήν την περίοδο ένα κάποιο «κενό εξουσίας», με βάση τα κλασσικά «δημοκρατικά» κριτήρια. Στην Ουάσιγκτον ΔΕΝ υπάρχει κανονικός «υπουργός άμυνας» (υπάρχει ένας υπηρεσιακός), όπως επίσης ΔΕΝ υπάρχουν πρεσβευτές σε διάφορες χούντες της αραβικής χερσονήσου.

Κάποιοι παρατηρούν ότι αυτές οι ελλείψεις διευκολύνουν τις μεθοδεύσεις των αιμοβόρων «σωματοφυλάκων» του ψόφιου κουναβιού, αφού υπάρχουν λιγότεροι αξιωματούχοι που θα μπορούσαν να έχουν αντιρρήσεις στις κινήσεις τους.

Από μόνο του είναι όντως παράδοξο γεγονός αυτές οι ελλείψεις· που κρατάνε ήδη κάποιους μήνες. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν μια ακόμα απόδειξη της παρακμής· ή ότι τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες της έχουν αναλάβει ανεπίσημα κάποια κυκλώματα των υπηρεσιών. Αν εξυπηρετούν και τα «σχέδια Bolton» θα φανεί αργά ή γρήγορα. Με μία ουσιαστική διαφορά: τα αμερικανικά φασιστόμουτρα νομίζουν (θέλουν να νομίζουν) ότι οι συσχετισμοί είναι ίδιοι με το 2003, όταν εισέβαλαν στο ιράκ.

Αν είναι έτσι, έχουν ακόμα ένα “σετ Guaido” στα ράφια τους…

Comments are closed.